Meeletu väsimus ja apaatsus. 30.07.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Terviseprobleem selline, et mind valdab kohutav väsimus ja täielik apaatsus .Ei huvita mind isegi enam oma lapse eest hoolitsemine.Lisaks kaasnevad veel palju kehalisi vaevusi nagu pidev kehatemperatuuri kõikumine, sage urineerimine jne. Määratud igasuguseid AD sid , rahusteid, iivelduse vastaseid ravimeid.Lisaksin , et rase pole 100 %. Abi ei saa ja parema meelega ainult lamaks ja mitte midagi ei teeks ja ei hoolitseks enam ei enda ega teiste eest. Kas võib olla tegu mingi hullu psüühikahäirega või pigem mingi füüsilise haiguse tagajärjel tekkinud apaatsus? Mis ravim oleks sel juhul apaatsuse vastu kõige parem?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Veresuhkur - kontroll,
vererõhk - kontroll
Psühhiaatri aspektist: Üleväsimus-läbipõlemise sündroo ja depressioon.
Tööasjad korda ja neid tööasju võtta mänguliselt, nagu sportmängu. Ennast nii kehaliselt kui ka vaimselt mitte "piinata".
Töö- ja puhkekiige - need peavad organismile soodsalt tasakaalus, õige amplituudiga olema. Kui ei puhka, ega siis töö suunal seda kiiget kaugele ei lükka.
Puhkehetked päeval, julgus puhata puhkepäeval.
Igal õhtul relaks-harjutus, et päevapingetest vabaneda.
Normaalne toitumine - vähe on vähe kurnab, palju teeb aga laisaks. Leia endale sobilik.
Rahustav tee.
Hullu psüühikahäiret küll ei ole.
vt varasemaid, leia endale sobilik harjutus.
Järjekindlat harjutamist soovides
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Krooniline väsimus.

Kannatan juba aastaid rampväsimuse all. Kohe hommikul,kui silmad avan,tuleb peale meeletu väsimus. Lisaks tunnen pidevalt ärevust, rahutust, jõuetust, kurgus on tükitunne. Sooviksin Teilt küsida, millest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearst, üldanalüüsid, vererõhk. Loobuda kahjulikest harjutmustest ning võtte tegevusprogrammi tervendamvaid-tugevdavaid tegemisi.
"Pimesi" ei oska konkreeetseid soovitusi anda. Perearsti juurest ...

Loe edasi

Cymbalta ja väsimus

Tere, lgp.dr.Elmet,
kas Te oskaksite öelda, kas ravim Cymbalta võib tekitada väsimust? Olen võtnud seda üle aasta seoses depressiooni ja ärevusega, ärevust on viimasel ajal vähe ja meeleolu pole ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Väsimus-reipus sõltub eelkõige töö- ja puhkerežiimist, toitumisest ning kehalisest aktiivsusest. Teine tasand on mingi tervisehäirega seonduv ja siis tuleb päevakorda mõne rohu kõrvaltoime. AD-d tavaliselt ...

Loe edasi

depressioon

Probleem järgmine. olen olnud pikalt depressioonis 2a. ja võtsin erinevaid antidepressante,lõpuks toimis Cipralex.Nüüdseks olen depr. osaliselt vabaks saanud kuid on uus häda. nimelt juba mitu kuud on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Milline noorus, milline töö, milline kodune tegemiste hulk? jne. Milline kehaline-sportlik eluviis? Mis veel tervisega probleemiks? ... jne.
Ravimisega (ka depressiooni) peavad kõik näitajad paranema, ...

Loe edasi

Apaatsus

Selline küsimus et kas apaatsust saab ravida?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jsa vastus on selline, et saab.
Kui teate, mida elus saavutada tahate, teate oma eesmärke, siis see apaatsus kaobki eluteatri kulisside taha.
Sihid paika!
On ka mõnede häiretega kasnevat ...

Loe edasi

depresioon

Tere!
Olen 38 aastane naine .Novembris läksin arstile .Probleemiks oli valud südame piirkonnas . Aastaid olen olnud kergesti ärrituv ,väsinud ,põen alaväärsuskompleksi ,nutan tihti.Ei suuda ammu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleemid mitmekihilised. Soovitused:
a) tegeleda abikaasa alkoküsimusega (niivõrd kuivõrd see meie "ajuvabas tervishoikorralduses alko-narko küsimuste valdkonnas" üleüldse võimalik on; Lihtsam, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: