Eneselõikumine 27.10.15 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere
Mul on selline mure, et sõber 42 aastane inimene tarvitab üle liia alkoholi ja lõigub ennast noaga. Ta on seda juba aastaid teinud kui nüüd alles teada sain. Tahaksin sõpra aidata aga ei tea kuidas kuna mitte ükski raviasutus ei võta jutule inimest kes on alkoholi joobes. Ta on käinud mitmeid kordi Tartus Raja tänaval aga sealt saadetakse tagasi. Viisin ta ka tallinnasse Vismari haiglasse oli seal 3 päeva sai kaineks püsisi veel 3 päeva kainena ja siis jälle hakkas kogu jama pihta. Tegu on eduka majanduslikult kindlustatud inimesega ja mitte mingi eluheidikuga. Ta sai endale psühiaatri aja 13 jaanuar 2016
Selleks ajaks kardan et sellesk ajaks on juhtunud midagi veel hullemat. Ta ise tunnistab et tal on midagi viga aga ta ei tea mis see on ja ta ei taha nii teaha aga ikka ja jälle teeb. Viimane kord lõikas endal jala veenid läbi Hotellis kui aru sai mis tegi siis sidus end kinni ja kõik. ( Ta tunnistas et ta tarvitab igapäev 0,5-1 L viina ja nii juba aastaid, tema jaoks on suur asi ja ta uhke kui ta on 2 päeva kaine max mis kaine on olnud 5 päeva)
Ma arvan et tegu on psüühika häirega mille tagajärjel ta ka joob nii palju ta ütleb et on depressioonis aga millest ei tea)
Palun aidake kust saaks kiiresti abi kuna tegu on pere inimesega aga naisega on ta juba lahkuminemise äärel samas naine toetab ja on ta kõrval igati kui ta abi vajab, kuid see on kestnud juba kui ma õigesti aru sain oma 10-15 aastat
. Palun teie abi kust saaks abi kiiremas korras! Kuhu pean ta viima või kelle poole pöörduma.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tartus A-Kliinik ja AA-seltskonna kokkusamised.
Perearsti juures kontrollida üle üldnäitajad - mis vedelik veresoontes voolab, palju maksast töövõimelist osa järgi jäänud, mida kõhunääre teeb ja kas alkohoolsed krambid ka juba terendavad?
Siis A-Kliinik ja AA.

Kas Esivanemad selleks vabadust võitlesid, et nüüd priitahtlikult enda invaliidiks juua? Ühiskond vajab ju ikka tegusaid inimesi - vabadusvõitlus ju jätkub - orjastavat elementi on ühiskonnas veel liigselt, liigagi liigselt.
NB Viinakuradi peab endas võitma igaüks ISE! Kõik muu on vaid sõbrad, abilised.
On paljud saanud karskuse rajale - absoluutse karskuse rajale ja olnud kained juba 15-20 aastat - saab ka see Mees!
Ole Meheks!
Igast murest saab üle - kuniks veel elus!

Elu eesmärk - Enda ja Eestirahva nimel - tuleb paika panna.
Mees, Sa oled vajalik!

"Me vajame uueks eesmärgiks ka uut vahendit, nimelt uut tervist...mida pidevalt juurde võidetakse ja juurde võitma peab, " kirjutab Friedrich Nietzsche. Olen temaga 101% nõus.
Oled ka Sina ja tegutse!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Eneselõikumine

Tere!Mul on mureks lõikumine,olen seda teinud paar kuud,sest elu isu on vahepeal otsa saanud..Ja ka masendusest ja iga kord kui mul mingi jama on siis võtan kätte klaasikillu ja tõmban.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oled tubli, et probleemile lahendust otsid.
Inimestel (suured ja noored) on probleeme ja nad ei oska sellest tingitud pingeid maandada,
ei oska probleemidele lahendusi leida.
Mida ...

Loe edasi

Eneselõikumine

Tere

Olen alates 20. eluaastatest ennast lõikunud. Viimased 3 aastat ei ole seda teinud. Tabasin end eile õhtul taas žilett käes vannitoast.
Ei tea otsest põhjust, miks seda teen.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Isiksuse omapära ja seda omapära mõjutab närvilikkuse/rahulikkuse suhe.

Närvilikkuse peamiseks esilekutsujaks on ebakõlad sotsiaalses-ühiskondlikus elus, õiges elukustses ja õiges koduelus. ...

Loe edasi

eneselõikumine

mul on probleem -alati kui mul on masendus või midagi on halvasti läinud,kippun ma ennast lõikuma.olen seda juba 4 aastat teinud.kas see kahjustab mingil viisil minu tervist?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Keskajal lõigati inimest selleks, et aadrit lasta. Seda tegi keegi teine, ise ennast ei lõigutud. Tänapäeval lõiguvad teisi kurjategijad. Meie ühiskonnas ei ole kombeks ennast ise lõikuda, ilusat nahka ...

Loe edasi

Mis tal viga on?

Tere
Küsimus selline,et mu poisil on nekrofiilsed fantaasiad.Kas see on mingsugine märk lapsepõlvest ja tema läbielamistest?
Sest alati kui ma küsin ta lapsepõlvest,siis ta tahab sellest teemast ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui noor on Poiss? Mida õpib/teeb, kuidas? Muud huvid-tegemised? Mida mõtlete nekrofiilsete kalduvuste-fantaasiate all? Psühhiaatritele tähendab nekrofiilia suguinstinkti häiret, sugutungi objektiks on, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: