Purunenud kondoom 11.09.21 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere. Pöördun murega. Olin umbes tund aega tagasi kaitstud vahekorras, jõudsin orgasmini ja järgmine hetk sai partner aru, et kondoom purunes. Partner ei jõudnud orgasmini. Kohe peale seda, kui avastas, et kondoom purunes võttis välja ja lõpetasime vahekorra. Käisin kohe ka pesemas ja wc-s. Tekib küsimus, et kas oleks vaja siiski sos-pill võtta. Mul lõppes menstruatsioon eile. Mure seisneb ka selles, et just juulis võtsin sos-pilli ja mendtruatsioon jäi 20 päeva hiljaks. Tsükli pikkus oli siis 50 päeva. Olen kuulnud, et sos-pilli ei soovitata tihti võtta. Aga kas antud olukorras peaksin siiski võtma sos-pilli. Samuti mõtlesin see kuu hakata võtma antibeebipille, kuid siis ma vist neid ei saaks kaa veel võtma hakata?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 18-aastane

Tähtsaim daatum ja otsuste tegemiseks vajalik kuupäev on viimase menstruatsiooni 1. päev ja viimase poole aasta menstruatsioonitüklite pikkused.
Rasestumine saab toimuda vaid ovulatsiooni ajal ja selle lähipäevadel mitmete soodsate tingimuste kokkulangemisel. Kui teie menstruaaltsüklid on lühikesed, n 21 päeva, siis on oht soovimatuks raseduseks suurem. SOS pilli võiks sel juhul tarvitada, aga leppida, et tekib järjekorde menstruaaltsükli häire, kuna tegemist on hormoonide löökannusega.
Võite ka riskida, oodata uut menstruatsiooni ja siis kindlasti alustada antibeebipillidega, mida võib alustada kuni m tsükli 5. päevast, mitte hiljem. Siis ei ole enam 100% rasedusvastast kaitset.
Kindlasti pöörduge noorte nõustamise keskusesse.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Pillid

5ndal augustil olin sunnitud erandkorras kasutama SOS pilli, kuna tekkis kahtlus, et kondoom võis olla purunenud. (Päevad olid eelnevalt olnud 28 juuli - 3 august). Pärast pilli võtmist oli enesetunne ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, SOS pillid tõesti põhjustavad sageli tsükliväliseid määrimisi/ veritsusi. Hästi, et menstruatsioon algas õigel ajal. Soovitan alustada kohe pillidega, reeglina peab alustama tsükli esimestest päevadest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: