Mida peaks tegema? 31.01.07 / Psühholoogia

Külastaja küsib:

21(N) Selline probleem,et on juba pikemat aega olnud unehäired..raskusi magamajäämisel ja ka tõusen öösiti üles,kuid jään siiski magama uuesti.Mõtlen väga palju ja enamjaolt on see mõtlemine negatiivne.Ei oska positiivselt enam mõelda,kohe läheb mõte uuesti negatiivsetele asjadele.Veel suuri probleeme on keskendumisega.Ei ole püsivust.Kuna mu eriala nõuab väga palju keskendumist,siis on see minu jaoks suur probleem.Esinevad ka lihaspinged.On olnud peavalusid,kõhuvalusid.Vahetevahel on löönud südamesse lühiajaline,terav valu.Olen rõõmsameelne tüdruk ja naeran palju.Naermine on osa minu loomusest.Olen lugenud,et depressiooni peamiseks tunnuseks on rõõmutunde puudumine aga see on mul olemas..ma suudan rõõmu tunda,kuid ma ei ole õnnelik.Ma ei tunne eriti suurt rõõmu asjadest,kuid oskan väikestest asjadest rõõmu tunda.Ma ärritun väga tühiste asjade pärast ja siis võin öelda midagi sellist,mida pärast kahetsen.See on kestnud juba pikemat aega.Siin on lühiülevaade olukorrast..

Arst vastas:

dr Irene Kalvet

Irene Kalveti Konsultatsioonid OÜ

Tere!
Soovitan viibida palju õues ja teha mõõdukalt sporti. Kui Te vett ei karda, soovitan ujumist koos saunaga. Voodisse minge magama, mitte lugema. Televiisori vaatamisest tuleks loobuda. Püüdke minna voodisse ühel kellaajal ja see peaks olema umbes 22 ajal. Kui öösel ärkate, tõuske üles, tehke endale rahustavat teed ja uuesti voodisse. Harjutage nii ja kui uus rutiin tulemusi ei anna, tuleks minna arsti juurde, või psühholoogi juurde.
Jõudu ja edu soovides!
Irene Kalvet.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühholoogia

Solvumine

Olen naisajakirjanik, töötan maakonnalehe juures. Iga kord, kui minu kirjutis lehes ilmub, tekib minus ärevustunne, sest ma pelgan internetikommentaatoreid. Nende ütlemised on tihti väga teravad ja tigedad ...

Vastas dr Harri Küünarpuu

Triinu!

Ajakirjaniku töö on juba kord selline, mis on kõigi inimeste silme all. Kommijad vähemasti ütlevad selle välja, teised ehk ainult mõtlevad. Ja kui nii võtta, siis ongi tore ju et inimesed ...

Loe edasi

nutmisega reageerimine

Poiss, 7a, 1.klassis. Probleemiks on nutmahakkamisega reageerimine praktiliselt iga ebaõnnestumise peale nii koolis kui kodus. Mida peaks tegema?

Vastas dr Harri Küünarpuu

Tere!

Lastepsühholoogi vastuvõtule minema peaks kindlasti.

HK

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi