HCG tõus 22.12.21 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Uurin kas antud raseduse käik ja Hcg tõus on normaalne? Kahjuks arstini ja järgmise ultrahelini veel aega aga juba on antud diagnoosiks peetunud rasedus. Mis paneb väga muretsema kuna oleme proovinud juba 3a ja samas hcg nagu ikkagi kasvab.

Eelmine menstruatsioon algas 5.11.
15.12. oli kerge pruun määrimine ja ultrahelis lootekott tühi. Diagnoos oli "tõenäoliselt peetunud rasedus". Hcg 4995.
17.12. oli ultras ikkagi 5+5 rasedus (võis olemas olla juba 15.12. ka, läbivaatus oli 15ndal väga kiire). CRL 2, südametööd ei tuvastatud. Menstruatsiooni järgi oleks pidanud olema 6+0. Hcg 6003
22.12. hcg 13598.

Lisaks avastati 15.12. kahekambriline munasarja tsüst (3.5x4.5cm), mis ka 17ndal kinnitati.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Teie mure on mõistetav, kuid lugedes vaid kirja, nägemata reaalset günekoloogilist ultraheliuuringut, jään hetkel teiega nõusse. Kuna HCG on kõrge, viitab see igal juhul raseduse võiomalikkusele. Üks uuring ei näita kahjuks protsessi ja erinevaid patoloogiaid.
Kuid, kaasajal võib kõike jälgida kui ei ole ägedaid tervisehäire sümptomeid. Arukas oleks HCG korrata kord nädalas. Loodetavasti on SynLab laborites üle Eesti ka valvetöötajad pühade ajal olemas.
Soovitus jälgida oma tervist: ohumärkideks on alakõhuvalude ägenemine, hoovalud, palavik üle 38,5, günekoloogiline verejooks, mis on üks side või üks tampoon tunnis. Paratsetamooli võib tarvitada, foolhapet, vitamiine rasedatele, puhata, jalutada värskes õhus.
Alati võite pöörduda reaalsele minu vastuvõtule, ka tasuline kaugnõustamise teenus on võimalik.
Kauneid pühi lähedaste seltsis, hingerahu. Aeg annab arutust.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Tühi lootemuna ja hcg

Rasedustest oli positiivne 23.01. Päevad oleks pidanud hakkama 21.01. Rasedust ei kahtlustanudki, sest umbes 5 päeva enne nn päevade algust hakkas määrima pruunilt ja roosakalt nagu ikka iga tsükkel. Ja ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 35-aastane

Unustasite kirjutada, aga kas võib olla tegemist esimese rasedusega? Kui soovite sünnitada, siis peaks suutma rahuneda, kõike ...

Loe edasi

HCG tõus

Oleme 3 aastat proovinud rasestuda ja peale laparoskoopiat/hüsteroskoopiat (3k peale oppi) sain esimesed kaks triipu.
Viimane menstruatsioon oli 5.11.
15.12. oli väike pruunikas/punane voolus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kahe päeva vahega kui HCG tõuseb kahekordselt, siis võiks arvata et rasesuega kõik hästi. Teil hormooni tõus tagasihoidlikum. Seega jääb kahtlus peetunud rasedsusele. Absoluutselt kindlalat saab ...

Loe edasi

Hcg kasv

Tere,hcg näit 2200,48 h hiljem 2568,48h hiljem 4500,siis juba 4 päeva hiljem 4900,kas tegemist siiski peetunud rasedusega,7 nädalat täis,näit 4900,tänan!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Rasedus on kinnitatud vaid siis, kui günekoloogilisel ultraheliuuringul on nähtav loode ja tema südamelöögid.
Esitatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: