SOS pill ja rasedus 28.07.17 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on tsükkel üsna ebaregulaarne. Menstruatsioon oli 22.-27.04 ning järgmine algas 42 päeva hiljem ehk siis 2.06, kestis kuni 6.06. Kolm päeva peale seda, olin vahekorras ning juhtus olukord, kus kondoom libises peale seemnepurset maha ning jäi sisse. Peale seda, u. 3h võtsin SOS-pilli. 5 päeva hiljem algas menstruatsioon (14.06) mitte liigse verekogusega ning kestis 19ndani.
Probleem on selles, et see kellega olin, polnud oma mees :( ning nüüdseks olen rasestunud. Oma mehega olnud peale viimaseid päevi mitmeid kordi vahekorras, kuid täpseid päevi enam ei mäleta.
Esmalt käisin arstil 19.07, kus arst ei suutnud veel loodet mõõta. Ütles, et ilmselt on ta alles sinna jõudnud ning vastab ehk 2-3 nädalale.
Tegime ka HCG, mille näit oli üle 5000 ning öeldi, et umbes 3-4 nädalat.
Uuesti käisin arstil 26.07, kus arsti suutis mõõta välja 6 nädalat, mis vastab täpselt 14.06 alanud päevadele. Ka südametöö oli olemas. Arst ütles, et see mõõt päris täpne kindlasti ei ole.
Mure on selles, et kas tõesti SOS pill töötas ning pole võimalust, et see teine inimene võiks olla lapse isa? Olen kurb ja ei suuda olla õnnelik pisikese üle, kuna üks tobe viga sai tehtud ...

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Peale SOS pilide tarvitamist tekib reeglina veritsus, sest tegemist on hormoonide löökannusega, see ei ole tavapärane ja m tsüklile vastav menstruatsioon.
Pika kogemuse jooksul ei ole ma kunagi näinud olukorda, kus õige SOS pillide tarvitamise järgselt on siiski rasedus tekkinud. Tegelikult on vastupidi, mitte kunagi peale SOS pillide tarvitamist ei saa teada, kas ka tegelikult rasedust oli või mitte.
Teie mure on mõistetav, kuid arusaadavalt ei ole tegemist meditsiinilise probleemiga, pigem sotsiaalsega. Ärevusega ongi raske hinnata poolt- ja vastuargumente, seetõttu soovitan pöörduda professionaalse psühholoogi konsultatsioonile, kes on erapooletu ja annab emotsioonivaba nõuannet. Soovitan Keskus Sensus sensus.ee.
Otsuse sünnitada või mitte peate vaid ise langetama. Naistearstid soovitavad ikka sünnitada. Raseduse suuruse hindamine ei ole ülitäpne m ts häirete korral ning sünnitusabis on tähtsaim ajalise vastsündinu sünd.
Filosoofilises mõttes ei ole põhjust kurb olla, sest rasestumine on suur õnn võrreldes viljatuse probleemidega. Ehk oleks arukas juhtunut võtta kui õpetlikku kogemust, mitte viga ja säästa end.

Andke mullegi teada oma otsustest, hingerahu soovides,
Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Sos pill

Vastasite minu kirjale ja küsisite kas toidan rinnaga kuid enam mitte laps on mul pudelitoidul. Kas siis on risk olemas isegi kui võtsin sos pilli? Või on siiski veel võimatu?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgu, et olete 22-aastane

Enamasti mitte, aga seda näitab aeg ja negatiivne rasedustest. Kui te enam ei imeta, siis valige antibeebipillid, EVRA plaastrid ...

Loe edasi

Sos pill

Tere! Olin kaitsmata vahekorras 05.11 kella 22 paiku ja võtsin sos pilli 06.11 kella 11 paiku. Olen väga mures kunas esimene laps alles kahe kuune ning sündis keisriga ja teist veel ei sooviks nii pea. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 22-aastne

Olen juba teile vastanud pikemalt, et liigseks mureks põhjust ei ole. Tehke rasedustest nädala pärast hommikusest uriinist, mis ...

Loe edasi

Sos pill

Tere! Olin kaitsmata vahekorras 05.11 kella 22 paiku ja võtsin sos pilli 06.11 kella 11 paiku kas peaksin siiski muretsema? Teist last veel ei sooviks kuna esimene alles kahe kuune ja sündis keisriga. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 22-aastane

Loen kirjast, et laps on 2-kuune. Kas toidate rinnaga vähemalt 6x ööpäevas? Reeglina rinnaga toitmise ajal esimestel kuudel ovulatsioone ...

Loe edasi

SOS pill ja emakaväline rasedus

Tere

Võtsin SOS pilli kohe järgmisel hommikul peale kaitsmata vahekorda, s.o. 5 augustil. 17 augustil algas veritsus, mis kestis tavapäraselt päevade moodi. Kummaline oli ainult ebatavaline ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Vastan küsimuste esitamise järjekorras:
1) teaduslik meditsiin toetub faktidele, mitte oletustele, arstid kirjeldasidki ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: