Kuidas saada abi kui laps on nutisõltlane. 14.01.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kuidas saada abi kui laps on nutisõltlane.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kokkulepe,
et kui koolitükid tehtud, siis saad ühe tunni. Kui saad koolis viie - 15 minutit lisa ühe viie pealt.
Kui teed sporti (jalutad, jooksed, käid trennis jne) ühe tunni, siis saad veel ühe tunni.
Rohkem ei saa. Kõik! Muud kauplemist ei ole!
Tuleb leida mingi uus huviala, hea kui sportlik, kehaline, mingi sportmäng jne.
Parimate tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Hirm, ärevus , paanikahood.

Olen 21 aastane ning mul on kahe aastane laps. Mõnda aega juba on tekkinud mul ärevus, hirm, paanika ja vaime väsimus. Ma ärkan hommikul mõttega , et ma pean jälle veetma kuidagi moodi päeva õhtusse. Mu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Lapsega mäng, vestlus, muinasjutud, kallistused (väike laps vajab kehalist kontakti). Suur inimene ka.
2) Oskus ja julgus puhata: nii öösel kui ka päeval lühiaegsed relax-hetked. Siin aitab minu ...

Loe edasi

Laste hammustamine

Tere

Ei tea kas kirjutan õigele arstile, aga loodan Teilt abi või nõu saada-mida edasi teha või kuidas käituda sellises olukorras..
Jutt käib minu 6 aastasest lapsest kes käib lasteaias ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleem on muidugi "hammustajas" lapses ja see laps peaks minema lastepsühhiaatri jutule.
Lasteaia juhataja (kasvataja) peab rääkima selle lapse vanemaga ja teisalt püüdma tagada lasteaias ka ülejäänud ...

Loe edasi

Petmine

Tere,

olen elanud koos elukaaslasega 6 aastat ja meie suhted on olnud heas korras. Mõned üksikud tülid meid on vaevanud, aga ei midagi suurt. Nüüd aga elades aasta lahus, mees käib tööl teises ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohi ja harjutused maandavad pingeid, suhtekorralsuse parandamine vajab suhtlemist. Edasine elu paneb usalduse-usaldamatuse paika. Elu ja elamine. Eilset päeva enam kinni ei püüa, kaotatud süütust ...

Loe edasi

palun abi

Mure järgmine,ehk oskate nõu anda.
Kuidas saaksin aidata inimest ,kes arvab,et abi ei vaja !Lisaks veel alkoholi probleem aga arvan ,et põhiline süvenenud depressioon. Kuidas saada ta mõistma probleeme.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui mingi kehahäda, siis peretohter ja sealt siis edasi ka neid psüühika probleeme lahendada. Kui keegi Autoriteet, siis tema abiga saab ka neid probleeme lahendama hakata. Minna ise psühhiaatri jutule ...

Loe edasi

On vaja kiire abi

Lgp.Dr.Jüri O.-M.Ennet! Mina olen 22 aastat vana.EElmisel aastal mina sünnitasin last. Mu laps on juba 1 aastat aga mina ei saa veel harjuda et mu elu on muutunud-(sünnitasin oma soovil )Mul on tihti juhtub ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mõnikord on sünnitamise järgselt depressioone ja stressi.
1) Proovige korralikult puhata (jagage oma koormust mõne lähedasega).
2) Leidke ka päeval mõni puhkehetk, lõõgastumisvõimalus.
Loe edasi

Sünnitusjärgne depressioon?

Tere.
Ma ei tea, kas on õige Teid tülitada. Ma ei tea sedagi, miks ma üldse kirjutan. Löristan nutta, mu aastane laps surub oma pead mu põlvele ja hüüab emme-emme, aga mina... ainus emotsioon on, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Andke laps paariks tunniks isa hoolde ja puhake kodus või minge välja jalutama. Vanavanemad appi, et saaksite veidi vaheldust. Koos lapsega rohkelt väljas - jalutuskägud pargis jne.
Apteegist rahustvat ...

Loe edasi

lahutamine

Lahutasin hiljuti, see oli elu ainus pikem suhe, 10 aastat, on poeg, viie aastane. Kuidas lahti saada masendusest ja enda süüdistamisest. Kuigi süüdi oli teiste arvates küll naine. Poisist on tohutult ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kahetsemisest üksi on vähe - vaja tegutseda. Eelkõige hoolitsus ja abi poisi kasvatamisel. Süüdistamised (enda või teiste) ei aita, aitavad sõbralikud suhted ja suhtlemised, siis võivad asjad laabuda. ...

Loe edasi

Väikelaste depressioon

Millised tunnused on lastedepressioonil (konkreetselt laps 5 ja poole aastane),

kuidas hindan, kas aru saada, kas laps on lihsalt närviline või vajab ka psühhiaatrilist abi.

Kas ...

Vastas dr Kadri Toomla

Soovitan mitte ise õpetuste järgi depressiooni diagnoosima hakata, vaid lasta seda teha lastepsühhiaatril teilt saadud põhjalikuma info põhjal ja last uurides. Fenibut ei ole depressiooni puhul vastunäidustatud, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: