sibicorti kreemi kasutamine rasedana ja lapse võimalik skisofreenia 15.08.15 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Kasutasin rasedana atoopilise termatiidi ravil reitel sibicorti- alates 20 rasedusnädal.
Laps on hetkel 9 aastane ja eelmisel aastal oli tal 2 nädalat luulud ehk ta kuulis ebamääraseid hääli. Need kadusid, aga mäletan, et psühhiaater küsis korduvalt, kas ta teeb öösiti alla ja nüüd ta on korduvalt hakanud öösiti voodisse pissima. Ka on ta emotsionaalselt habras. Kas kortisooli mõju skisofreenia arengule on uuritud ja milline on mõju? Stressi suurenemist peres pole. Kas on uuritud toitumist ja skisofreenia avaldumist? Tänan.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Need kreemide kasutamised on juba mnevik ja seda me muuta ei saa. Kreemi ja skisofreenia tekke andmeid küll ei ole, muidu oleks selle haigusega seonduv juba sügavuti selgeks saanud.
Luululisi elamused ja öine allategemine - põhjusi hulgi.
Lastepsühhiaater ja laste-psühholoog saavad korralikult vaimse arengu/häirete/arengu pidurdumise jne suhtes uurida ning selgust tekitada ja lahendeid seeläbi pakkuda. Vajadusel teiste erialade spetsialistide konsultatsioonile suunata.
Laste skisofreeniast (kui vastavad häired ilmnevad) räägime alates noorukieast ja edasi, mitte lastel. Aga seda spetsialistid teavad.
Koostöö tohtritega ja saate selgust, ühiselt leiate olukorra parandamise raja.
Rõõmsameelsus, enesekindluse edendamine, tervislik eluviis ja - elurütm, kehaline aktiivsus - kõik see tuleb nii kehale kui ka psüühikale kasuks.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

skisofreenia oht

Minu vanatädil on diagnoositud skisofreenia. Nüüd diagnoositi minu tütarlapse õel samuti skisofreenia. Kas meie tulevasel lapsel on suurenenud oht haigestuda skisofreeniasse, kuna kummagi vanema liinis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

a) Täpseid ja kindlaid vastused tänapäeva geeniuuringutega veel öelda ei saa, aga teatud tõenäosuse suurenemine võib arvesse tulla. Võib, aga ei pruugi.
b) Minu seisukoht on, et eelsoodumuse vallandamiseks ...

Loe edasi

tere

Võtan rohtu esprital 30 mg selles pool 15 mg ja selles veel pool kuskil ss 7mg , kas see väike kogus segab rasedaks jäämist?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

On kaks asja: a) rasestumine ja b) kas rasedal on soovitav antidepressanti võtta?
Rasestumist see annus ei sega, s.o. rasedaks jäämine käib muude näitajate kaudu.
Oluline on seega - kas rasedana ...

Loe edasi

dementsus

tere, kas on võimalik, et 78.aastane, kelle diagnoosiks on dementsus(pöördumatu) võib olla lisandunud ka skisofreenia jälitamine jne. pidev hirm,et tegemist vandenõuga tema vastu?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Skisofreenia sellise elutarkus (vanuse) juures enam tekkida ei saa. Skisofreenia on puberteedist 25-30-ni "avanev" haigus. Peale 30. ta ei teki. Ei saa tekkida. Need psüühikahäired, luululised elamused ...

Loe edasi

skisofreenia

Olen 20ndates naine ja 5 aastat tagasi diagnoositud skisofreeniline psühhoos või skisofreeniline episood. Teen tööd, aga võtan ka tablette, Seroqueli ja seroxati. Tahaksin hakata mõtlema lapse saamise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Raviarst, kellega koostööd teete, annab täpset infot: kaua veel rohtu vaja võtta, millal rohud võiks ära jätta, millal juba aktiivselt Lapse küsimus päevakorda võtta. Olete noor ja (vajadusel) saate veel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: