Coaxil lõpetamine 10.02.21 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,

Kui olen kokku võtnud antidepressante 17 päeva, kui kiiresti võib lõpetada? 11 päeva võtsin escitaloprami, peale seda hakkasin kohe tianeptiini ja 6 päeva olen nüüd võtnud tianeptiini 3x päevas. Kahjuks kumbki ei sobinud ja ei taha rohkem ühtegi teist proovida.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Arstirohi annab 1/10 ravitulemusest, harjutused 9/10 - seega harjutamised olgu esiplaanil.
Ravimi annuse vähendamine poole võrra ja kolm päeva - sellest piisab praegu ravimi tarvitamise lõpetamiseks.
Harjutused - vt varasemad.
Mona-Linda naeratus aitab!
Mis on murede põhjused? - need siis kõrvaldada või siis suhtumine neisse.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

AD lõpetamine

Tere Doktor!

Tahaksin küsida sellist asja, et kas selline raviskeemi lõpetamine on õige, kui olen kokku võtnud 9,5 kuud Cipralexi ja lõpetamine nägi välja selline, et kaks nädalat võtsin 20mg, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tark inimene ei piirdu ainult tabletikuuriga!

Vajalikud on ka harjutused, eluviisi muutus. Kui on harjutused ja uutmoodi elamine, uutmoodi suhtumine elu-olusse, siis see AD ärajätmine tuleb ...

Loe edasi

Coaxil ja alkohol

Tere

Hakkasin esimest korda elus tarvitama AD, kirjutati välja Coaxil.
Nüüd aga olukord selline, et lähen puhkusele ja puhkuse alguseks on võetud rohtu 4 nädalat. Sooviks mõnel õhtul ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Puhkuse ajal võite soojal maal endale lubada ühe 0,33 l (väike purk) kerge promillise õlle ja nendel päevadel rohtu ei võta. Palju jalutada, vesi jms. - puhkus olgu puhkus.
Meeldivat puhkust,
Loe edasi

Coaxil

Tere! Tahtsin küsida antidepressandi Coaxili kohta. Kui pikalt peaks seda tarvitama kui on depressioon ning ärevushäire? Kas pikaajaline kasutamine on kuidagiviisi ka ohtlik? Päevane annus on 1 tablett ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohtu vaja võtta kuu-poolteist. Harjutusi teha (viis rühma, neist alustuseks kehalised). Minu Palve-Meditatsioon.
Arstirohi ohtlik ei ole, harjutused vajalikud ja siis uus hoiak ehk prioriteedid. ...

Loe edasi

Coaxil ja alkoholi tarvitamine

Tere, küsimus selline, et olen tarvitanud Coaxil 12.5mg 3 nädalat ning ma lugesin pakendi infolehelt, et ravikuuri ajal akoholi tarvitavamine keelatud . Oleks küsimus, et mis mõju avaldab alkohol sellele ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Konkreetsed juhised saab raviarstilt. Millises faasis on AD-d nõudev häire, sellest tuleneb ka nn õllepausi´de "kasulikkus". Oluline on ka harjutuste (kehalised, sotsiaalsed meelelised, hingelised, nn ...

Loe edasi

antidepressandid

Tere ! Abikaasale ( 30a mees, kõrgvererõhktõvega ) on kirjutatud välja ca. 4-5 antidepressanti ( seroxat, coaxil, cipralex, cipramil, fluoksetiin ). Probleem on selles, et kõik need tõstavad vererõhku ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Miks on vererõhk kõrge?, Miks võtab AD-te?, Milline on eluviis ja sportlikud harjumused jne?
Sobilikke arstirohte on palju. Remeron ei sobi hüpotoonia korral (langetab veidi vererõhku), aga kõrgvererõhu ...

Loe edasi

coaxili lõpetamine

Tere hr doktor,

Tarvitasin ravimit Coaxil umbes 6 kuud ja otsustasin tarvitamise lõpetada. (tarvitasin esimest korda elus AD-d). Doos oli mul üldiselt 1 tabl päevas. MInu ravirast ütles, et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Unehäirete olemus vajab veidi selgitamist.
Rahustavad (apteegi vabamüügist) raviteed aitavad, jalutuskäigud on suuresti abiks, psühhoregulatsioon on kindlasti vajalik, päevased relax-pausid on väga ...

Loe edasi

Antidepressant Coaxil

Tere!
Mul oleks küsimus seoses antidepressandiga nimega Coaxil. Nimelt kirjutati see välja depressiooni raviks ja olen seda võtnud alates juunist 2007. Paari kuu pärast peale kuuri algust hakkas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimi võtmist dirigeerib raviarst.
Veel-veel ja veelkord rõhutan, et ainult tabl. võtmisest ei aita. vt. Enneti ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" printsiipi.
Kui me harjutusi ei tee, ...

Loe edasi

coaxil-ravi pooleli

Tere! Ma käisin umbes pool aastat ühe psühhiaatri juures, ta määras mulle raviks Coaxil´i. Mõndade asjaolude tõttu, jätsin ravi pooleli, aga nüüd tahaks seda jätkata, kuid arst on nüüd juba lapsega kodus. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatriakliiniku Dispanseri valvetohter kirjutab uue reptsepti.
Arstirohust üksi on vähe, teha tuleb ka paljut muud.
Eelkõige sportlik eluviis ja korralik puhkus.
vt. varasemaid ...

Loe edasi

Ixel

Palun aidake sasipundar lahti harutada.Võtan juba 4 kuud coaxili ärevushäire raviks.Arst soovitas nüüd vagetada rohtu-uus rohi on IXEL.Arst soovitas coaxili paari päeva jooksul ära jätta.nii et 1. päev ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Miks tohter vahetas? Põhimõtteliselt võib ühelt rohult teisele üle minna. Teie jutt (ja seega ka mõtted) keerlevad ainult rohtude ümber! Miks jätate KÕIK muud võimalused kasutamata?
Philippus Theophrastus ...

Loe edasi

coacilist...

Arst ütleb ,et skisofreeniat mul ei ole ja seda ei maksa kohe mitte arvatagi,aga coacili infolehel on kirjas ,et selle rohuga ravitakse ka seda haigust.Hirmsasti häirib see ja mõtlen ,et ega arst ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressivne seisund võib olla Depressioonist kui haigusest, see võib olla ka kaasnev sündroom mitmete vaimsete või ka kehaliste häirete korral. Sellest ei järeldu ju seda, et mul peaksid esinema antidepressandi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: