tuimus paremal pool 29.06.15 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,olen varem kirjutanud samal teemal, mu elu on viimase aastaga palju muutunud ,elukoha muutus,eelmine kevad oli lapse kaotus,rasedus katkes,elukaaslane pideval sõimab, et ma söön hullu rohte ja et.mu koht hullumajas.. ja veel muud jubedad sõnad ,mured algasid detsembris sain ravi mis kestab siiani vahepeal oli juba palju parem,nüüd jälle see parema keha
Poole nõrkus,tuimus,jõetus tagasi . Olen käinud neuroloogil ja ka kompuurtis, mingit insuldi ohtu v midagi pole,aga tuimus püsib,ja see on väga ebamugav.olen proovinud annustega mängida oli juba väga hea,8a tagasi olid ml ka uneprobleemid mis said kiiresti korda.Nüüd ongi probleem selles,et uni enavähem,aga see tunne paremal pool nagu see oleks võõras.Uuringud korras,aga hirm tuleb peale.Kas on midagi mida ma saaks ise ära teha?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Nagu eelmine kord öeldud:
1) koostöö raviarstiga ja temale enda tundest, rohutoimest julgelt rääkida;
2) kuulata oma keha häält ja need "hellemad" kehaosad siis füüsiliste harjutustega aktiivsemaks muuta - jäsemete siputamine selili - "lapse siputus" (mida ise teen iga päev, aga mul on sinna juurde veel vaimne mõte ja kujutlus), lihaste ringutus-pingutus ja siis lõõgastus, vahelduv dušš (soojem-jahedam... kuumem-külmem...) mõnuga.
3) Üldine kehaline aktiivsus ja korralik puhkus.
4) Ümisemine aitab aju ja psüühikat rahustada - Yoga süsteemis ju mantra jooga.
Koostöö raviarstiga ja enese keha ja psüühika poolt kuulda võtta, tegutseda!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

tuimus

Tere,pöòrdusin kolm kuud.tagadi arsti vastuvõtule seoses uneprobleemifega,ei saanud magtuomusi oli katkenlik.Arst määras ravi valdoxan ja kepitinor 1) enne magama minaekut..Uni nüud parem,aga nüûd tuimus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Rohu annusega "mängida" ja leida sobilik annus - ilmselt need tuimused siis kaovad. Siis üks rohtudest ära jätta ja apteegi vabamüügist Melatoniin asemele.
2) Kehaline aktiivsus - soodustab öist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: