Vonille pill võtmata 3.nädalal 19.06.17 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Võtan hetkel Vonille pille ning 3nda nädala viies kollane tablett jäi õhtul võtmata (tavaliselt võtan 21 ja 00 vahel). Võtsin unustatud tableti järgmisel hommikul 10.30. Pakendi infolehelt lugesin et on kaks varianti: kas jätkata ja visata minema platseebotabletid ning siis alustada uue pakendiga või jätta kollased tabletid võtmata ja võtta hoopis valged. Kuna olin juba tableti ära võtnud, siis peaksin jälgima esimest varianti ehk jätma võtmata valged tabletid ning alustama uue pakendiga, seega muutuks ka algus päev. Kuna võtsin tableti 10.30 hommikul, siis ei tea täpselt kas on möödas 12h, kuna ei võta igal õhtu tabletti minuti pealt samal ajal. Kas peaksin jälgima infolehelt soovitust et jätta võtmata valged tabletid ja alustada uue pakendiga või võin ka võtta sellel ribapakendilt kõik (k.a valged) tabletid, et menstruatsioon algaks ikka samal päeval nagu alati?
Samuti, kas olen sellisel juhul rasestumise eest kaitstud?

Veel on küsimus, kas on normaalne kui päevad algavad ka päev hiljem. Kui tavaliselt algavad viimase valge tableti päeval, siis mõnikord on hakanud uue pakendi esimese tableti päeval?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 20-aastane

Ka antibeebipillid on (hormoon)ravimid, millest peate rääkima igale artile, kuhu pöördute. Jätke meelde kuu ja aasta, millal alustasite antibeebipillidega ja märkige üles 4 toimevaba päeva.
Kui unustate, siis võtke kohe, kui meenub ja jätkake tavapäraselt, mis on lihtsaim variant.
1 pilli unustamisel ja hiljem võtmisel ei tõuse rasestumise oht, sest pillidega ei toimu ovulatsioone.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Pill jäi vahele

Tere!
Olen kasutanud YAZ (24+4) pille juba peaaegu aasta. Mure on selline, et kolmapäeval kui pilli võtsin, oli mul umbes tunni pärast kõhulahtisus. Pillide võtmisega olen teise nädala juures. Tean, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kuna olete pille võtnud pikemat aega, siis iiveldus ja kõhulahtisus on tingitud pigem viirusest? või muust infektsioonist. Määrimine võib olla tingitud tõesti kui pilli toime katkes. Igaksjuhuks ...

Loe edasi

1 pill ununes

Tere,

Tsükkel hakkas 10/09, kui sai ka uut tabletilehte alustatud.
Tsükli 3ndal nädalal, 28/09 ununes pill. 29/09 peale lõunat võtsin kohe kui meenus (kuid möödas oli rohkem kui 12 tundi) ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Kahjuks unustasite kirjutada, millal alustasite antibeebipillide tarvitamist, kas see on esmane tsükkel või olete juba aastatid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: