Ärevuse ja magamatuse ravi 19.08.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kroonilise magamatuse ja depressiooni raviks on perearst välja kirjutanud 5 karpi Cipralixi ja 4 karpi Bromazepam Lannacheri. Alustasin raviga 05.02.2019. Ravi on aidanud, kuid arusaamatuks jääb, kui kaua see peaks kestma? Nagu ma aru saan, on tegemist üsna kangete ravimitega. Olen 2-3x Bromazepam Lannacheri jätnud võtmata, mis on kaasa toonud õudusunenäod ja ärkan pidevalt öösel üles. Uni on kestnud kuni 2:30-4:00-ni.
Cipralixist tundub, et on abi - päeval. Olen rahulik, rõõmus ja saan ärevushäireteta tegeleda igapäevatoimetustega ning lahendada ka kõige keerulisemaid olukordasid. Kuid und see rohi ilmselt ei paranda.
Kas nende ravimite nii pikaajalisest tarvitamisest võib tekkida sõltuvus? Kas ma pean seda ravi jätkama kuid-aastaid?
Kas Bromazepam Lannacheri võiks vahetada mõne muu rohu vastu?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Bromazepam ja alprazolam - oht sõltuvuse tekkeks.
Head rohud käesolevalt: a) rahustava toimega AD (Esprital, näiteks) või b) mõne neuroleptikumi väikesed annused (Rispolept, näiteks).
Harjutused, vt varasemad.
Rohi abivahend, harjutused on põhivahend.
Head harjutamist.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevushäire ja unerohi

Tere !
Minu probleemid hakkasid pihta nov 2015 ,kui diagnoositi ärevushäire ,kuna hakkasin muretsema pidevallt oma tervise üle.Samal ajal käisin läbi palju eriarste ,kus diagnoositi mul reflukshaigus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Refluks:
a) hapuvabam toit ja b) toidu mälumine senisest 2-3 korda kauem.
2) Õige töö- ja puhkerežiim:
a) piisav uneaeg, b) apteegi vabamüügist Melatonin - õhtul võtta, c) õhtul ...

Loe edasi

ärevus ja obsessiiv-kompulsiivne häire

Tere, selline küsimus kas ärevuse ja OKH korral on võimalik saada ravi haiglas,kui tõhus see oleks ning kui pikaajaline.Olen käinud arstidel erinevate probleemidega, katsetanud rohtusid ja teraapiat kuid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Raviarst Dispanseris otsustab statsionaarse ravi vajaduse. Kõik sõltub paljudest asjaoludest - töö/õpikoormusest, kodustes oludest, OKH iseloomust ja raskusest, kasutatavate sohtude nö kõrvaltoimetest ...

Loe edasi

Ärevus

Olen 40-ndates naine ja aastaid vaevelnud ärevuse, hirmu ja depressiooni käes.Arvan, et vast juba 20 aastat, aga tol ajal ei öeldud välja, millega tegu.
Psühhiaatrile pöördusin aasta tagasi, sain ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soovitan und toetavat AD-d, mõõdukalt kehalisi harjutsusi, Minu Palve-Meditasioon. Sõbrasuhe.
Psühiaatrist alustage.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

elektrokonvulsioonravi

Sooviksin teada,mida kujutab endast elektrokonvulsioonravi ja mille puhul seda rakendatakse ning kui tõhus see ravimeetod on? Kuna kannatan suure väsimuse(puhates ei lähe üle),ärevuse,sisepingete ning ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kasutatakse sügava-vinduva depressiooni korral, katatoonse stuupori korral jt. juhtudel. Ravi väga tõhus. Ravi vajaduse ja sobivuse määrab teid raviv psühhiaater.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet ...

Loe edasi

saada toetust tervenemisele

Tere! ENNE ROHTUDE VÕTMIST EI OLNUD UNEGA EGA NÄHTUDEGA MIS TEKKISID NENEDE VÕTMISEGA PROBLEEME.
Olen rohtude ohver. Perearsti poolt väljakirjutatud rohtude toimel tekkisid unetus ja ärevuse ning ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Õnnelik, et Vanaema!
Lugulaul probleemidest "kirju." Kalevi- ja Lindapoja kombel ja siili soovitusel - "serviti" - ei saa ma hekel heaks kiita, so. kaugjuhtimisel raske konkreetset soovitada. Liigseil ...

Loe edasi

hirm magamatuse ees

Tere,

Olen 32 a naine. On selline probleem, et on tekkinud rumal hirm magamatuse ees. Alguse sai asi umbes 4-5 aastat tagasi, kus kord õppimisega hilja õhtul üle pingutades ei tahtud öösel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tulge vastuvõtule.
vt. varasemaid soovitusi.
Parimate tervitustga,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Elektri impulss ravi

Tere!
Minu 19 a pojale määrati peale poole aastast depressiooni ja sotsiaalse ärevuse ravi elektri impulss ravi.Mida see endast kujutab? Kuidas mõjub? Kas on võimalikud kõrvalnähud? Millised need ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teatud depressioonide, katatoosete seisundite jt. häirete korral on EIR vägagi tõhus. Enne tehakse põhjalik uuring, ravi toimub anestesioloogi "käe all". Patsient midagi subjektiivselt ei taju, on nagu ...

Loe edasi

Depressioon ja iseseisev ravi

Tere

Siin lehel on mitmel korral olnud juttu, et ega ainult ravimitega seda haigust ei ravi vaid on vajalik ka iseendaga tegeleda. Oleks selline küsimus. Kus leida selliseid materjale mis ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Teil on õigus.Tuleb tegeleda enese analüüsi või ka positiivse
autosugestiooniga.Oleks võimalik ka mõne psühhoterapeudi
või psühholoogi käest algatuseks pädevaid suuniseid saada.
Võib ...

Loe edasi

ärevus

Tänan eelnenud vastuse eest. Tegelikult on küll vist nii, et ärevus tekib juba sellest kui hakkad koju jõudma ja teinekord kui töö ei ole väga pingeline tekivad ka tööajal nn. lollid mõtted. Mitte kuidagi ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Kindlasti peaksite pöörduma ravile.Ei ole mõtet vaevelda ja häbeneda.
Isegi probleemi avamine on sageli hea terapeutilise toimega.Õige oleks
ka kodus oma murest rääkida
Milleks praadida ...

Loe edasi

paanikahäire

Millist ravimit soovitaksite Teie paanikahäire puhul?

Vastas dr Jaanus Mumma

Laialdaselt kasutatakse ärevuse ja paanikahäirete ravis
uuemaid antidepressante.Ka isiklikult olen peamiselt neid
tarvitanud ja üsna edukalt.Valik on päris suur,sest paljud
firmad toodavad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: