Antidepressandid ja ärevus 13.06.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Olen kasutanud 2 kuud psühhiaatri poolt kirjutatud antidepressante Brintellix 10mg hommikul, ärevuse ja paanikahoogude raviks. Tunnen ennast paremini ja môtlen, kas ei võiks ravi varem lõpetada kui 6 kuud? Kaebused algasid seoses koroonakriisiga, kuid olen ka varasemalt ärevik olnud, siiski olen sellega toime tulnud.

Parimat soovides!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Depressiooni jaärevushäirete spektri korral on AD kasutamine (ka Brintellix) näidustatud.
Minu raviprintsiibid on:
1) ravimi osakaal on 1/10 ravivõimalsutest,
2) 9/10 saame harjtuste ja eluviisi muutustega
3) ca kuu-poolteist teha ravimi võtmise ajal harjutusi (sobib minu Palve esimene samm - vt varasemad) ja sellega kujundada endal Positiivne tingitud refleks e tingitus. Kutsun seda Pavlov-Enneti tingituseks. Kui nüüd ravim sujuvalt ära jääb ja harjutust teha, siis harjutuse rahustavale-tervendavale toimele lisandub ka Tingituse toime - Organism reageerib nagu võtaks ka rohtu edasi.
4) kuus kuud ei pea võtma arstirohtu, aga enesetunde järgi teha seda Tingituse harjutust paar kuud.
Head harjutamist ja tingituse tekitamist. Kui tingitus selge ja toimib, siis pange sellele oma nimi! Aitab!.

Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kas depressioon on möödunud?

2006.suri mu vanaema, peale seda mul tekkis mingi väike hirm, ärevus, hingamisraskused. Arstid arvasid, et ma lihtsalt lollitan jne, siis ma olin veel 13, siis mul oli ärevus jne, aga mitte tugev, siis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. 2006.suri mu vanaema...
= leina perioodil tulevad mitmed hingeelu-häired esile ja võivad anda (ei pruugi) põhjust ka mõnele hilisemale ajutisele terviserikkele. lein möödas ja see ei tohiks enam ...

Loe edasi

Ärevus

Tere

Mul on kinnisidee, et mul on mingi raske füüsiline haigus. Olen mööda arste käinud ja nende sõnul on kõik ok. Viimase poole aasta jooksul on asi läinud nii hulluks, et tuleb peale selline ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkohol ei ole lahend, siit tuleb alkoholism ja sellega seotud pahandused.
Antidepressandid siin ei ole esimene valik, esimene oleks neuroleptikumid ja annusega "mängida", s.o. leida sobilik annus. ...

Loe edasi

Antidepressandid

Tere!
Alustasin 10 aastat tagasi Zoloftiga, kui tekkis raske depressioon ja ärevushäire. Siiani olen seda võtnud nii, et aasta võtan ja siis jätan. Aasta on enamvähem, kui taas ärevushäired süvenevad. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mälu on parasjagu keeruline "masinavärk". Depressiooni korral (ka varjatud depressioon) on mäluvõimaed alanenud. Arstirohtude liigne tarbimine võib seda põhjustada. Väsimus on oluline mälu alandaja.
Loe edasi

paanikahäire

tere, minu mure järgmine: südamekloppimine, poonistunne, neelata raske, värisemine, surisemine, kõhukramp, valupisted erinevates kohtades. Tehtud on hulk uuringuid, kõik on korras. Kas inimene saab ennast ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Müasteenial e lihasnõrkusel mitmeid variante. Kõik rahustavad rohud - trankvilisaatorid, uinutid, teatav rühm neuroleptikume ja ka Ad - on lihast lõõgastavad ja seega müasteeniat suurendavad. Oluline on ...

Loe edasi

antidepressandid ja rasedus

Tere:)
Sooviksin väga teada ,kas on selliseid antidepressante,mida tohib raseduse ajal võtta,kuna ilma lihtsalt enam ei suuda aga lapsesoov on suur.
AD olen ka ennemalt võtnud 6 kuud,jätsin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rasedusega seonduvat juhendab naistearst. Ka AD küsimuses on eelkõige temaga vaja nõu pidada. Ilma AD-d kasutamata on võimalik ja seda tuleb ikkagi eelistada - terake siit ja teine sealt tervise varasalve. ...

Loe edasi

AD

Tere.TE siin ühes kirjas kirjutate,et raseduse ajal ad kindlalt ei.Mul oli ka rasedus raske kuna ärevushäire raskelt piinas.Laps sündi keisriga kuu enne õiget aega kuna üsasisene kasvu peetus mis seoses ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Raseduse perioodil dirigeerib naistearst. Kui harjutuste ja ja elukorraldusega saate ärevusest jagu, siis ilma AD-d võtmata. Liht- ja täisminevikku ei maksa "taga nutta" - elu on olevikus ja tegutseda ...

Loe edasi

ärevus

tere.
oleks selline küsimus. Mul on vahest ülisuured ärevushood, süda taob meeletult ja otsaesine läheb higiseks, ei oskagi öelda, millest need tekkinud on. mul on vaja päris tihti avalikult esineda, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleemid tuleb tähtsuse järjekorda panna. Mis neist esikohal (esinemine, kehakaal, kulturism e lihaskond jne.) ja sellest siis alustada. Ärevusega seotud meeleoluhäire mõjutab söömist, kehakaalu ja seetõttu ...

Loe edasi

rivotril

Lugupeetud dr. Mumma.

Olen keskealine naine ja olen pikemat aega tarvitanud Rivotrili 0,5mg õhtul, harvemini 1mg korraga.
Juba pikka aega soovin ravimist loobuda, kuid see ei õnnestu ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Pikaajaline bensodiasepiinide (Rivotril kuulub sinna rühma)
tarvitamine tekitab tõesti ravimsõltuvuse.Ilmselt Teill kergekujuline
psüühiline ravimsõltuvus on tekkinud,kuna tajute pohmelli ...

Loe edasi

Ärevushäirest..

Arst määras raviks zolofti.Enne seda võtsin coacili.Coacili ajal oli parem enesetunne ,aga pingetest läks asi halvemaks ja arst vahetas preparaadi.Nüüd olen võtnud zolofti juba 4 nädalat,aga enesetunne ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Ilmselt ikkagi zoloft ei sobi hästi.Inimesed rageerivad väga erinevalt
ravimitele.Võimalik,et hoopiski sobiksid vanemat tüüpi antidepreesandid
(amitriptiliin,noritren).Kui antidepressandid ...

Loe edasi

Ärevushäired

Kuidas jagu saada ärevushäiretest. Alternatiivmeditsiini viljelejad sellest jagu ei saanud, samuti ei aidanud nõelravi. Ainukesena on ärevushooge vähendanud käsimüügiravim Cesradyston. Kelle poole tuleks ...

Vastas dr Kadri Toomla

Ärevuse puhul on nii psühhiaater kui psühholoog võrdselt head abimehed. Ravimite ja psühhoteraapiaga koos saavutatakse kõige paremaid tulemusi. Rahustava lisatoimega antidepressandid või rahustid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: