Erinevad antidepressandid korraga? 24.04.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Sain depressiooni ja ärevushäire diagnoosi, psühhiaater kirjutas 2 rohtu välja mida igapäev peaksin võtma - paroxetinum ja valdoxan, viimane neist võib maksa kahkustada mingeid proove ei võetud, kas neid ikka tasub korraga võtta?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Psühhiaater selgitab, et miks kaks rohtu?
Valdoksaan võib (aga ei pruugi) maksa tegevust kahjustavalt mõjutada. Maksa-probleemide korral ja kõhkluste-kahtluste korral - ei võta.
Vajalik on omapoolne kehaline-, vaimne-, hingeline-, sotsiaalne- ja religioosne (väärtushinnangute-maailmavaate) muutmine ravi, ennetamise ning treeninguga, enda kujundamine, arendamine. See aga vajab tahtejõudu, sihikindlust. Muidu jäämegi tablettide peale lootma.
Rõõmsameelset tegutsemist!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Antidepressandid

Tere! Kûsimus selline, et kas antidepressandid manustatuna mingi teise tabletiga võivad olla ohtlikud või narkootilise toimega?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostoimed on erinevatel ravimitel erinevad: ühed omavahel koostoimel tugevdavad toimet,
teised nõrgendavad toimet, kolmandad võivad tekitada ebasoovitavaid kõrvaltoimeid.
Raviarst annab ...

Loe edasi

Bensodiasepiinid versus antidepressandid.

Tere.

Miks psühhiaatrid soovitavad eelistada antidepressante bensodiasepiinidele. Olen ise ca 30 aastat bensod. kasutanud ja ca 10a vahelduva eduga antidepressante. Ja võin täiesti kindlalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kas enesejulgustus, eneseõigustus?!
Inimlased väga erinevad ja seetõttu ka ravimite toime võib suuresti erineda.
Trankvilisaatorite ja AD valdkonna häireid ei peaks aastakümneid ravima, peaks ...

Loe edasi

AD ja alkohol

Tere, olen 18aastane noor tütarlaps ja olen nüüd kuu aega antidepressante võtnud (Zoloft'i). Kuna olen noor inimene ja vahepeal tahaksin ikka ennast vabaks lasta ja peole minna, kuid ravimi infolehel on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tuju ei sõltu alkoholist. Peol võib ja peabki suht kaine olema. Joobes tekivad kurvad pahandused ja võib saada tundmatust suhest eluaegse haiguse. Kainena seda ei juhtu - suure tõenäosusega. Soov on ju, ...

Loe edasi

Antipsühhootikumid

Tere. Kas antipsühhootikum on peaaegu sama asi, mis narkootikum (koostis, mõju)? Kui inimene hakkab tarbima (arsti soovitus) antipsühhootikume, kas ta siis enam ei saa loobuda nendest, pigem kogust suurendatakse?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Narkootikumid ja antipsühhootikumid on erinevad. Mõnedel psühhoaktiivsetel ainetel on mõningaid narkootilisele sõltuvusele iseloomulikke tunnuseid. Raviarst selgitab alati patsiendile ravimi toime ja võtmise ...

Loe edasi

Tere!

Mul on selline küsimus, kas on võimalik, et mõned antidepressandid mõjuvad maksale halvemini kui teised. Mida teha kui antud ravim( Nicoflox) tekitab maksapiirkonnas valusid? Ette tänades Marika.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eri ravimitel erinevad toimed maksale. Ka ühe ja sama ravimi erinevad annused troimivad erinevalt. Koorstöös raviarstiga saab seda korrigeerida. Maks on Nycoflox´i (fluoksetiin´i) suhtes tundlik. Jälgida ...

Loe edasi

elektrokonvulsioonravi

Sooviksin teada,mida kujutab endast elektrokonvulsioonravi ja mille puhul seda rakendatakse ning kui tõhus see ravimeetod on? Kuna kannatan suure väsimuse(puhates ei lähe üle),ärevuse,sisepingete ning ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kasutatakse sügava-vinduva depressiooni korral, katatoonse stuupori korral jt. juhtudel. Ravi väga tõhus. Ravi vajaduse ja sobivuse määrab teid raviv psühhiaater.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet ...

Loe edasi

unehäired

Tere, lgp tohter. Olen 24-aastane füüsiliselt täiesti terve naine, kes on omadega ummikus. Nimelt ärkan ma juba mitmeid aastaid (umbes üle viie) hommikul väga vara (kell 5) üles ja tunnen end päeval väsinuna. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vt. minu varasemaid soovitusi. Olemasoleva info põhjal soovitaksin Remeroni ja üheskoos tuleks leida ikkagi põhjus(ed), miks need unehäired end ilmutavad?
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Seroxat ja Paroxetinhexal?

Tere!
Vabandan, kui nimetused valesti kirjutasin. Asja juurde-- olen 25-aastane noor ema, võtnud Seroxat`i alates veebruarist. Minu psühhiaater toonitas, et ostaksin just Seroxat`i, kuigi see on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paroxetinhexal hind 133.- ; Rexetin 147.-; Seroxat 229.- Toimeaine sama, aga firmad erinevad, hind erinev.
Minu küsimus-- kas see peapööritus võib olla rohu mitte võtmisest kolm päeva? ja kas peaksin ...

Loe edasi

antidepressandid

Tere!

Olen neljakümnele lähenev naisterahvas. Aastal 1992 tabas mind kummaline tervisehäire -tagantjärele tundub paanikahäire moodi. Käisin perearstil-mõõdeti vererõhku,tehti vereanalüüs- ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere Katrin!
Teatud eluperioodil võivad tõesti ilmneda erinevad
psüühilised häired ja inimene vajab pidevalt või periooditi ravi.
Samas võivad nad ka teatud aja pärast taanduda ise.Seda ...

Loe edasi

antidepressandid

Kui pikk on harilikult antidepressantide kuur (näiteks cipramil, zoloft)? Kas neid saavad välja kirjutada ka perearstid?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressiooni ampluaa on väga lai:nukrameelsusest kuni suitsiidi põhjustava mureni.Järelikult ka ravi on erinev:erinevad antidepressandid ja erinevad ajalised kestvused.Antidepressante kasutatakse ka paljude ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: