püksi tegemine 07.08.07 / Psühholoogia

Külastaja küsib:

tere! olen ühe noormehe murelik isa.
olen hädas oma 7a. poisiga, nimi Rasmus,kes läheb sügisel kooli, kuid on hädas oma keha valitsemisega ja kiirete ning õigete otsuste tegemisega. ma ei suuda talle mitte kuidagi selgeks teha et kakal on vaja käia potil mitte püksi teha... arvasin et suvel ehk noormees kasvab ja hakkab taipama et vaja on käia potil õigel ajal ja katkestada selleks hetkeks muud tähtsad tegevused... nüüd on lisandunud sellele ka valed ja eiramine, kui ma ütlen talle et on aeg minna potile, vaidleb ta vastu et pole vaja ja pole häda aga hetk hiljem on tal püksid siiski mustad. samamoodi on sellega, kui on juhtunud juba õnnetus, siis ta üritab seda varjata ja valetab silma sisse, et midagi ei olegi juhtunud. valetamise koht on siin minu jaoks juba liig mis liig. küsimus: kas lastepsühholoogist on abi? kuhu tulla? mis maksab?
tänan!
M

Arst vastas:

dr Irene Kalvet

Irene Kalveti Konsultatsioonid OÜ

Tere!
Rasmus ootab Teie toetust ja teadmist, et ta on tubli. See probleem on ka tema jaoks tõsine, seetõttu riidlemise asemel püüdke olla rahulik. Soovitan uurida lapse tervist perearsti juures. Kui tervis on korras, võib laps mures olla kooli mineku pärast. Kirjast ei selgu, kas probleem on olnud kogu aeg, või on see uuesti ilmunud. Nooremas eas võib probleem esineda, kuid see kaob tavaliselt.
Soovitan minna lapsega psühholoogi juurde. Internetist saata infot, kuhu minna.
Jõudu ja edu soovides!
Irene Kalvet.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühholoogia

püksi tegemine

tere
minu poeg on 2 aastane, aga potile ei küsi. olen talle ilusti rääkinud, et kui tunneb siis öelgu kohe emmele. ja samas minuteid hiljem vaatab otsa, räägib ja punnitab püksi. minu arust on tegemist ...

Vastas dr Harri Küünarpuu

Tere!

Tõenäoliselt võib oletada pigem psühholoogilist kui kehalist probleemi siis, kui käitumine eri kohtades on erisugune.

Ma soovitaksin Teile külastada www.perekool.ee lehekülge. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi