Kaheksa aastase tüdruku käitumine. 03.08.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, minul mure kaheksa aastase tüdruku käitumisega saab 9 aastaseks septembri lõpus. Nimelt tüdruk solvub iga asja peale, tujutseb ja sõnakuulmisega on täielik null pean igapäev lapsega kaklema ja see on igapäevaselt juba päris väsitav ja kurnav seda enam et 2 väiksemat ka. Sõprade juuresolekul esineb kui minuga räägib. Tahab koguaeg midagi saada ja kui ütlen et EI saa seekord siis on tagajärg jälle solvumine ja uste paugutamine. Sõpradega muidu mängib enamvähem. On ka probleeme voodisse pissimisega just siis kui on pingeline või teguderohke päev. Olen käinud uuringutel proovid ja asjad on kõik korras ja söömisega on probleemid meeletult õgib ja sööb salaja kuigi keegi teda ausalt näljas ei hoia ärkab nt öösel ülesse ja salaja külmkapi juures sööb.Ma olen lapsega käinud ka psüholoogi juures kui ta lasteaias veel käis kas peaks uuesti minema? Minu mõistus on täitsa otsas kahju lapsest ja juba ka endast.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Hüperaktiivsus ja sellest tulenevaid sisepingeid maandatakse lähedaste (ema jt) peal.
Närvilisuse-sisepingete foonil ka öine märgamine.
Sisepingeid maandatakseka liigsöömisega.
Vajalik lastepsühhiaatri abi, annab ka veidi arstirohtu.
Teie poolt ikkagi vajalik sõbralik suhtumine - tema jaoks on teiega pahandamine temale pingete maandamine, ta muud moodi ei oska. Teie olete maandav piksevarras.
Lastepsühhiaatri jutule,
sõbralikkus,
mõõdukas kehaline aktiivsus,
temale meeldivad mängud.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

6,5-aastase tüdruku käitumine

Tere!
Meie 6,5-aastane tütar käitub meiega ebaviisakalt! Kodus meist möödudes,lihtsalt lööb meid. Kui me tal palume midagi teha, see ta seda ei tee. Oleme püüdnud selgitada, et pere peab kokkuhoidma ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Käiksin lastepsühhiaatri juures (seal ka psühholoog). Neil lastega suured kogemused ja annavad häid soovitusi.
Lubatavuse piirid olgu paika pandud ja mõlemi vanema poolt olgu need piiritähised ühte ...

Loe edasi

Mure 13 aastase poisi pärast

Tere. Mure on 13 aastase poisi pärast. Ta on viimase poolaasta jooksul muutunud väga kinniseks (valetab ja salgab), puudub tihti põhjuseta koolist (probleemid klassikaaslatega?). Kodust on hakanud kaduma ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhoaktiivsed ained - keelu alla, mitte tilkagi. Kui mõni sportlik huvi, siis trenni. Treeneri ja kaaslaste sportlik eeskuju tuleb suuresti kasuks. Sport aitab järjepidavust koolitada, õpetab raskusi ...

Loe edasi

3-aastase lapse hirmud, turvatunde puudumine

Pool aastat tagasi lasteaiakasvataja hirmutas minu 2 a. 8 k. tütart, kui ta karjumist ei jäta, paneb ta lapse luku (ukse) taha. Tekkis lasteaiahirm. Kuigi see kasvataja on töölt lahkunud, pole hirm lapsel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soovitan pöörduda lastepsühhiaatri poole, nad oma valdkonna tunnustatud spetsialistid.
Ise soovitan kallistamist, kehalist kontakti, rohkelt ühiselt muinasjutte lugeda ja selle taustal vestelda, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: