Aktiivsus- ja tähelepanuhäire 08.09.21 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Ma olen suhteliselt pikalt kindel olnud, et mul on aktiivsus-ja tähelepanuhäire, kuid ma arvasin, et saan hakkama. Alustasin just õpingud Tartu Ülikoolis ja kogu materjal, mida õppima peab õpin rahulikult ja saan aru sellest, kuid järsku natukene aega hiljem unustan täielikult selle ära. On teil mingeid soovitusi, mida võiks teha? Diagnoosi pole mulle pandud, siis ma just vastavaid ravimeid ma ei saaks.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Uus keskkond, uus elu, uued stressorid - kohanemine võtab aega.
Pingete maandamine: piisav uni, päevased puhkehetked, õppimist võtta rõõmuga - õpid ju endale.
Õppeained õppides püüa teha endale selgitavaid skeeme, visualiseeri, võta mänguliselt - nagu näitleja.
Positiivse pihtimise päevik - Päevikusse ülilühidalt enda poolt positiivselt tehtu. Kiida ennast! Oled ju ainulaadne, tunne sellest rõõmu.
Küsi endalt ja vasta ise ning siis praktiseeri!
vt otsinguga Enneti Palve ja praktiseeri.
Head harjutamist.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

ATH, ärevus, depressioon

Ma juba väga pikalt olen teadnud, et mul aktiivsus-ja tähelepanuhäire ja olen mõelnud, et see ei takista midagi mul tulevikus. Nüüd olen Tartu ülikoolis esmakurslane ja väga raske on midagi õppida, tähelepanu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Apteegi vabamüügist Melatoniin -õhtul ja õigel ajal magama, et und piisavalt oleks.
Kuumad joogid-teed rahustavad. Jalutuskäigud rahustavad, annavad jõudu, ca pool tunnikest ja +.
Minu Palve ...

Loe edasi

Tähelepanuhäire?

Tere. Probleem siis selline, et ma magan hästi palju, koolis ei suuda keskenduda, lükkan koguaeg asju edasi. Ma ei suuda filme vaadata, ei suuda üldse keskenduda, peab midagi näppude vahel olema, et veidike ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Uimane olemine on tihti (eriti noortel) seotud madala vererõhuga või aju verevarsutuse ergutamise vajadusega.
Kõik ergutavad võtted kasulikud, leida tuleb endale sobilik.
Meeldivalt jahe ...

Loe edasi

Aktiivsus- ja tähelepanuhäire

Olen 27 aastane noormees. Olen hea tervise juures, terve elu tegelenud spordiga, ettevõtja, abikaasa ja isa. Ei suitseta ja alkoholiga probleeme ei ole.

Minu mure sesineb selles, et mina, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõigepealt diagnoosi küsimus.
Hüperkineetilised häired on lapseaeas alanud häired, nad on selliselt häirivad, et vajatakse korduvalt abi lastepsühhiaatri juures,. Nad on sellised, et seni teie poolt ...

Loe edasi

Aktiivsus- ja tähelepanuhäire

Interneti testide põhjal kahtlustan endal ATH ehk aktiivsus- ja tähelepanuhäire. Kõik sümptomid ka sellised. Ei suuda keskenduda, unustan tihti asju, tunnen, et ei suuda ühe koha peal paigal olla, kui ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Diagnoosi ära endale ise pane - seda teeb ikkagi tohter-psühhiaater.
Inimesed on kõik omanäolised, ainulaadsed, unikaalsed oma plusside ja miinustega. Mõni võtab uue materjali omaks nagu diktofoni ...

Loe edasi

ritalin

kas te saaksite mulle palun ritalin reotsoti välja palub kirjutada, nagu te näete ma olen väga õnnetus seisus

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravim on hea stimulaator, on amfetamiini derivaat - seega hea narko-laksu jaoks.
Lastepsühhiaatrid - kasutatakse aktiivsus- ja tähelepanuhäire (ATH) raviks koos teiste ravivõtetega.
Vajate ...

Loe edasi

Tähelepanuhäire

Tere!
Ma arvan, et mul on tähelepanuhäire. On eluaeg olnud raske olla piisavalt tähelepanelik näiteks kasvõi õpetajate juhendeid koolis lõpuni kuulata. Olen lugenud tähelepanuhäire sümptomeid ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Korralik töö- ja puhkerežiim.
2) Minu Palve-Meditatsioon. Kui 1. kuni 4. palve on paari nädala jooksul läbi võetud, siis
3) "Tühjenen" (teine harjutus paar korda) ja siis seistes või istudes ...

Loe edasi

Labiilsus

Tere, kui olin umbes 15, olid mul juba mitmendat aastat olnud sellised episoodid, et mul läks silme eest mustaks ja mu keha läbis mingi krambihoog, mida ma ise absoluutselt piirata ei saanud. (esimest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Väike labiilsus on küll (mõningal määral on seda veidi kõigil inimestel olnud) ja see avaldub nii söömishäirena kui ka selle vaskulaarse (veresoonkonna-minestamissarnane elamus) reaktsiooni kaudu. Vaja ...

Loe edasi

tähelepanuhäire liikluses

Lp dr Ennet,

probleem on järgmine: olen 28.a naine, mul on autojuhtimisel tähelepanu- ja tajuprobleemid ning seetõttu kardan sõita.
Tähelepanuprobleemid olid juba väiksena koolis ning ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Harjutamine teeb meistriks.
Korralik puhkus, siis on ka vaim värskem.
Kasutada esialgu sõiduks tuntud teelõike, milledel liikudes märgid ja sõit selgem. Minu Palve-Meditatsiooniharjutus parandab ...

Loe edasi

tähelepanuhäire?

Tere,

Õpin ülikoolis loodusteaduseid. Samuti, juba mitmendat kuud, aitan ühel põhikooli noorema astme õpilasel kooliasjadega hakkama saada.
Alguses arvasin, et vanematel pole lihtsalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. Vanematele öelda oma arvamus. See tähelepanek on kuldaväärt!
2. Korralik puhkus ja kehaline aktiivsus vähendab sisepingeid , aitab kontsetreerumist.
3. Minu harjutus - paraneb aju verevarustus ...

Loe edasi

Vaimne vägivald, mis abiks?

Oleme mehega koos elanud 12 aastat. Muidu enamasti pealtnäha rahulik mees, kuid lähisuhtes on mind juba niimoodi ära drillinud, et enne tema kojutulekut paaniliselt koristan. Või kui koos koju tuleme, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tulge vastuvõtule, annan juhiseid.
Kannatlikkust, Eneseaustust,
Jüri O.-M Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: