Tahe edasi liikuda on hävinud 07.09.10 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere. Ma lõpetasin hiljuti keskkooli ja nüüd läksin ülikooli, kuigi ma polnud väga kindel oma soovis- teadsin vaid, et kooli ajal mulle see aine meeldis. Mul oli võimalus minna õppima ükskõik mida, kuna eksamid ja muu oli koolis korras. Nüüd aga tunnen kahetsust ja tunnen tõsiseid kohanemisraskusi. Elades kodust eesti mõistes tunnen pidevalt koduigatsust, loengutes tülpimust ja ükskõiksust ning see süveneb. Olen rääkinud ka sõpradega sellest ja soovitakse edu ja öeldakse, et sa saad hakkama. Ma saakski, kuid ma ei taha. Ma ei taha sellesse süsteemi ennast, ma ei taha enam seda. Tunnen ennast siin kui lõksus, olen kurb ja sisemine ebakindlus ja ärevus on pidevad kaaslased. Vahepeal tulevad hirmumõtted, et kui mu ainuke vanem sureks, siis mis minust saaks. Ainuüksi see mõte tekitab minus tahtmise lihtsalt lõputult nutta. See võib-olla ei näigi probleem, kuid see situatsioon imeb minust elu välja.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kui majanduslik seis võimaldab, siis võtta aastane akadeemiline puhkepaus. Selle pausi ajal võib ka mingit tööd teha (kui selline käeulatuses on).
Akadeemilise puhkuse tarbeks on vaja arstitõend (selle saab psühhiaatrilt) ja siis saab õppimist järgmine aasta sujuvalt jätkata või siis mõne muu eriala peale suunduda.
Ka minul oli 3. kursuse ajal akadeemiline (minul küll seotud sõjaväega, mis tollal väga "äge värk" oli). Peale seda akadeemilist läks õpitöö tunduvalt-tundavalt paremini, isegi hästi ja väga hästi - meeldis rohkem, töövõime oli suur, asjadest arusaamine paranes, sihid muutusid selgemaks jne.
Esimene valik - akadeemiline! Teed siis hoolega kehalist (isegi sporti) ja kogud energiat edasiseks.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Tere, sooviks aega kirja panna, kuna olen sõltlane!

Tere! Sooviks paigaldada ampulli ja aega kirja panna, hea ole kui saaks järgmine nädal!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Minul käesolevalt vaid haiglatöö ja ekspertiisid - ambulatoorseid vastuvõtte ei ole.
Sõltuvusprobleemid - Wismari Haigla Tallinnas
Hakake sporti tegema, tervist tugevdama, tervislikke eluviise ...

Loe edasi

Tere . Alkohooli vastane süst.

Kuna wismari haiglas ei seletatud meile midagi. Mida see süst endast kujutab. Ja kui ikkagi alkohooli jooma hakkad millised kõrval mõjud on?
Sooviksin täieliku informatsiooni .
...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Raviarst selgitab.
Asja olemus on järgmine:
alkohol (etanool) hakkab organismis lagunema nii- alkohol, atseetaldehüüd, atseet äädikhape, süsihappegaas ja vesi.
Atseetaldehüüd on tugev ...

Loe edasi

Alkoholism

Mul küsimus lihtne. Tere. Käin igapäevaselt tööl aastat viis mille kohta tuleb küsimus, olen selle aja alati hommikul tööl ja teen tööd õhtuni välja aga probleem seisneb selles et kui võtta et aastas on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oled elus - ole Õnnelik.
Aastavahetusel läks Loojakarja üks mees, kes oli paar viimast aastat arstilt arstile käinud ning korduvalt haiglas. Viimane aasta jäi ta voodihaigeks, kaotas kõnevõime, ...

Loe edasi

Sooviksin saada abi alkohooli teemal.

Kust ma alustama peaks,et alkohool ei oleks esikohal?
Ise pean õigeks süsti,tahan seda,kuna niikui raha on siis igapäev joon keskmiselt 700ml rummi või 3-4liitrit õlut ära.
Kui välismaale tööle ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Tilgad, tabletid, süstid, jms on Abivahendid, põhiline on iga Mehe/Naise oma kindel soov, TAHE sellest sõltuvusemülkast välja saada ja inimlikult edasi elada.
Mõnel tekib see Tahe alles siis ...

Loe edasi

Keeruline armastus ja raskus edasi liikuda

Mis ma peaks tegema, et ma ei tunneks suurt emotsionaalset valu mõeldes edasi liikumisele

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

a) Inimesel siin elus kaks sihti vaja seada: a) elukutse, milles andekas ja b) elukaaslane, kellega kooselu sobib ja kui loodus ei takista, siis ka lapsi saada.
b) Õiget elukaaslast ei pruugi inimesed ...

Loe edasi

Suutmatus tegutseda pärast psühhoosi põdemist

Tere, minu mureks on see et psühhoosist on möödunud juba peaaegu aasta. Olen tarvitanud korralikult rohtusid, aga endiselt pole tegutsemisindu. Ma ei suuda end kokku võtta, et tegutseda. Veedan päevad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Fluanxol hommikul (1 mg) õhtul Mirtazapin ja annust vähendada. Harjutused, kehalised harjutused panevad ainevahetuse kaudu energia liikuma, tahe suureneb ja tegutsemine hakkab edenema. Jalutuskäigud, alul ...

Loe edasi

Antidepressandi võõrutusnähud

Tere,

olen nüüdseks võtnud antidepressante umbes 6 aastat (estritalopraam), 10 mg päevas. Veebruari algusest alates kuni mai keskpaigani 15 mg päevas, suur soov tekkis lõpetada ravi (usk andis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Annaksin uinutava-rahustava toimega AD-d õhtul ja see aitab pikaaegsest Cipralexi tarvitamisega seotud "sidemetest" lahti sõlmida.
AD on algetapil , aga põhiliseks on harjutused ja siis uus hoiak. ...

Loe edasi

Cipralex

Küsimus selline. Olen kasutanud kuu aega cipralex 10mg.kolmap2eval 21.oktoobril tehti mul haiglas artroskoopia ja seepärast jõi kaks päeva tablette vahele.kolmandal päeval enne kojuminekut võtsin haiglas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Küsimus siis selline,et kas on võimalik, et selle kahe päevaga tekkisid mul nn ärajäämanähud?
Ei, seda küll ei ole. Ei tea Teie kehakaalu ja nooruslikkust (vanust). Vajadusel (kui kehakaal väike ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: