SOS-pilli kasutamine ja edaspidine soov rasestuda. 08.11.18 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Sooviksin küsida natukene lisainfot, kuna sellekohast informatsiooni kahjuks ei leia, kui siis vaid foorumitest, kuid neid ei pea pädevaks infoallikaks. Eelmise aasta 3-ndal novembril tehti mulle kirurgiline puhastus, kuna loodete (kaksikute) südametöö oli lakanud 12-ndal nädalal. Selle protseduuri järgne taastumine läks hästi, mõne aja möödudes võeti ka uued proovid ja kõik korras. Selle aasta veebruari- ja mai kuus võtsin ka SOS pille, kuna enda sees oleva emotsionaalse segaduse tõttu ei olnud ma kindel, et soovin veel rasestuda. Septembri kuus võtsime vastu otsuse uue lapse tulekuks ja lõpetasime kondoomi kasutamise. Siinkohal ongi mul küsimus, kas SOS pillide kasutamine võis tsükli nii sassi lüüa, et rasestumine on raskendatud. Kas nende tablettide kasutamine võib mõjuda negatiivselt edaspidisele rasestumisele? Septembris oli mul kuupuhastus 18-ndal, oktoobris 15-ndal, sellel kuul ei ole veel olnud, seega ei oska ka öelda millal hakkavad, sest tundub, et päevad lähevad järjest varasemaks kuu lõikes. Suures ootuses tegin eile 07.11.2018 rasedustesti, mis osutus negatiivseks, seega on oodata päevi ka sellel kuul. Ühesõnaga, pika jutu kokkuvõtteks seisnebki minu mure rasestumises. Meil on juba 5.aastane poeg ja soovime väga teist last, kuid mure on siiski olemas. Öeldakse küll, et ei tasu muretseda ennem, kui pole juba 1.aasta proovitud last saada, kuid siiski. Nende tablettide kahel korral kasutamine on teinud mind murelikuks. Loodan, et leiate aega vastata ja saate murest aru.

Kõike ilusat ja vastust oodates
B

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud B!

Andmetest selgub, et olete 30-aastane. Kuna olete sünnitanud, olete olnud korduvalt rase ja olete noor, siis tõesti mureks põhjust ei veel ole. Kunagi tarvitatud SOS pillid tänast olukorda enam ei mõjuta, kuid teil on õigus, neid peaks tarvitama üliharva. Soovitused:
1) märkige üles menstruatsioonide 1. päevad ja lugege m tsüklite pikkused
2) ostke apteegi käsimüügist ovulatsiooni testid ja tehke neid saamaks teada, kas ovulatsioonid toiumuvad; uusim meetod on viljakusmonitor.ee
3) synlab laboris võite ise tasudes paluda määrata AMH hormooni, lisaks on pakett last soovivale naisele ja mehele ning 3 analüüsi tasuta, tehke need
https://synlab.ee/tasuta-testimine-ja-noustamine/ Lisaks HIV testile on tasuta ka B- ja C-hepatiidi analüüsid, tasulise* teenusena saab vajadusel end testida mitmete teiste sugulisel teel levivate nakkuste osas.
https://minu.synlab.ee/toode/last-sooviva-naise-pakett/
https://minu.synlab.ee/toode/last-sooviva-mehe-pakett/

G.Litter M.D.
naistearst.ee
veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Sos pilli kasutamine

Tere! Mure selline et mul oli emakaväline rasedus ja operatsioon tehti 29.07
Menses algas. 01.08 kui lõppes olin oma elukaaslasega kaitsmata vahekorras mõned korrad.. Siis aga juhtus väike apsakas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Kui emakavälise raseduse operatsioon oli 29.07.21, siis sellele järgnev veritsus ei ole kindlasti menstruatsioon. Menstruatsioon ...

Loe edasi

Kas peaksin võtma SOSpilli?

Tere, olime eile kaaslasega kaitsmata vahekorras ja tänasest hakkasid päevad ning tänasest alustasin ka beebipillidega. Kas on võimalik, et võisin eilsega rasestuda ja peaksin võtma SOSpilli?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 18-aastane

Reeglina menstruatsiooni algamine välistab raseduse. Küll aga ei ole tsükliväline veristus ja menstruatsioon vahel eristatavad. ...

Loe edasi

Rasestumise võimalus

Peale hormoonspiaali väljavõtmist 09.2018 on mul olnud ka menstruatsioone. Viimane oli 21.03. Olin vahekorras laupäeval, ohtlikul ajal. Nüüd tekkis hirm, et äkki on võimalik rasestuda veel. Kas pean võtma ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, ärge muretsega, sellises vanuse pole võimalik enam ise rasestuda.
Lugupidamiega drKadastik

Loe edasi

Tableti abort ja lendamine peale aborti

Olen 8ndat nädalat rase ning elan oma eestlasest elukaaslasega välismaal. Rasestusin vaatamata kondoomi kasutamisele(mis küll purunes) ning SOS pilli võtmist. Kuna elukorraldus ei võimalda meile hetkel ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 22-aastane

Kahju, et nii juhtus, aga kui olete nii otsustanud, siis soovitan koheselt broneerida aeg Erahaigla Fertilitas naistearsti vastuvõtule, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: