Kaks poolt 04.12.15 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,
mure siis selline, et mida ma peaks tegema, mul on jäänud vaid üks sõber. Ma tean, et ta on mu jaoks väga tähtis ja kallis, kuid siiski kohati lihtsalt tunnen, et mis mõttega ma temaga suhtlen, ta on ju nii rõve, ebameeldiv? Hiljem muidugi kohutavalt kahetsen neid mõtteid. Ma olen ise tähele pannud, et mul on välja kujunenud nn "kaks poolt", st ühel hetkel olen sõbralik ja hea, kuid järgmisel hetkel soovin kõiki solvata, maatasa teha. Samuti olen juba väiksest peale täheldanud vajadust teistele haiget teha. Kunagi väiksena (6-7 aastasena) lõin enda sõbrannat, kuigi muidu olin hea ja ei teinud kunagi halba. Muidugi ma kahetsesin jne, kuid see tekitas hea tunde. Praeguseks on see olukord süvenenud. Ma olen enda kassile (mitte väga hullusti, kuna ta siiski kallis) ka haiget teinud, muidugi hiljem kahetsedes. Samuti ma kujutan ette, kuidas ma emaga noaga kallale lähen, toakaaslase padjaga ära lämmatan, koolis kõik maha lasen. Mida ma tegema peaks? Need mõtted muutuvad aina hullemaks, ma kardan sellest viimasest sõbrast ka ilma jääda.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Käi jalutamas ja hakka kehalisi harjutusi (sporti) regulaarselt tegema.
Terves kehas terve vaim (psüühika) - seda teati juba Ennemuiste.
2) Korralik uni - õige õpi- ja puhkerežiim - väga oluline.
3) Mine noorte psühhiaatri jutule - saad veidi arstirohtu abiks (Tallinna Lastehaigla juures on Noorte Vaimse tervise Keskus).
4) Räägi sellest probleemist oma Vanematele ja üheskoos on probleemi kergem lahendada.
Lahendid on olemas,
tegutsema saad hakata juba täna.
Headus võidab!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Xanax ja buronil

Tere,küsimus selline,et kas tohib manustada samaaegselt buronili ja xanaxit?Inimene on eakas,tal esinevad hood,kus muutub kurjaks ,võib isegi kepiga äiata.Arsti poolt on määratud kaks korda päevas buronil.Kas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Buronil (arsti poolt määratuna) on ravim, mida võetakse regulaarselt (teie näite puhul - kaks korda päevas).
Xanax on nö kiirabivahend ja seda võetakse nö erandjuhtudel (teie näite puhul - ägedushoogude ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: