Hcg tase 01.07.22 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Sooviksin teada, kas järgnev Hcg taseme tõus on normaalne ja muretsemiseks ei ole põhjust.
Rasedust peaks olema u 5+3 nädalat,
29.06 hcg 4275.79 ja 24 tunni möödudes 6744.43 IU/l.
Rasedus on teine, esimene katkes aprillis 2022. Rasestusin uuesti kiiresti, pärast esimest menstruatsiooni. Kui tavapäraselt on tsükkel olnud 28 päeva, siis nüüd toimus ovulatsioon u nädalase hilinemisega (mõõdeti progesterooni taset). Kas siin võib midagi ka roli mängida, is annab põhjust täiendavaks jälgimiseks.
UH alles kahe nädala pärast.
Tänan!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, kui HCG 2 päeva järgi on tõusnud 2 korda(ravijuhise järgi), siis on kõik hästi. Teie tegite uue vereproovi 24 t hiljem, tõus olemas, seega peaks olema korras. Soovitan HCG korrata 48t pärast,(alates viimasest analüüsist),kui tõus kahekordne, siis on hästi ja pole mõtet kogu aeg analüüsi korrata. UH sobibki teha 2 nädala pärast nagu teil aeg broneeritud.DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasedus

Tere.

Oktoobri alguses tuvastati rasedus. Viimane meses oli 26.august. Käisin täna ulrahelis ja nädalaid lootemuna järgi 6 aga lootemuna oli tühi. Kutsuti järgmine nädal tagasi aga mingit ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, tavaliselt ongi nii, et kui on kahtlus tühjale lootemunale, siis nädala pärast ikkagi veel vaadatakse üle.Väike võimalus on, et rasestumine toimus hiljem kui mensese järgi arvestatakse. HCG on ...

Loe edasi

Hcg tase

Tere!
Olen üritanud alates juulist jääda rasedaks. Esimese heleda triibu sain 01.05, tegin ka teise testi 04.05 siis samuti hele triip (hommikune uriin). Perearst tegi analüüsi hcg näit 150. Viimane ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Tähtsaim daatum raseduse vanuse määramiseks on kokkuleppeliselt kogu maailmas viimase menstruatsiooni 1. päev. Küll aga pikemate ...

Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: