Minu probleem 14.05.09 / Psühholoogia

Külastaja küsib:

Tere.

Mul on tõsine probleem.

Kindlasti tundub see Sulle kummaline, mida nüüd ütlen. Mina olen juba 34, aga vitsa või rihma pole veel saanud, kuigi põhjust oleks. Küsisin umbes 20-ndal veebruaril ema käest, et millal ta mulle vitsa või rihma annab. Ta küsis minu käest vastu, miks ma sellist lolli juttu ajan.
Kui vastasin, et see ei ole loll jutt, vaid täiesti tõsiselt esitatud küsimus, vastas ta: Ma ei julgegi ju sulle peksa anda, sa oled ju minust palju tugevam ja kindlasti ei laseks sa endale peksa anda.
Vastasin: Loomulikult olen ma Sinust palju tugevam, endale peksa laseksin anda küll, loomulikult peaksid Sa enne ära põhjendama, miks Sa tahad mulle peksa anda.
Minu probleem ongi selles, et ma pole kunagi vitsa ega rihma saanud.


Ma vist unustasin öelda, et ema on küll lubanud mulle kere peale anda, kui olen "pahandustega" hakkama saanud. Siis saab ta tõeliselt vihaseks, mis väljendub alati ühtedes ja samades hästi vihaselt öeldud sõnades: TARMO, NO SEEKORD ANNAN MA SULLE KÜLL SELLISED "TRIIBULISED", ET SA ISE KA EI MÄLETA, KUI VANA SA OLED!

Aga kunagi ei lähe asi sõnadest kaugemale.

Ta on nii mulle kui ka mõnele mu onule-tädile tunnistanud, et tal on liiga hea süda ja et mõni teine ema oleks oma lapsele palju vähema eest "triibulised" teinud. Ma usun Sind täiesti, et Sa oled siiamaani kokkupuutunud inimestega kelle jaoks probleem on hoopis see,
et nad ON peksa saanud.

Ma pole masohhist ega loll, ka mul on oma uhkus olemas, aga ma olen ka väga õiglane inimene (ka enda suhtes.)

Naise/tüdruku ees pükste maha võtmisega probleeme ei esine (kui tõmbasin vanaemal ükskord aiamaal püksid oma sõbranna nähes maha, veenis vanaema mind, kui oli püksid jalga pannud, Siiri (nõnda oli sõbranna nimi) ees püksid maha võtma.

Loomulikult ei olnud ma esimesel ega teisel korral nõus, aga kolmandal korral võtsin püksid maha ja pidin kõhuli vanaema sülle minema nii, et minu sõbranna nähes tagumikule ikka väga suured "triibulised".

Aga seda ei juhtunud, pidin olema palja tagumikuga 5 minutit.

Mulle endale tundus küll see aeg terve igavik - pool tundi.

Ja terve selle aja jooksul minu sõbranna naeris minu üle suure häälega.

Arvan, et vastupidisel juhul oleks ka mina suure häälega naernud tema üle.

Kui vanaema ütles mulle lõpuks: Noh, Tarmo, nüüd võid püksid perse peale panna! Noh, seda ma ei lasknud endale kaks korda öelda! Panin püksid väga kiiresti jalga ja küsisin vanaema käest: Noh, Nati, (Nati on lühend nimest Natalja) kui kaua ma siis pidin palja persega Siiri ees olema? Kas pool tundi?

Vanaema vastas: Ma vaatasin kella pealt: Sa olid Siiri nähes palja persega ainult 5 minutit.

Mina: Kas tõesti ainult 5 minutit? Kas mitte 30 minutit?

Vanaema: Ainult 5 minutit jah.

Loomulikult olin kahel esimesel päeval väga solvunud ja väga vihane, et pidin sõbranna nähes 5 minutit alasti olema, aga kolmandal päeval leidsin, et vanaemalt sõbranna nähes pükste maha tõmbamise eest oli õiglane karistus olla 5 minutit
sõbranna ees alasti.

Kui vanaema oleks mulle ka sõbranna nähes vitsa või rihma andmud, siis oleks ka see õiglane olnud. Loomulikult oleks sõbranna siis minu üle veel rohkem naernud.

Ka hiljem on mul tulnud naise/tüdruku ees alasti olla, nii vabatahtlikult kui mittevabatahtlikult.

Nagu Sa arvata võid, siis rohkem ikka mittevabatahtlikult.

Lühidalt: Millal Sa annad mulle "triibulised".



Kui Sa aga kardad, et lähed mind aidates mingi seadusega pahuksisse, siis võid kindel olla, et ei lähe, sest ma uurisin enne "palve" esitamist mõningaid seaduseid ja näiteks Karistusseadustik'uga on küll keelatud kehaline väärkohtlemine, piinamine, vaimne ja füüsiline ärakasutamine, kuid pole sõnagi öeldud selle kohta, nagu ei tohiks keegi anda võõrale lapsele/noormehele vitsa või rihma, kui ta seda ise palub.


Samuti ei ole see keelatud Eesti Vabariigi Põhiseadusega.
Kui Sa soovid mind kontrollida, siis palun.
Annan Sulle isegi internetiaadressid:
Põhiseadus asub aadressil: http//vp1992-2001.vpk.ee/est/p6hiseadus/a 2peat.asp
Karistusseadustik aga www.Karistusseadustik.ee



Minu meilid on:

tarmo176@gmail.com


Arst vastas:

dr Irene Kalvet

Irene Kalveti Konsultatsioonid OÜ

Tere!
Kui see kiri pole Teie poolt kirjutatud naljana, soovitan pöörduda psühhiaatri või seksoloogi poole.
Jõudu ja edu soovides!
Irene Kalvet.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühholoogia

buliimia

Olen 18-aastane ja mul on juba kolm aastat probleem söömisega ning ma ei ole liigsöömisest siiamaani lahti saanud. Õgimishood tulevad peale teatud ajavahemike järel. Ma sooviksin teada, kas minu probleem ...

Vastas dr Irene Kalvet

Tere!

Soovitan Sinul psühholoogi poole pöörduda. Sind nägematta, kirja teel on raske sind nõustada.

Jõudu ja edu soovides!

Irene.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi