lasteaia laps 13.11.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, lasteaias käib 5a. poiss. Kahtlustame Tourette sündroomi ja aspergerit. Ei talu nahakontakti, ütleb et kui teda vaadata, siis on tal valus. Ropendab kasutades väga ebatsensuurseid sõnu. Kordab sama lauset 15 korda. Näiteks "pissi tuleb nokust". Teeb grimasse. Tal on tugev korraarmastus ja kui ei saa mida tahab viskab pikali või karjub hüsteeriliselt ilma pisarateta.Naerab põhjuseta väga kummalist irvitavat naeru.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kindlasti lastepsühhiaatri jutule.
Sõbralik-rahulik käitumine - dirigeerimine, domineerimine, käsutamine, solvamine jne ei aita.
Proovida teda mõista, teda tunnustada, kiita.
Kehalised tegevused: käeline tegevus (joonistamine, plastilliin-muljumise-voolimise "savi" , sooja veega kauss ja ja aitab nt taskurätti "pesta" e soojavee vann kätele. jne.).
Temal on oma tunnetus ja oma käitumine, "pehmelt-sõbralikult" mõjutada, mõjutada läbi tema vaatenurga.
Lastepsühhiaater! Sealt uuringud, psühholoog, soovitused, vajadusel ravimid.

Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Lapsele soovitatakse psühholoogi

Tere
Mul on 3a. tütar, lasteaias kasvataja soovitas mul käia lapsega psühholoogi juures, põhjused on järgmised:
-laps läheb käsi pesema ja ootab, millal talle kraan lahti tehakse, et käsi pesta

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleem võib olla ka konreetses lasteaia-Tädis või sealse lasteaia nn töökorralduses.
Kui teil ikka ?-märgid õhku jäävad, siis soovitan lastepsühhiaatri jutul ära käia - nad töötavad koos psühholoogidega. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: