Raviskeemi õigsus 04.03.12 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 55 ja viis aastat teinud koostööd günekoloogi ja psühhiaatriga ning üks osapool kritiseerib tugevalt teise raviskeemi st tarvitan Activellet, Orfirili ja Seroqueli. Närviarsti poolt on diagnoositud bipolaarne häire. Kuid naistearst arvas, et kahte viimati nimetatud ravimit ei peaks ma tarbima. Seroqueli ja Orfirili tarbides ei ole mul enam emotsioone ja ma ei suuda nutta ega naerda. Mille põhjal peaksin otsustama, kui arstid omavahel kokkeleppele ei saa, st kes võtab vastutuse raviskeemi ees? Kui kaua tohiks tarbida rahusteid? Millised on rahustite sõltuvuse sümptomid? Ja millal võiks kaaluda rahustitest võõrutusravi st ehk oskate soovitada ka selle alast kirjandust?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Milline häire domineerib, selle tohtri soovitused-ravi olgu esiplaanil.
Bipolaarse häire korral on orfiril (naatriuvalproaat) ja seroquel (kvetiapiin) klassikalised ravimid.
Veelkordsel täpsustada oma kaebusi raviarsti juures ja tohtrite soovitused veelkordselt üle küsida. Siis saab selle nn "vastuolu" ravisoovituste osas kõrvaldada.
Kokkuvõttes peaks need rohud kõik omavahel ka sobilikud olema. Oluline on õiged annused, Teile sobilikud annused.
Teile antavad rohud ei kuulu rahustite rühma ja seetõttu sellesuunalist sõltuvust ei maksa karta.
Kui tohtriga tekkinud tõsisem teineteise mittemõistmine, siis ju võimalik ka tohtrit vahetada.
Esikohal hetkel ikkagi koostöö totritega.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ravimi õigsus, mida on soovitanud perearst ja psühholoog-nõustaja

Probleem on minu mehe närvisüsteemis, mis vajab kohest sekkumist. Kardan, et ta võib muutuda vägivaldseks, psühhiaatri vastuvõtule saame alles 16. juunil. Perearst määras rohu escitalopramum. Kas seda ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleem on minu mehe närvisüsteemis - Mis siis on selle närvisüsteemiga?
Mis vajab kohest sekkumist. - Miks vajab kohest sekkumist?
Kardan, et ta võib muutuda vägivaldseks - kas enda või ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: