Peetunud rasedus 04.10.19 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tervist! 8+2 nädalal käisin end rasedana arvele võtmas, tuli välja, et rasedus oli peetunud 6+5 ja rebukott oli tühi. Sain puhastuseks aja ja esimese tableti kaasa. Kui olin esimese tableti ära võtnud, siis sama päeva õhtul tuli palju koelist materjali ja vereklompe. Tegin koelisest materjalist pildi ja statsionaari päeval näitasin seda arstile, arvasid et tuli kõik välja ja vaatasid UHga üle, lootemuna polnud, ainult natukene hüübinud verd. Mulle anti 2x200mcg cytoteci koju kaasa ja võisin minna. Võtsin need tabletid ära ja midagi ei juhtunud. Nädala pärast läksin igaksjuhuks uuesti kontrolli ja leiti UHga et on jäänuseid ikka natuke emakas, kuskil 1cm läbimõõduga. Pandi aeg kirurgiliseks puhastuseks. Kirurgiasse minnes arst ikkagi arvas, et võiks proovida veel tablettidega (ma pole enne sünnitanud ning pole ka kunagi narkoosi tehtud), olen eelnevalt omal soovil 2 aborti teinud ning ka nendega läks vaja rohkem doose. Sain koju kaasa 3 doosi (6x200mcg cytotec) tablette, mis pidin võtma kolmes jaos. Ikka ei juhtunud midagi. Määrib sama õrnalt nagu enne. Ma ei tahaks üldse kirurgiliselt lasta puhastada, kas on võimalik, et emakas puhastub ise esimese menstruatsiooni jooksul? Vaevusi mul eriti pole, temperatuur kõigub 37 juures, kõht annab tunda kerge tuimavaluna kui on pikk tööpäev olnud..

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Olen raviarstidega nõus, kaasajal on abordi valikmeetod eriti sünnitamata naistele tablettabort ja äraootav taktika. Alati võib oodata ja jälgida seni, kuni ei teki kehatemperatuuri tõusu üle 38,5 kraadi, günekoloogilist verejooksu, mis on 1 side või 1 tampoon tunnis üle kolme tunni ja rohkem ning käsimüügi ravimitele mitte alluvat alakõhuvalu.
Küll aga jääb alati risk, et abordimassid peetuvad emakas ja tekitavad emaka limaskesta põletiku ehk endometriidi, mis hiljem võib tekitada viljatust. Informatsiooni annaks juurde kliinilise vere analüüs, ja CRV C-reaktiivse valu analüüs.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Röntgeni mõju lootele ja hematoom

Tere Lp.Doktor,
Kõigepealt tänan Teie töö ja konsultatsioonide eest!
Olen 33.a.vana, neljas rasedus (6näd.) - kaks last, kolmas rasedus peetunud. Mul on seoses rasedusega kaks küsimust:

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kuna teile otsest kiiritust ei langenud, siis ei tohiks küll sellest midagi olla. Jalgrattaga sõita ja vahekorras võite olla. Rasedus pole haigus. Edu teile. drKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: