Reesuskonflikt 05.12.18 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Olin rase aga katkes 19 nädalal. Varasemalt tehti ka koorionibiopsia. Kuna olen rh neg ja samuti partner, siis biopsia ajal resonatiivi ei olnud vaja, arst nõustus. Peale katkestamist aga hirmutati mind piisavalt, et tekitada kahtlusi. Mis analüüsiga saab kindlaks teha, et antikehasid ei ole ja laps oli tõesti rh neg?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Kurb lugu. Seisukohti on kaks, kindlasti tuleks teostada Rhesonatiiv siis, kui ema on Rh-negatiivne, loode Rh-positiivne ja raseda veres leitakse AK antikehad. Kui vastsündinu on Rh-negatiivne, siis riigihaiglad reeglina ei manusta Rhesonatiivi, küll aga erahaiglad manustavad Rh-negatiivsele emale alati Rhesonatiivi iga raseduse lõppedes.
Soovitan pöörduda Tallinnas Erahaiglasse Fertilitas ja Tartus Erakliinikusse Elite ja paluda ise tasudes Rhesonatiiv manustada.
Probleemi tõestamine oleks ajamahukas, kulukas ja kindlasti psüühikale raskelt mõjuv.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Reesuskonflikt

Tere,
Olen 14 nädalat rase, teine rasedus.
13ndal nädalal oli väike verevoolus, mis peatus paari tunniga, paar päeva tuli pruuni voolust ja lõpuks ka pöidla suurune vereklomp. Ultraheli näitas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Kui loote südamelöögid on jälgitavad, siis on arenev ja kasvav rasedus. Tähtsaim on ajalise vastsündinu sünd.
Rhesonatiivi ...

Loe edasi

Reesuskonflikti oht?

Tere!

Pärast esimest rasedust raagiti meile, et oli reesuskonflikti võimals. Õnneks ei olnud. Lapsele tehti kohe vereproov ja tulemused olid järgmised:
Isa 0 Rh D pos
Ema ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui mõlemad vanemad on reesus positiivsed, siis ei ole võimalik lapse reesuskonflikt. Seega ei pea muretsema ka edaspidi. DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: