Isoket Spray 10.06.04 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere,
esitan küsimuse oma 72-aastase,mitmeid erinevaid ravimeid tarvitava südamehaige mehe eest (kõrgvererõhk,südamepuudulikkus jm).
Ta tarvitas seni IsoMack Spray'd,see oli retseptiga ja soodushinnaga. Enam seda (vist) Eestisse ei tooda,apteekidest igatahes pole õnnestunud leida. Arst soovitas talle selle asemele Isoket Spray'd.
Küsimus selline: kas Isoket Sray on haigekassa soodusnimekirjas? Ja patsient üle 63.a. vana. Või tuleb selle eest tasuda täishind? Apteegis öeldi,et on retseptiravim.
Ette tänades Rita.

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Täpselt nii ongi. Tänase seisuga on Isoket Spray (erinevalt tablettidest) Eestis registreerimata ja soodustuseta retseptiravim. Kui tootja selle registreerib, siis võidakse see lülitada soodusravimite nimekirja, aga kindlasti ei juhtu seda vähemalt pool aastat ja seni tuleb tasuda täishind.
Kuigi Iso-Macki enam ei tule (ei toodeta) ravimiameti andmeil, on ometi soodusravimite nimekirja muudatuses, mis jõustub 1. juulil k.a., on selle ravimi kompensatsiooni vähendatud 50%-ni. Sellest on karta, et sarnaseid ravimeid (Isoketi) ei peeta vajalikuks tulevikus suuremal määral kompenseerida.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Isoket

Tere,proviisor Kurvits,

70-aastane mees tarvitab ravimit Isoket aerosooli (tema sõnutsi mõjub see kiiresti õhupuuduse korral). Seda peab aga perearsti kaudu telima ja siis ootama kuni apteeki ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Nii see seis tõesti on. Registreeritud on Iso-Mack aerosool, oli varem saada ja on siiani soodusravimite nimekirjas kuid sisse ei tooda. Selgitused siin on segased, nagu "enam ei toodeta", ...

Loe edasi

Iso MACK Spray

Kas MONO MACi võib asendada Iso MASC Spray-ga, mida mul on kodus 2 pudelit? Mis on nende ravimite toime vahe(mõlemad on südameravimid)?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Omapäi ärge asendage. Toimeained on erinevad. Iso-Mack sprayd enam ei tule, sellele üleminek ei ole otstarbekas.
Mono-Macki asendavad Isomonit, Imdur, Elantan, IS 5 Mono-ratiopharm. ...

Loe edasi

südameravim

kuidas hankida südameravimit ISO MACK SPRAY? Millega asendada?

Palun vastust!

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Vastasin sarnasele küsimusele 10. juunil.

Iso-Mack sprayd ei toodeta ravimiameti andmeil enam.
Asenduseks on Isoket Spray, mis on (erinevalt tablettidest) Eestis registreerimata ...

Loe edasi

xexoral spray

Tere dr. Kurvits
Olen 16. nädalat rase ja tahaksin teada, kas valusa kurgu puhul tohib raseduse ajal kasutada ravimit Xexoral Spray (loodan, et kirjutasin nime õigest, aga nii ta kõlab)?
Teie ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Raseduse ja imetamise ajal tohib HEXORALI kasutada ainult pärast ranget kasu ja riski vahekorra hindamist, kuna puuduvad piisavad andmed selle kohta, kas ravim läbib platsentaarbarjääri ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi