SOS pill ja tsüklihäire 26.09.19 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tsükkel 24-25 päeva, kestvus 3-4 päeva
10. augustil algas tsükkel.
18. augustil võtsin Escapelle (kaasnes iiveldus, kehatemperatuuri tõus)
2-3. september nagu oleks päevad aga vereeritus minimaale ja hele, pigem määrimine.
25-26. september vereeritus taas minimaalne, selline hele, juskui ainult määriks.
Nüüd juba selline liiga kerged päevad panid muretsema.
Muid kaebusi ega sümptomeid pole.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, nende tablettide võtmise järgselt võibki tsükkel häiruda. Seega tsüklihäire on üsna tavaline. Menstruatsioon võib tulla natuke varem ja vahepeal on määrimist. Kindlasti peate olema kaitsutud vahekorras, seni kuni tsükkel reguleerub, mis võib aega võtta kuni 1 kuu.
DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Raskused rasestumisega

Proovime juba 6 kuud rasestuda aga see ei ole veel juhtunud. Jälgin oma ovulatsiooni päevi, söön vitamiine ja ei söö toorest liha, kala ega joo alkoholi. Kaal on korras ja vanust ainult 30. Kunagi noorena ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Väärite tunnustust, et mõtlete rasestumisele ja põhjustele, miks see alati ei õnnestu.
Mina alustaksin oma lemmik uurimisalaga ...

Loe edasi

Ultraheli

Tere.

Käisin eile 20.nädala ultrahelis.
Doktori jaoks ei olnud kõhubeebi sobivas asendis ning ta keera ja pööras teda läbi minu kõhu väga tugevasti muljudes. Paludes vahepeal ka minu ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Teie mure on mõisteatav. Kahjuks ei ole teid informeeritud tegevustest: kas toimus loote väline pööre (pööramine)? Ikka on nii, ...

Loe edasi

Akne ja rasedus

Tere!

Mul oli ca 15 aastat tagasi raske akne, mis raviti Roaccutanega välja ja millest jäid põskedele suured armid. Tegelikult tuli haigus mõnda aega peale R. ravi veel tagasi (kergem vorm) ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, seda on raske ennustada kas tekib uuesti või mitte, aga reeglina siiski nahaprobleemid pigem leevenevad raseduse ajal. Seda ravi mida olete saanud pole rasedise ajal lubatud. DRKadastik

Loe edasi

Tupe avaus

Tere.
Esimesest sünnitusest on möödas 2 ja pool kuud. Käisin ka naistearsti vastuvõtul, kus öeldi, et kõik on korras. Siiski ise vaadates on tupe silmnähtav avaus kusagil 5 cm. Öeldi, et see ongi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Lõplik taastumine peale sünnitust võtab aega kuni 6 kuud. Vahel isegi kauem kui menstruatsioone pole veel tulnud, juhul kui rinnaga toidate. Avaram tupe sissepääs ja lurtsumine on normaalne ...

Loe edasi

Steriliseerimine

Tere!
Kas steriliseerimist on võimalik tagasi pöörata?
5 aastat tagasi sain ajuinfarkti, olen lähisuhte vägivalla ohver, millest tingituna sai survestatud mind steriliseerima.
Soov oleks ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Steriliseerimist peetakse taaspöôrdumatuks. Arvestades teie steriliseerise pôhjust ja ka teie vanust, siis antud olukorras vôiks siiski olukorda kaaluda. Esiteks vaja teada, kas teie insult uldse lubab ...

Loe edasi

Hormoonid

Tere!

Olen 28-aastane noor daam ja mureks menstruatsiooni katkemine. 1,5 aastal on olnud vaid paar korda väga kerget mensest. Lasin hiljuti teha testid, mille vastused saabusid täna. Kuna ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

tere, östrogeeni väärtus on normi alumie piiri peal, seega ösrogeenravi on näidustatud. Soovitaks ikkagi 3 kuu möödudes kontrollida Uhs emaka limaskesta ja vajadusel lisada kollaskeha hormooni, et tsükkel ...

Loe edasi

Rasestumine

On rasestumise soov. Kas omal algatusel võib võtta Inofolic või pean selleks arsti juurde minema?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija.
andmetest selgub, et olete 45-aastane

Kui teie soov on kindel, siis pöörduge koheselt viljatusravi keskustesse kunstlikuks viljastamiseks, mis alates 41. eluaastast ...

Loe edasi

Rasestumine peale aborti

Minu esimene rasedus peetus 8ndal rasedusnädalal. Esialgu anti tablett, aga kuna tekkisid suured valud ja kaotasin palju verd, siis tehti lõpuks kirurgiline puhastus. Üks arst on öelnud, et pärast aborti ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui olete terve,. siis kolm kuud ootamist piisab . DRKadastik

Loe edasi

Rasedus ja etoricoxib põhinev rohi

Tere!

Kuna käe randmel on korduv valu (sundasendist), siis perearst kirjutas teistkordsel visiidil (valu tuli peale paari kuud tagasi) välja rohu toimeainel etoricoxib (90mg) kuuri 7 päeva ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere , seda ravimit (arcoxiat) ei soovitata raseduse ajal kasutada. See peaks olema kirjas ka ravimi infolehel. DRKadastik

Loe edasi

Peetunud rasedus

Tervist! 8+2 nädalal käisin end rasedana arvele võtmas, tuli välja, et rasedus oli peetunud 6+5 ja rebukott oli tühi. Sain puhastuseks aja ja esimese tableti kaasa. Kui olin esimese tableti ära võtnud, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Olen raviarstidega nõus, kaasajal on abordi valikmeetod eriti sünnitamata naistele tablettabort ja äraootav taktika. Alati võib ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: