Posttraumaatiline stresshäire 25.02.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tervist!

Juhtus selline asi, et sõbranna langes vägistamise ohvriks. Peale seda õhtut on ilmselgelt ta shokis ja traumatiseeritud ja hirmul ja lihtsalt katki vaimselt. Nüüdseks on 2 kuud möödas ja asjad on küll paremaks läinud aga ta endiselt näeb unes seda sündmust koguaeg läbi. Luupainajad. Ta sonib ja võpatab unes. Teatud hetkedel juhtuvad ka nn "klõpsud" kui ta ei saa aru kes ta ümber on ja kus ta on või miks ta seal on. Kuigi ta teab mind aastaid, ei tunne ta mind ära ja näeb mind kui tema ründajat. Aga see on mööduv ja mingi aja peale saab ta siiski aru kus ta on ja kellega. See kestab umbes 30min kuni 1h. On olnud ka hetk kus ta oma mõistusega oli umbes aastas 2012. Hiljem ta saab kõigest aru, mäletab kõike mis ta selle klõpsu ajal tegi jne. Muidu on väga positiivne ja tugev inimene. Aga muretsen. Ise ta arsti juurde pöörduda ei taha, seega siin ma olen. Millega ja kust võiks alustada, et see kõik lõppeks? Kardan, et ainult ajast ei piisa.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Teata tema vanematele - kodune tugi on vajalik.
Psühhiaatri vastuvõtule - valvearst võtab igal tööpäeval vastu, vastuvõtuosakond aga ööpäevaringselt. Head rohud pingete vähendamiseks ja maandamiseks olemas - neid psühhiaater määrab.
Psühhiaatri vastuvõtule! Lahendid on olemas.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Alko vastane reaktsioon

Tere Jüri. Teil on alati nii inimlikud nõuanded , nii et kysin teilt.
Nimelt on mul probleem alkoga. Olen lahutatud naine. Minu abielu kestis 20 aastat. Meie peres pole kunagi joodud. Mu bioloogiline ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleemi olemus - alko-koll on kodus. Haiguskriitika puudub, alko-viga endal ei tunnista ja seega ka end muuta ei taha.
Õlu on salakaval alkohol - 4vol% õlu on viinast 10 korda väiksem, seega poolik ...

Loe edasi

Posttraumaatiline stress

Peale pereliikme surma (ei olnud väga lähedane, aga sattusin olema ka tema surivoodi juures haiglas), tekkis meeletu ärevus ja sundmõtted surmast, (äkki suren ka kohe ära aga ma ei taha ju) lihaspinged, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Cipralex on hea ja teised rohud on ka head. Aga - rohi on kogu peli juures vaid 1/10 - seega jääb 9/10 võimalustest kasutamata. Need 9/10 on harjutused, õige režiim, piisav puhkus ja unerežiim, päevik ...

Loe edasi

Psühhiaatrilised ravimid ning ajateenistus

Tere!

Nagu kõikidel teistel noortel Eesti mehepoegadel, tuli ka minule sõjaväekutse.

Olen ligi 4 aastat erinevaid ravimeid võtnud peamiselt ärevuse (sh paanikahood), unetuse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sõdalaste arstlik komisjon teeb järelpärimise raviarstile või võite ise väljavõtte oma haiguslugudest ja ravimitest arstilt küsida.
Muu on juba selle kõrge komisjoni otsustada.

Põhirõhk ...

Loe edasi

Ülitundlikkus ja halb uni

Kannatan ärevushäire all (posttraumaatiline stressihäire). Peamine probleem on unes. Magama jään normaalselt, aga uni on pinnapealne ja näen palju painavaid unenägusid ning ärkan väga vara. Tavaliselt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Konkreetne probleem - lahutus - vajab emotsionaalset "seedimist", aega. Kui raviteedest aitab, siis v. tore. Kui AD siiski vajalik, siis prooviksin und mõjutavat AD-d väikeses annuses. Minu Palve-Meditatsioon ...

Loe edasi

Käte värisemine

Seoses ärevushäirega tarbin rohtu Anafranil,mida olen võtnud 1 kuu.Meeleolu on stabiilne,ärevus vähenenud,mis aga juurde lisandunud on käte värisemine.Kuna töökoht seotud klienditeenindusega siis häirib ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäired on meelehäireid, kus domineerival kohal on ärevuse mitmesugused sümptomid ja need ärevused ei ole psühhootiliste-, meeleoluhäirete-, orgaanilise ajukahjustuste- või psühhoaktiivsete ("narkotsi")ainete ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: