HCG tõus 21.12.21 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Oleme 3 aastat proovinud rasestuda ja peale laparoskoopiat/hüsteroskoopiat (3k peale oppi) sain esimesed kaks triipu.
Viimane menstruatsioon oli 5.11.
15.12. oli väike pruunikas/punane voolus ja otsustasin minna emosse. Ultahelis nähti tühja lootemuna ja hcg 4995. Diagnoos oli, et on võimalik peetunud rasedus. Järelkontroll oli 17.12. (2p hiljem) ja siis nähti 5+5 rasedust (menstruatsiooni järgi peaks olema 6 nädalat) ja hcg 6003. Samas ma ei välista, et juba 15.12. oli väike rasedus näha. Kontroll oli kiire ja ei taha üldse halvustada - lihtsalt näha oli, et kohapeal oli järjekord pikk ja oli palju tõsisemaid patsiente kui mina. Järelkontrollis arst midagi öelda ei osanud ja lootust veel ei andnud. Kuidas hindate, kas hcg tõus on piisav v liiga väike? Kas mahajäämine 5+5 vs 6 on tavapärane või pigem murettekitav.
Kuna järgmise vastuvõtuni aega siis küsiks pigem siit nõu enne kui Googledan. Ehk saab pilti natuke selgemaks, vähemalt hcg tõusu osaski. Sellele kahjuks 17.12. arst hinnangut ei andnud kuna tegin veretesti peale külastust.

Vahepeal mingit tugevama värviga lisavoolust olnud ei ole. Ainult veidi helepruuni ja väga vähe.

Suured tänud juba vastuse eest ette!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, Kahe päeva vahega kui HCG tõuseb kahekordselt, siis võiks arvata et rasesuega kõik hästi. Teil hormooni tõus tagasihoidlikum. Seega jääb kahtlus peetunud rasedsusele. Absoluutselt kindlalat saab väita kui korrata UH nädala vahega ja teha veelkord HGC, Alati võimalus,et rasestumine hilines ja ei pea loode olema korrelatsioonis viimase menstruatsiooniga. Väga varasese järgus raseduse UH diagnostika ei pruugi olla täpne. Natuke oleneb ka aparaadi tundlikkusest ja veelgi paljudest faktoritest. DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Tühi lootemuna ja hcg

Rasedustest oli positiivne 23.01. Päevad oleks pidanud hakkama 21.01. Rasedust ei kahtlustanudki, sest umbes 5 päeva enne nn päevade algust hakkas määrima pruunilt ja roosakalt nagu ikka iga tsükkel. Ja ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 35-aastane

Unustasite kirjutada, aga kas võib olla tegemist esimese rasedusega? Kui soovite sünnitada, siis peaks suutma rahuneda, kõike ...

Loe edasi

HCG tõus

Uurin kas antud raseduse käik ja Hcg tõus on normaalne? Kahjuks arstini ja järgmise ultrahelini veel aega aga juba on antud diagnoosiks peetunud rasedus. Mis paneb väga muretsema kuna oleme proovinud juba ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Teie mure on mõistetav, kuid lugedes vaid kirja, nägemata reaalset günekoloogilist ultraheliuuringut, jään hetkel teiega nõusse. ...

Loe edasi

Hcg kasv

Tere,hcg näit 2200,48 h hiljem 2568,48h hiljem 4500,siis juba 4 päeva hiljem 4900,kas tegemist siiski peetunud rasedusega,7 nädalat täis,näit 4900,tänan!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Rasedus on kinnitatud vaid siis, kui günekoloogilisel ultraheliuuringul on nähtav loode ja tema südamelöögid.
Esitatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: