5mg etsitalopraam 12.05.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Alustasin 6 päeva tagasi antidepressantide võtmist ärevushäire vastu. 5mg etsitalopraami päevas. Enesetunne on muutunud tunduvalt paremaks. Kas koguse võibki jätta 5 milligrammi peale või peab tingimata tõstma 10mg peale?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Raviskeemi paneb paika raviarst-psühhiaater.
Mõlemad variandid võimalikud.
Kui 5mg toimib, siis ma hetkel annust ei tõstaks.
MB AD on vaid 1/10 ravivõimalustest, 9/10 on harjutused.
vt varasemad.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ravimid

Lõpetasin 02.01.22 cirpalexi ravikuuri (alustatud 2020 august). 7-9 kuud tarbisin 10mg päevas. Hiljem raviarstiga suurendasime annust 20mg peale. Eelmise aasta oktoobrist hakkasin 5mg kaupa vähendama kogust, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Minu rusikareegel 1/10 on ravimi võied, 9/10 on harjutused, eluplanide korrigeerimine, tervistav eluviis, kejhaline aktiiivsus jne. vt varasemaid soovitusi.
Xanax on nn kiirabi vahend - probleemi ...

Loe edasi

Ärevus ja paanikahäire.

Olen nüüdseks 14.kuud ärevus ja paanika häirete all kannattanut,esimesed 6kuud üritasin ilma rohtutetta hakkama saaada siis kirjutas perearst Brintellix 5mg
Esimesed 3.kuud rohtu vôttes sain energia ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt eelmine

Loe edasi

Ärevus ja paanikahäire.

Olen nüüdseks 14.kuud ärevus ja paanika häirete all kannattanut,esimesed 6kuud üritasin ilma rohtutetta hakkama saaada siis kirjutas perearst Brintellix 5mg
Esimesed 3.kuud rohtu vôttes sain energia ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui AD ei toimi, siis arstirohtu vahetada ja leida õige annus.
Vererõhk liigselt madal - siit ka ebameeldivad sümptomid. Hommikul tass kohvi, päeval ortostaatilised harjutused (seisa, istu, lama, ...

Loe edasi

Ärevus ja paanikahäire.

Olen nüüdseks 14.kuud ärevus ja paanika häirete all kannattanut,esimesed 6kuud üritasin ilma rohtutetta hakkama saaada siis kirjutas perearst Brintellix 5mg
Esimesed 3.kuud rohtu vôttes sain energia ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võtke Esprital 15mg õhtul (AD- antidepressant, rahusti, energiat annab, hea une soodustaja) võtta õhtul tunnikene enne und. Jalutuskäigud või kerge trenn (kui varem sportlik olete olnud). Aga ikka 3-4 ...

Loe edasi

Antidepressantide lõpetamine

Tere,

Olen tarvitanud antidepressanti Escitalopram Teva 10mg 4 aastat. Tunnen end hästi ja tahan nendest loobuda. Perearst ütles, et peaksin hakkama ära jätma järk-järgult. Kuid mul on küsimus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paras on nädalased sammud. Ühest kuust peaks siis piisama.
Tervislikud eluviisid ja kehaline aktiivsus, pingete maandamise harjutsed (minu Palve).
Tabletid on abivahendid, eluviisi muutmine ...

Loe edasi

Alkoholijoove ja diazepam 5mg

Tere,

Kas diazepam'i 5mg tablett võib mõjutada kuidagi alkoholijoobe suurust?
Samuti kas see võib süvendada alkoholi jääknähtudest taastumist?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Suurendab joovet. Jääknähud ja "pohmakas" - individuaalne.
Segudega võib kergelt "üle võlli" minna.
Karskus elu normiks!
Alkohol joovastab ka seemnerakke - alkohol murrab suure mehe ...

Loe edasi

Lisa küsimusele 40456

Sügavad vabandused: kirjutasin Teile oma allergia ravimi toimeaine:cetiriziin ja palusin abi. Läksin automaatselt sassi ( jälle ärevus?). Ärevust püüan ma kontrolli alla saada cipralexiga ja pean otsusele ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võite ise julgelt annusega proovida 5-lt 10-le ja kohe.
Tehke ka midagi muud head lisaks tablettide võtmisele. Ravim on ju ainult osakene võimaluste külluses tervise edendamise radadel.
Tegutsege, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: