Antibeebipillidega rasestumine 04.11.13 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Olen sünnitanud kaks tervet last. Lastel vanust 7 ja 9 aastat, endal 36 aastat. Seitse aastat järjest olen võtnud antibeebipille. Kolmandat ei planeerinud, aga hiljuti olin kõrvapõletikus, sain antibiotikume, mis ilmselt vähendas antibeebipillide mõju ja sel ajal vahekorras olles rasestusingi vaatamata antibeebipillidele. Millised ohud kaasnevad ja kui suure riski tõenäoliselt põhjustab rasedusele, loote ja sünnijärgselt lapse arengule asjaolu, et kuni rasestumiseni on aastaid võetud antibeebipille ja vahetult rasestumise ajal antibiotikume? Kas taolises olukorras peaks kaaluma raseduse katkestamist?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Haruharva võib juhtuda, et antibeebipillide toime väheneb, n ravi ajal tugevatoimeliste antibiootikumidega. Iga haigus oleks rasedusele raskem kui ravi. Kui rasedus tekkis, siis olid selleks ka vastavad soodsad tegurid olemas.
Meditsiinilist näidustust raseduse katkestamiseks ei ole. Naistearstidena soovitame ikka sünnitada, siis munajuhad sulgeda ning nautida elu ilma kombineeritud kontratseptsioonita.
Kaasajal on loote anatoomia uuringud kuni 13+6 ja 21+6, teostatakse TT Triple Test väärarendite avastamiseks ja OSCAR test. Täna ei peaks muretsema, sest meditsiinilistel põhjustel, arstliku konsiiliumi otsusega, saab rasedust Eestis katkestada kuni 21+6.
Hakake tarvitama vitamiine rasedatele ja foolhapet maksimaalses lubatud annuses väärarendite profülaktikaks.
G.Litter, naistearst.ee, Piritalt -Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: