Südame vahelöögid 21.12.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Ca kuu aega tagasi peale üsnagi pingsat perioodi tekkisid südame vahelöögid ("diagnoos" pandud guugeldamise teel). Iga natukese aja tagant on rinnus tunda sellist ebameeldivat tukset ja pulssi katsudes see ka muutub lisalöögi ajal. Peale kõige pingsamat päeva olid löögid kõige tugevamad ja seejärel hakkasid nädala jooksul tasapisi taanduma, kuniks kadusid üldse.

Nüüd kaks nädalat hiljem on lisalöögid taas tekkinud, mõni päev on neid rohkem ja mõni päev vähem.

Tavaliselt esinevad lisalöögid kas iga paari minuti tagant või siis ka paar korda järjest kümnekonnasekundiliste vahedega.

Natukene rohkem, kui kaks aastat tagasi tekkisid mul ka paanikahood ja ärevushäire, millega tegelen psühhiaatri juures tänaseni, kuigi hood ja häire on suuresti taandumas ja elu nad enam ei sega.

Kas need vahelöögid võivadki olla põhjustatud psüühilistest vaegustest? Kui jah, siis kuidas peaks nendega tegelema, sest paratamatult on ikka sedasi, et kui need lisalöögid tekivad, siis tekib ka mure seepärast, et olen oma tervise nö ärevushäiretega ära rikkunud. Kas vahelöögid võivad edasi areneda ka mingiks tõsiseks asjaks?

Kohati on vahelöögid väga tüütud ja ebameeldivad.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Südame rütmihäireid Google-diagnostikaga panna ei maksa ja panna ei saa.
Pulssi/vererõhku ise mõõtes saame mõõtmisveaga vastuse. Ainuüksi mõte halvast näitajst mõjutab näitu pahema suunal.
Probleem ikka teie tundehellas hingeelus - liigselt võtate asju südamesse. Kogu riigi hingevalu üksi kanda ei jõua - igal mehel ikka oma valdkond ja see olgu tasemel ning korras. Siis saab paremaks ka eestirahva asjad.
vt varasemaid ärevus/paanika valdkonna soovitusi. Vaata, vali, tegutse - neist teile abi.
Head harjutamist.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Aastatepikkune antidepressantide kasutamine

Tere!

Vabandan ette pika kirja pärast. Mul on mure seoses pikaajalise antidepressandi kasutamisega. Olen nimelt alates 2008. aastast vahelduva eduga olnud antidepressantide peal.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Arstidega koostöö jäägu ikka esiplaanile. Neuroloogid annavad aju-tervise kohta infot, perearst sise-elundite ja südame-veresoonkonna osas ning psühhiaater siis ärevushäire valdkonna häire kohta.
Loe edasi

Escitalopram ja vahelöögid

Tere, kas antideprassandi Escitaloprami kasutamise esimestel nädalatel on normaalne, et südame vahelöökide sagedus suureneb? Veebruaris tehti südamele kateeterablatsioon võimaliku lisajuhtetee leidmiseks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt eelnev.
J.E.

Loe edasi

Escitalopram ja vahelöögid

Tere, kas antideprassandi Escitaloprami kasutamise esimestel nädalatel on normaalne, et südame vahelöökide sagedus suureneb? Veebruaris tehti südamele kateeterablatsioon võimaliku lisajuhtetee leidmiseks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressiooni, ärevuse jms puhul arstirohu võtmisel peab enesetunne paremaks muutuma nii kehaliselt kui ka psüühiliselt. Kui seda ei juhtu, siis kas raviannust vaja muuta või

kõrval-nähtude ...

Loe edasi

Pearinglus ja ärevushood peale AD loobumist

Tere!

Mure järgnev. Olen 8 aastat vahelduva eduga tarbinud AD. Diagnoosiks ärevus, unetus, südame vahelöögid, pearinglus ja hüpohondria. Kõik diagnoosid just selles järjekorras. Alusatsin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pearingluse vastu aitab minu Palve-Meditatsioon, ärevuse vastu AD koos harjutustega ja "uued prillid". Täpsemalt ja rohkemalt vt. minu rmt. "Väljavalitu" Tervisemaja ptk-dest.
Parimate soovidega, ...

Loe edasi

Mis toetaks vegetatiivset närvisüsteemi?

Tere ja head uut aastat Teile, palju tervist ja rõõmu!
Mul on selline küsimus, et millised vitamiinid, mineraalained vms. toetaks või tugevdaks vegetatiivset närvisüsteemi. Mul on olnud tervisemuresid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Korralik toidu mälumine (2-3 korda kauem praegusest igat suutäit ). Nädalas 2-3 korda veidi rosinaid (sisaldab kaaliumi, südame tegevusele väga vajalik). Mineraalvesi (Borjomi) sisaldab palju olulisi mineraale ...

Loe edasi

Ärevus, unehäired

Nimelt on mul ärevus magamajäämise ees ja veel, et ärevusega jääb mul lõpuks süda seisma, kuna olen lugenud nii palju südame rütmihäiretest ja vahelööke on mul praegugi vahepeal.
Tegelikult algasid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD on hea, annus võiks ka 20mg olla, aga seda on vaja proovida. AD-st üksi ei piisa. Une toetamiseks oleks ka midagi vaja apteegi vabamüügist või siis perearstilt (sobib ka Imovane). Minu Palve-Meditatsiooni ...

Loe edasi

südameprobleemid

Tere!
Olen 41.a. naisterahvas ja üle aasta hädas südame vahelöökidega.Algasid need 2007 a. sügisel ja on järjest süvenenud - viimase holtermonitooringu järgi oli neid üle 2000 .Kardioloogi väitel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD annusega "mängida" ja leida sobiv, et enesetunne hea, kõrvalnähte ei. Julgelt mängida. Vererõhurohtu ei. Tilgad - ja. Rahulikult minu Palve-Meditatsiooni harjutust teha ja leiate end, leiate õige elutempo ...

Loe edasi

alkohol

Kui on aastatid alkoholi tarbitud,vahel tsükli kaupa,suurekoguseliselt.Nüüd on joominepäeva peale maha jäetud ja kuu hiljem on hakkanud halvad ilmingud tervises,südame vahelöögid,vererõhutõus,seedeprobleemid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleem ei ole alko-st loobumises, päevapealt lõpetamisest. Olete tublei, et sellise otsuse tegite ja seda järgite. Need tervise-häired on Senise alko-praktika tulem ja tervislik elamine edaspidi likvideerib ...

Loe edasi

Ärevus

Hr. Ennet! Sooviksin teada, kas tõesti on võimali et südame vahelöögid võivad olla tingitud ärevusest st. südamefilm korras? Kuidas neist siis lahti saada e. kuidas treenida südant, kui ta pidevalt klopib? ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Naine otsib meest! Lähisuhe on oluline! Hingeklapp eriti.
Psühhosomaatilised häired on ju olemas, s.o. psüühika mõjutab keha ja ka somato-psüühiline on samavõrd tähtis. Seega. Läbi kehaliste harjutuste ...

Loe edasi

surmahirm

Tere. Olen 38-aastane naine ja tunnen kohutavat surmahirmu kogu aeg. Kusjuures mitte et õues telliskivi pähe kukub vms. vaid, et tervisega miskit juhtub - infarkt või vähk. Kuna olen sünnist saati haiglane ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vajate rohuks antidepressanti (AD). Väga hea uinutava toimega AD on Remeron. Xanax on nn kiirabivahend: vajadusel, hirmuseisundist väljatulekuks, teatud olukordades ennetamiseks. Uuringud näitavad, et ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: