Tähelepanuhäire? 04.10.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere. Probleem siis selline, et ma magan hästi palju, koolis ei suuda keskenduda, lükkan koguaeg asju edasi. Ma ei suuda filme vaadata, ei suuda üldse keskenduda, peab midagi näppude vahel olema, et veidike saaksin keskenduda. Pidevalt tähelepanu nagu hajub, keegi räägib ja ma lihtsalt hakkan omi mõtteid mõtlema ja ei pane tähele. On päevi kus ma ei saa voodist üldse püsti, ei jõua, ei taha kedagi näha, midagi süüa ega teha, lihtsalt olla toas pimedas. Ma ei taha ise end diagnoosida ja närveerida pidevalt, et äkki see on normaalne või ma mõtlen üle. Varem mul olnud ka unega probleeme, ma ei saanud üldse magada. Olin pidevalt närvis ja ei saanud samuti keskenduda. Perearst määras mulle Mirtazapine 15mg, see aitas mul magada kuid mul kehakaaluga probleeme ja see tekitas palju suuremat ärevust kui kaal ainult tõusis ning päeval olin koolis unine ja pidin selle võtmise lõpetama. Mu tuttaval sama probleem olnud ning ta tarvitas adderalli ning see aitas teda. Kas oleks hea idee, kui räägin perearstiga oma probleemist ning ta määraks mulle selle? Või midagi muud? Mul praegu ka kehakaaluga probleeme, niisiis ei taha midagi tarvitada kui see tõstab mu kehakaalu. Mul ka varem olnud sama probleem kuid mitte nii hullult.
Aitäh ette!!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Uimane olemine on tihti (eriti noortel) seotud madala vererõhuga või aju verevarsutuse ergutamise vajadusega.
Kõik ergutavad võtted kasulikud, leida tuleb endale sobilik.
Meeldivalt jahe vesi vastu silmnägu,
vahelduv dušš - soe-jahe, soojem-jahedam, ...lõpetuseks jälle soe-jahe (meeldiv enesetunne), mõnus froteerätikuga kuivatamine,
mõõdukas kehaline aktiivsus - isegi sport,
ortostaatilised harjutused - pea kõrgel (seista), pea madalal (lama), pea päris all (selili ja jalad lae suunas nurkselt nurkselt üleval),
sobib minu Palve esimene samm (vt varasemad).
Hommikul pool tassi või tass oakohvi.
Apteegi vabamüügis on saadaval ergutavaid-toniseerivaid preparaate.
Psühhostimulante kirjutab vajadusel psühhiaater.
Harjutused viivad sind sihile.
Mirtazapin jäta ära - ta aitas sind juba parasjagu.
Iga tera reipuse-tervise varasalve tuleb kasuks.
Päevik - see aitab sul õiget teguderada leida.
Optimism on vajalik!
Mona-Linda naeratus ja tegutse!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

skisofreenia

Tunnused, mis peaksid viitama skisofreeniale ja mis mul täitsa olemas:

*olematute asjade nägemine, kuulmine. Õnneks viimastel aastatel küll enam ma vaime enam näinud ei ole, kuid need on asendunud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paljud psüühikahäired on piisavalt keerulised ja nende ise-diagnoosimine võib suuresti valesti minna. Sellega tegelevad ikkagi väljaõppinud ja kaua praktiseerinud arstid ja ka nemad mõtlevad neid küsimusi ...

Loe edasi

mälu ja tähelepanuhäired

Tere,

Olen 26 aastane noormees. Mure seisneb selles, et alates kevadest on mul suured mälu-, eneseväljendamise ja tähelepanuhäired, samuti keskendumisraskused ning raskused aja- ja ruumitajuga.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mälu ja tähelepanu võivad häirida mitmed asjaolud: depressioon (ka varjatud), uimastiainete tarvitamine.., ajutraumad, mõned siseelundite (hormonaalsed) häired, mõned sotsiaalsed ja suhteprobleemid, jne. ...

Loe edasi

TÄHELEPANUHÄIRED

... 8 aastasel lapsel - laps rumal pole aga õppimisele kulub meeletu aeg. Kas on põhjust psühhiaatri poole pöördumiseks?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Laste-psühhiaatrid väga kogenud, hea praktikaga.
Pöörduge Psühhiaatriakliiniku Lastedispanseri poole ja saate abi, juhendeid, vajadusel ravi oma lapsele.
Vastus - on põhjust pöörduda lastepsühhiaatri ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: