raseduse planeerimine peale antibiootikume 26.08.19 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,
Planeerime perre esimese lapse. Käisin tarkusehamba eemaldamisel ja peale võtsin nädal aega antibiootikumi Klindamütsiini 2 korda päevas ja valuvaigisteid. Antibiootikumite kuuri lõpetamisest möödus 3 päeva ja algas menstruatsioon. Kas selles tsüklis on ohutu last planeerida või peab vahet pidama?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Ei pea "vahet pidama", vaid püüdke rasestuda, naise (munaraku) vanuse tõustes muutub see keeruliseks, sest ovulatsioonide arv aastas hakkab langema juba 30-aastaselt.
Soovitused:
-märkige menstruatsioonide 1. päevad
-tehke ovulatsiooni teste või uusim on viljakusmonitor.ee
-seni kuni rasedust ei ole, on arukas vaktsineerida end HPV vastu
-kui te ei hoidu ja ei rasestu sooviga rasestuda poole aasta jooksul, tuleb alustada viljatu paarisuhte uuringuid
-kasulik on tarvitada viljakusvitamiine N.A.I.N.E. ja M.E.E.S.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Raseduse planeerimine

Tere

Olen 31aastaseks saav naine, lapsi veel pole.
Selle aasta alguses sain partnerilt HPV viiruse (tüved 53 ja 66), kolposkoopias vastas leid CIN 1-le, jäeti jälgimisele, aasta pärast ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Emakakaela muutuste osas on mõistlik jääda jälgimisele, suure tõenäosusega muutus võib kaduda. Kuna tegemist emaka väikese omapäraga, mida ei peeta väärarenguks, siis seda ei peeta oluliseks ebasobivaks ...

Loe edasi

Rasedus ja etoricoxib põhinev rohi

Tere!

Kuna käe randmel on korduv valu (sundasendist), siis perearst kirjutas teistkordsel visiidil (valu tuli peale paari kuud tagasi) välja rohu toimeainel etoricoxib (90mg) kuuri 7 päeva ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere , seda ravimit (arcoxiat) ei soovitata raseduse ajal kasutada. See peaks olema kirjas ka ravimi infolehel. DRKadastik

Loe edasi

Kuna ma jäin lapse ootele ?

Tere, sooviksin väga teada et kui suur mu rasedus hetkel on , kas on vōimalik et jäin rasedaks enne päevi , päevad olid mul 15 oktoober ja siis 12 november , Nyyd detsembris jäid mul päevad ära , uudishimust ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Raseduse aja määramisel on maailmas kokku lepitud objektiivne daatum, see on viimase menstruatsiooni 1. päev, mis tuleb üles ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: