7. aastase lapse käitumine 14.04.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,
Olen täiesti nõutu.Probleem siis 7 aastase poisiga (Mais saab 8).Ta ei suuda oma emotsioone kontrollida.Toon näite : Läksime perega ratastega söitma ,tujud olid head ,kõik oli korras ja tema lihtsalt keset sõitu viskas ennast rattaga maha,täiesti põhjuseta ja seda kaks korda.Tuju siis loomulikult muutus tal,sest sai ju haiget ja muutus vihaseks.Või siis ,teda keelates(nt .ära mängi toas palli või korja oma riided maast üles) läheb oma tuppa ja teeb omale haiget,lööb siis ennast vastu voodit või radiaatorit .Tujud muutuvad sekundiga.Kui on rahunenud ,siis räägime sellest ja ta ise ka ütleb,et ei saa aru miks nii teeb ,sel hetkel lihtsalt tunneb ,et peab nii tegema ,et ei suuda end kontrollida,palub ilusti vabandust ja nagu mõistaks.Õppimisega alustamine on meil alati suur probleem,samas kui juba tegema hakkab teeb ilusti ära.Õpib ta hästi,samas kui juhin tähelepanu ,et too asi oleks vaja uuesti teha ,siis hakkab pliiatsit loopima ja ägestub.On tulnud ja öelnud ,et tahab abi,et tahab käituda normaalselt ,aga ei saa.Samamoodi käitub ta oma väikevennaga ,kes on 1 aastane.Ootas ta sündi väga ,ühel hetkel on näha ,et hoolib ja hoiab teda ,samas teine hetk ,teeb meelega haiget talle,ähvardab teda millegiga visata või siis meelega tõukab.Kui tal on igav ,siis käib ja toriseb mööda tuba ,pakun välja ,et mine õue ,torisedes siis vastab ,et okei ma lähen siis ja hakkab sahtleid/uksi paugutama, Tähelepanu saavad köik lapsed,et tähelepanu puudus see olla ei saa.Nuti seadmetes istumine on meil piirangutega.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Minge laste-psühhiaatri jutule, nende vastuvõtul kaasatakse ka psühholoog. Selgub vaimse arenguga seotud
probleemid või muudel põhjustel tekkinu.
Kehaline aktiivsus (mis temale meeldib) on väga hea ja vajalik. Käeline tegevus on väga hea - näiteks, soojas vees mõne asja "pesemine". Soe vesi ja käeline tegevus - väga hea rahusti.
Soe jalavann.
Soojad joogid - neelamine rahustab.
Sõbralik koostöö, kiitmine, tunnustamne.
Psühhiaatri vastuvõtule ja üheskoos leiate lahendid.
Kiitke ka enda tegemisi, olete Tubli!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

3,5 aastase poisi käitumine

Panin lapse lasteaeda. Kodus meil sõjaväelist korda ei ole. Elame eramajas. Suvel mängib laps õues ja toas nii nagu meeldib. Hommikul sööb umbes kell kümme, teised toidukorrad on suvalisemad vastavalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rääkida laseaia Juhatajaga - inimlapsed pole ju tinasõdurid - individuaalsust tuleb ju arvestada kui see võimalik on. Aga miks ta ei peaks võimalik olema?!
Logopeed näeb lapse suhtlemisoskust ja ...

Loe edasi

Lapse enese vigastamine

Minul on mure kuue aastase poja pärast. Nimelt on ta üsna kergesti solvuv ja ärrituv. Tal peab kõik väga hästi välja tulema, ühesõnaga on ta enese suhtes väga nõudlik. Kusjuures oma teadmistelt on ta eakaaslastest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Meelepärane kehaline aktiivsus on alati kasuks, seda praktiseerida. Korralik puhkus-uni on liigse ärritumise puhul väga kasulik. Rahulik käitumine ja lapse kiitmine on kasuks.

Kindlasti võtta ...

Loe edasi

Lapse käitumisega probleem

Probleem on 7-aastase poisi käitumisega. Probleem on olnud umbes aasta.
Laps ei tunne rõõmu, solvub iga asja peale. Kõige suurem probleem on selles, et kui ta ei saa oma tahtmist, siis läheb närvi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kindlasti lastepsühhiaatri vastuvõtule, nad uurivad koos psühholoogiga. Vajadusel korduvalt.
Kindlasti minge. Ühiselt leiate optimaalse tee olukorra normaliseerimiseks.
Tegutsege,
Jüri ...

Loe edasi

8-aastase lapse käitumine

Tere! Lapsel on madal enesehinnang, ta on kergesti teiste poolt mõjutatav ja ei pea kokkulepetest kinni. Ta ei kannata välja ühtegi ebaõnnestumist, samuti on ta üsna sageli masendunud ja kontakti temaga ...

Vastas dr Kadri Toomla

Lastele võib täiesti julgelt antidepressante kirjutada, seda nii perearst, psühhiaater kui ka mõne teise eriala tohter, kes on end psühhiaatriaprobleemidega kursis hoidnud. Sõltuvuseoht võib olla rahusteid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: