Paroksetiini lõpetamine 26.11.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, võtsin paroksetiini poolteist aastat, iga õhtu 20mg. Nüüd soovin lõpetada. Perearst kirjutas välja graafiku: kaks nädalat iga päev pool tabletti, kaks nädalat ülepäeva pool tabletti, kaks nädalat üle kahe päeva pool tabletti. Mu küsimus on: Kas nii on normaalne lõpetada paroksetiini? Et oleks võimalikult tervislik kehale. Natuke kahtlen enda perearsti teadmisest antud ravimi osas. Ma olen juba lõpuetapis, ei peakski nagu enam võtma. Kuid kõrvalnähtudena mul ikkagi tuleb pearinglus ja halb olemine, mõningane ärevus.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Skeem hea, nii tehke.
Kindlasti tehke minu Palve harjutust samal ajal. Nii tekitate endale nn Enneti rituaali (mida kodus nimetate oma nimega rituaaliks). Nii kujuneb uus tingitus - harjutust tehes organism tegutseb nagu saaks samal ajal ka Paroksetiini. Harjutuse toime sellele lisaks.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevushäire ja paroksetiin

Tere !

Olen vaevelnud ärevushäire käes juba üle 8 aasta. Selle aja jooksul olen tarvitanud andidepressante vahelduva eduga kokku ehk 5 aastat ja nüüd viimased 3 aastat regulaarselt ( Paroxetine ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäire olemus on nagu aurukatlad liigse stressi-auruga. Auru tekib liigselt antud aurukatlasse (inimesse) liigselt. Auru tekib hierarhiliselt: 1) alul emotsioonide tasandil, 2) siis psüühika tasandil, ...

Loe edasi

AD lõpetamine

Tere Doktor!

Tahaksin küsida sellist asja, et kas selline raviskeemi lõpetamine on õige, kui olen kokku võtnud 9,5 kuud Cipralexi ja lõpetamine nägi välja selline, et kaks nädalat võtsin 20mg, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tark inimene ei piirdu ainult tabletikuuriga!

Vajalikud on ka harjutused, eluviisi muutus. Kui on harjutused ja uutmoodi elamine, uutmoodi suhtumine elu-olusse, siis see AD ärajätmine tuleb ...

Loe edasi

Antidepressant Elontrili võtmise lõpetamine

Tere! Olen võtnud antidepressanti Elontril 1 tbl (300mg) päevas umbes pool aastat. Soovin tablettide võtmise lõpetada. Kuidas oleks seda kõige õigem teha?
PS. Kuuri ajal ei ole olnud mingeid kõrvalmõjusid

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sujuvalt kahe-kolme nädalaga annust vähendada.
Tehke alul 3-4 päeva minu Palve-Meditatsiooni harjutust ja võtke ka oma rohtu, siis harjutus iga päev ja rohu annust vähendada. pärast jääb ainult ...

Loe edasi

Xanax ja Imovane

Xanaxi annused on tõusnud pea 5 mg päevas ja õhtuti, et magam jääda, pean veel 2 korda75 mg Imovane võtma. Olen lugenud palju ja järsk nende rohtude loobumine pidi tugevad kõrvalnähud jätma. Ega ma ei ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sõltuvus. Neuroleptikumiga saab neid välja tõrjuda. Psühhiaater annab õige rohu ja õiges annuses.
Üldrahustavad harjutsed kindlasti päevakorda. Tervisemaja soovitused annavad uue motivatsiooni. ...

Loe edasi

Mõtete lõpetamine

Tere, probleem seisneb selles, et ma räägin kogu aeg endaga mõttes ja ei suuda seda juttu enam peatada. Hullemaks teeb asja see, et teised kuulevad mu mõtteid.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mõttekõne on kõigil inimestel. See peab jääma enda kontrolli alla. Kui on kontrolli alt väljas, siis psühiaater aitab. Algul veidi arstirohtu. Ja kõik töö- ja puhkerežiimi küsimused, tervist tugevdavad ...

Loe edasi

Paroksetiini (Rexetin) koguse vähendamine

Tre! Alates maikuust 2009.a. olen tarvitanud ravimit Rexetin - 20mg päevas. Võttis pideva ärevushäire sümptomid kenasti maha ja kõik kenasti on läinud - tundsin end väga hästi. alates mai 2010 alustasin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kliinik.ee saatis vabandades viimased kirjad alles täna, 14. juulil 2010.a. mulle vastamiseks.
Nüüd siis vastan.
Vahetaksin Rexetini mõne teise SRRI vastu, siis harjutused (ainult rohu võtmisest ...

Loe edasi

kuidas edasi

Tere! Olen kasutanud paroxetini ärevushäire raviks peaaegu 2 aastat, vahepeal 40mg päevas ja nüüd mitu kuud 20 mg päevas, tahaks ära lõpetada, kuid ei tea päris täpselt skeemi, tean et järsku ei tohi, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paroxetin ( Rexetin, Seroxat) on v.hea serotoniini ainevahetust mõjutav AD.
Rohu lõpetamine: nädal ja 1/2 vähemaks ja jälle nädal.
Harjutused ja "uued prillid" ka korda teha.
Parimat ...

Loe edasi

Cipralex

Tere!
Mulle teeb muret see, et kuna lõpetasin järsku ravi, siis nüüd juba kolmandat päeva käib pea nii ringi ja on tõepoolest sellised ärajäämanähud et ei oska kohe midagi ette võtta. Kui ohtlik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

No ei ole ohtlik.
Ja kordamast ma ei väsi - tehke ka midagi muud oma elus teistmoodi. Tabletikene on vaid tilk õli eluukse lukule - lukku tuleb ise pöörata, uks tuleb ise avada, uksest tuleb ise ...

Loe edasi

paanika ja ärevus

tere!ei osanud kusagile pöörduda enam,niiet pean teid tüütama.nimelt on minul see sama ärevushäire,mis päris paljudel inimestel.nii palju kui ennast mäletan on see kergelt juba tunda andnud lapsepõlves.ema ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paroksetiini-rea rohud (Rexetin, Seroxat, Paroxat, Paroxetinhexal) on head. Teie puhul võtta.
Tehke ka muid minu poolt varem antud soovitusi ärevushäirete vallast.
Millal abikaasa koju tuleb? ...

Loe edasi

kõikuv vererõhk

Kui mul on vererõhk pikali olles 20-30mm madalam(120/80) ja kui püsti tõusen ja istun on kohe vererõhk kõrge (150/110-120) ja mul on tasakaaluhäired,kas on sobilik kirjutada ravimiks Paroksetini.Arst ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ortostaatilise (asendimuutusega seotud) vererõhumuutuste raviks on esikohal, Teie nooruse juures, kehalised harjutused: lamada - istuda - seista - sirutada - seista - istuda - lamada - lamades jalad kõrgemale ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: