Zoloft ja kõrvaltoimed. 29.11.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,

Psühhiaatri poolt kirjutati välja mulle Zoloft. Aga kuidas ma peaksin toimima kui juba esimesest poolest tablettist on kõrvaltoimed?
Iveldus, süda paha, värinad, higistamine ja kõige hullem on tugev kõhulahtistus.
Kas keha annabki märku, et ei sobi ravim või läheb pikapeale üle.

Tänan,
Vastuse eest.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Ravimi võtmisel peab enesetunne paranema. Kui annust vähendades ka ei muutu paremaks, siis vaja ravimit muuta.

See ravim teile ei sobi.

Ravim on abivahend, Harjutused on põhivahendid.
vt Enneti palve jt harjutused, soovitused.
Harjutustega saate oma murest üle!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Zoloft ja autojuhiluba

Tere, Käisin esmakordselt psühhiaatrijuures ja mulle määrati ravimiks Zoloft. Plaanisin peale eksamied minna autokooli ja küsimus selline, et kas selle rohuga saab juhilube?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tervisetõendi andmisel on oluline tervislik seisund, mitte Zolofti tarvitamine.
Kui autojuht mingit AD-d tarvitab, siis arvestatakse sellega ja rohtu võetakse enne und, et sõitu mitte häirida. Või ...

Loe edasi

Depressioon

Olen vaevelnud paanikahäire ja ärevuse käes 4,5 aastat, 3 aastat sain ravimiks Zolofti, mis toimis päris hästi, suutsin tööl käia ja üleüldse eluga normaalselt hakkama saada. Eelmisel suvel läks asi hullemaks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Loetletud AD-d on eri rühmadest: Zoloft (sertraliin) ja Cipralex (estsitalopraam) mõjutavad serotoniini tagasihaaret; Efexor (venlafaksiin) serotoniini ja noradrenaliini ainevahetust; Coaxili (toimeaine ...

Loe edasi

Zoloft

Kas Zoloft aitab ravida sotsiaalfoobiat? Või on see vaid depressiooni vastu?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Zoloft aitab depressioonide vastu ja aitab ka sotsiaalfoobia korral.
Õige ravimi ja õige annuse määrab raviarst-psühhiaater. Sundhirmude-foobiate ravis vajalik ka enda kogu organismi tugevdamine. ...

Loe edasi

Sertralin Actavis ja rahustud?

Tere,
Käisin mõned päevad tagasi psühhiaatri juures ja ta kirjutas mulle antidepressandid nimega Sertralin Actavis, 1 tab hommikul. Unusatsin küsida kas neile lisaks võib võtta mingeid rahusteid? ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Käisin mõned päevad tagasi psühhiaatri juures ja ta kirjutas mulle antidepressandid nimega Sertralin Actavis.
- Sertralin (Zoloft, Serlift) on serotoniini ainevahetust reguleeriv AD. Toime on ...

Loe edasi

piim rindades

Kuna Rispolept tekitas tugevat depressiooni määrti ka AD Zoloft. (Rispolepti on võetud ca 3kuud, Zolofti 1,5 kuud). Nüüd ca 2 nädalat juba on rindadesse piim tekkinud. Kumb nendest rohtudest on kurja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Nii Rispolept kui ka Zoloft (Sertraliin) võivad teikitada hormooni prolaktiin kõrgenenud kontsentratsiooni, mis võib põhjustada nähte nagu rinnapiima liignõristumine või rindade suurenemini või ka menstruatsioonihäired. ...

Loe edasi

zoloft

Tere!
Mure selles, et elan maal ja arsti juurde, linna igal ajal ei pääse. Rohi zoloft aga otsas, nüüd olen juba 5 päev ilma. Kas see vahe ravikuurile väga kahju teeb?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravikuurile on kasuks see, et peale arstirohu ka muid tervist tugevdavaid asju teete. Ainult rohu peale loota ja ise passiivne (muude ravivõtete osas) olla - tulemus ei ole siis kõige kiirem tulema. Loe ...

Loe edasi

antidepressandid

TERE!
Olen 31 a naine ja antidep. kasutanud 7 kuud(Zoloft, vötan 1/2 tabl. kuna kaalun 45kg ja raviarst arvas, et sellest minu kaalu juures piisab)Tahaks nüüd hakata ravi löpetama aga teisel päeval ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

ZOLOFT (Sertraliin) on nii 50mg kui ka 100mg tabl. Ilmselt on Teie puhul tegu väiksema tabl-ga. 25 mg on ka hästi toimiv ja Teile ilmselt sobilik. Ravi las lõpetab ikkagi tohter koostöös Teiega.
Maailm ...

Loe edasi

Zoloft narkootikum???

Tere.
Lugesin hiljuti internetist, et kokaiin on dopamiini tagasihaarde inhibiitor. Zoloft on aga serotoniini tagasihaarde inhibiitor (nagu infolehelt lugeda võib). Kas sellest võib järeldada, et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Närviotstelt kantakse informatsiooni üle ainetega (dopamiin, serotoniin, adrenaliin, noradrenaliin, jne.) ja ka elektriliselt samaaegselt. Üleliigne (hetkel) haaratakse tagasi. Teatud juhtudel seda tagasihaaret ...

Loe edasi

zoloft?

Võtsin täna 1. korda sellise nimega antidepressanti ja olmine muutus nii jubedaks ,et kardan homme teist võtta.Värinad sees ,ärevus , iiveldab nii ,et ei saanud tööl olla.Kas need kõrvalnähud peaks ruttu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kuldreegel: rohu kõrvaltoimed (juhul, kui neid on) peavad olema taluvuse piires, nad ei tohi elu kvaliteeti allapoole viia, töid-tegemisi takistada.
Pidage julgemalt, avameelsemalt nõu ravitohtriga. ...

Loe edasi

Zoloft

Tere. Arst kirjutas mulle depressiooni vastu Zolofti, millest olen praeguseks 3 tabletti ära võtnud (igal õhtul ühe). Kõrvaltoimena tundub olema iiveldus, kõhulahtisus, värinad, mõningal määral ka unetus. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võtke ühendust ravitohtriga, tema teab "lähteandmeid", mis oli ja Tema teab ka kõrvaltoimeid. Kõrvaltoimed võivad 2-3-4 päeva esineda, aga need ei tohi "teatud piiri ületada".
ZOLOFT e Sertraliin ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: