Escitalopram ja vahelöögid 06.06.16 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, kas antideprassandi Escitaloprami kasutamise esimestel nädalatel on normaalne, et südame vahelöökide sagedus suureneb? Veebruaris tehti südamele kateeterablatsioon võimaliku lisajuhtetee leidmiseks ja kinni soojendamiseks, märtsis eemaldati ka mandlid, kuna poolteist aastat enne seda hakkas süda jupsima. Varem elus pole süda haige olnud. Pärast neid protseduure perearsti tungival soovitusel võtsin ette antidepressantravi, kuna see lubas kaotada kõik sümptomid (järjest jõuetumaks muutuv enesetunne, vahelöögid, mis on põhjustanud korraliku paanikahäire jne). Psühhiaater kirjutas Escitaloprami ning lubas, et kuigi infoleht hoiatab, ei mõjuta see mitte kuidagi südame tervist. Ma saan aru, et esimestel nädalatel võib enesetunne halveneda, aga kas südame vahelöökide esinemissageduse suurenemine, sh südame vibreerimine on normaalne ja mööduv kõrvalnäht? Siiani olen võtnud veerand tbl üle päeva, niimoodi esimesed 2 ndl, kohe hakkan võtma veerand igapäevaselt ja nii edasi. Olen tänulik vastuse eest :)

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

vt eelnev.
J.E.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Antidepressantide vahetamine

Tere, kasutasin Mirtazapin depressanti umbes 5 kuud, sümptomid (ärevushäire, väike depressioon) kadusid nädalaga ja kõik oli hästi, kuni 5ndal kuul hakkasid sümptomid tagasi tulema. Arsti soovitusel alustasin

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Rohi peab suhteliselt ruttu toimet avaldama, ei pea eelnevalt nädalate viisi vaevlema. Mina valin arstirohu selle printsiibi järgi.
2) Mirtazapin hakkab kohe toimima (teil see nii ka oli, toime ...

Loe edasi

Südame vahelöögid

Tere! Ca kuu aega tagasi peale üsnagi pingsat perioodi tekkisid südame vahelöögid ("diagnoos" pandud guugeldamise teel). Iga natukese aja tagant on rinnus tunda sellist ebameeldivat tukset ja pulssi katsudes ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Südame rütmihäireid Google-diagnostikaga panna ei maksa ja panna ei saa.
Pulssi/vererõhku ise mõõtes saame mõõtmisveaga vastuse. Ainuüksi mõte halvast näitajst mõjutab näitu pahema suunal.
Probleem ...

Loe edasi

Antidepressantide lõpetamine

Tere,

Olen tarvitanud antidepressanti Escitalopram Teva 10mg 4 aastat. Tunnen end hästi ja tahan nendest loobuda. Perearst ütles, et peaksin hakkama ära jätma järk-järgult. Kuid mul on küsimus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paras on nädalased sammud. Ühest kuust peaks siis piisama.
Tervislikud eluviisid ja kehaline aktiivsus, pingete maandamise harjutsed (minu Palve).
Tabletid on abivahendid, eluviisi muutmine ...

Loe edasi

Escitalopram ja vahelöögid

Tere, kas antideprassandi Escitaloprami kasutamise esimestel nädalatel on normaalne, et südame vahelöökide sagedus suureneb? Veebruaris tehti südamele kateeterablatsioon võimaliku lisajuhtetee leidmiseks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressiooni, ärevuse jms puhul arstirohu võtmisel peab enesetunne paremaks muutuma nii kehaliselt kui ka psüühiliselt. Kui seda ei juhtu, siis kas raviannust vaja muuta või

kõrval-nähtude ...

Loe edasi

AD mõju rasestumisele

Tere! Võtsin terve eelmise aasta AD Escitalopram 1 tbl päevas, olin elukaaslasega kümneid kordi vahekorras ilma rasest.vastaseid vah. Kasutamata, kuid rasestumine ei õnnestunud mitte ühelgi korral. Selle ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Küsimuse lahendus algab naistearsti külastamisest ja meestearsti poolsest uuringust. Siis tulevad järgmised uuringud ja meetmed päevakorras esiplaanile.
AD rasestumisvastaste vahenditena veel kaustusel ...

Loe edasi

Estsitalopraam

Tere!

Mulle määras perearsti täna depressiooni raviks Escitalopram Actavis 10mg (Estsitalopraam). Küsimus seisneb selles, et kuidas antud ravim mõjutab libiidot ja seksuaalseid võimed? Kas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vt. eelnevaist. Kui ravimil kõrvaltoime ja toimib, siis see toime on ajutine ning peale ravimi võtmist kaob. Eelnevalt juba ütlesin, et seksuaalsust mõjutab palju enam põhihäire, mille puhul-tarbeks saigi ...

Loe edasi

Escitalopram

Tere, hakkasin esmakordselt võtma escitaloprami 10 mg depressiooni raviks peale suitsetamise mahajätmist. Mul on tunne, et ma ei kannata seda tabletti, ei maganud praktiliselt terve öö ja selline imelik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kindlasti katsetada annusega, ka 1/2 annusega. Kui rohi ikkagi ei sobi, siis tohter pakub mõne teise 8neid ju hulgi).
NB! Harjutused, harjutused, harjutused. Rohust ainuüksi ei aita.
Jüri ...

Loe edasi

Escitalopram, Alprazolam, Mirtazapin ja alkohol

Et siis küsimus selline, et kas tohib natuke alkoholi tarvitada, kui ma kasutan Escitalopram-Ratiopharrmi, Alprazolam-Grindeksit ja Mitrazapin Actavis't?
Tavaliselt joon alkoholi väga harva ja lahjemat ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkohol ja ravimid kokku ei sobi. Inimeselaps! Sul juba praegu poole apteegi jagu rohtusid! Kui nüüd alkoholi-siidrit ka võtta, siis see on soovitav ainult jobudele. Tark nii ei tee.
Ka praegusi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: