Kardan veene 08.06.14 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tervist! Võib-olla valisin küsimuse jaoks vale kategooria, sel juhul vabandan juba ette. Minu probleem aga seisneb selles, et ma kardan paaniliselt kõike, mis puudutab veene. Vahest läheb mul juba enda veene vaadates süda pahaks ja pea hakkab ringi käima. Muidu ei olekski see kartus väga suur probleem, kuid elu hakkab ta segama alati kui ma haigeks jään, nagu näiteks praegu - mul on juba pikemat aega kõrvavalu ja ilmselt ka põletik , kui antibiootikume mu perearst mulle peale ei määra, kuna ma ei suuda anda vereproovi. Juba ainuüksi mõte sellest, et mingi suur ja terav asi veristab ja songib mu veenide vahel ajab mind hüsteeriasse. Vahest tuleb paanikahoog ka siis, kui näen inimese käsi kellel on väga väljapaistvad veenid.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Verd ja veenisüsti kartsid minu põlvkonna lapsed suures enamuses, aga see ei olnud foobia. Tänapäeval on veenivere uuringud jms palju edasi arenenud ja veenist vereproovi võtmine on täiest võrreldamatu aastakümnete taguse ajaga.
Aga ikkagi - sundhirm, foobia.
1) Siin on abiliseks psühhiaater ja koostöö temaga.
2) Vajalik arstirohukuur on suureks abiks, arstirohu määrab koostöös patsiendiga psühhiaater.
3) Lisandub ideo-motoorne treening e mõtteline ja visualiseeritud minemine olukordadesse, kus veeniverd võetakse. Samm-sammult mõte ja kogu psüühika harjub sellega.
4) Anatoomiaatlase sirvimine, tasa-targu siis arterite-veenide ja südame-veresoonkonna pildimaterjali juurde. See nagu linna veevärk, ainult inimeses.
5) Üldine kehaline aktiivsus, treening. Printsiibil - tervemas kehas julgem inimene, enesekindlam.

Inimpsüühika on suuresti muudetav, treenitav. Teadmiste kasv aitab ka liigsest sundhirmust vabaneda.
Psühhiaatri jutule,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Nagu teisest universumist

Ma ei tea enam, kelle poole pöörduda. Ma ei usu, et mind enam keegi suudaks aidata. Ma olen seest tühi. Või noh võibolla mitte tühi, kuna kui ma oleksin tühi, siis ma ei tunneks seda kohutavat valu enda ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tubli, väga asjalik analüüs ja oma hinge sisse vaatamine. Väga tubli.

Kui selliste mure-mägedega tuleks sinu juurde üks sinu lähedane sõber -mida sina talle soovitaksid?
Mida? Kirjuta ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: