Ärevus ja valud 21.09.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Üritan lühidalt teha.Umbes aasta tagasi hakkasid ärevushood. Pöördusin KKT ja psühholoogi poole, ravimeid ei pidanud kumbki nendest vajalikuks. Algas see "tõbi" nagu ikka välk selgest taevast, ajajooksul sellised ebameeldivus "valud" rikkakus. Südant on uuritud, kõik on korras. Tahaks öelda, et ärevus on möödanik ja elamist ei sega, kuid kadunud pole need "valud." Rinnaku valu on rohken selline kohati kõrvetav ja pooltel juhtudel liigutamisega suurenev/vähenev. Natukene murelikuks tegev on hoopis elline "närvivalu," mis esineb kõikjal. Näpud, käed, jalad. Selline seesmine, kiiresti tuleb ja samakiiresti kaduv. Tihti näiteks labakäes ja siis liigub ühte näppu edasi. Mõne sekungiga kadunud. Minu küsimus olekski teile, kas sellised valud võivaid olla seotud ärevusega?
On päevi kus neid praktiliselt ei esine üldse ja on päevi kus neid on tihedamalt. Kui see vastamisel abiks on, siis selgroog on mul lapsest peale arstide sõnul kõver. Igasuguse vastuse eest tänud juba ette ja teie raamat, Väljavalitud on vähemalt minul nii mõnegi mõtte teises suunas liikuma pannud.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Sisearst kotrollib südand ja uurib refluksi võimalus - need rinnakuvalude võimalikud tekitajad. Selja ja muud valud - eelkõige neuroloogi poolne uuring ja vaatamine. Närvipige suurendab olemasolevat valu.
See on esmane mõte.
Aga uuringud ja tegutsemises ikka samm-sammult.
Närvivalude puhul ei tee paha söögipärmi-jook (1/2 pärmikuubikust 3x3x3cm klaasi pudistada ja vesi peale, 3-5min pärast segada ja juua. Kord päevas. Seal palju Brühma vitamiine jms.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevushäired ja valud kaela-ülaselja piirkonnas

Tere päevast,

Eelmisel esmaspäeval algasid tugevad ärevus ja paanikahood. Süda lõi terve päeva kiiresti.
Järgmisel päeval arsti juures tehti EKG (oli ok) ja peale vestlust soovitati ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäire ja psühho-somaatiline reaktsioon on asjade-häire "loomulik" kulg. Seega - kasutada
a) ärevust vähendavaid võtteid ja
2) kasutada somaatilisi harjutusi kehaliste pingete maandamiseks, ...

Loe edasi

Depressioon, ärevus, kõhuvalud

Tere

Nimelt olen suur ärevik ja hetkel diagnoositud ka depressioon, olen hetkel 2 rohu vahelisel ajal, vanast ad võõrutatud ja uut võetud nädal (veel ei mõju). Mure selles et juba pea pool ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Maovalu on tippjuhtide kutsehaigus - ülemäärane stress ja maovalu on paarisrakendis.
Vajalik stressi maandavad harjutused ja töökorraldus,
vajalik on toidukaardi muutmine ja refluksi rohtu ...

Loe edasi

Korduv küsimus: paanikahäire, ärevus.

Tere.

Kirjutasin eelmine kord 17.02.11.Kell 23.21 (ehk on sedasi lihtsam leida). Soovitasite selles kirjas Lexotanili välja vahetada. Millist rahustit soovitaksite Teie? Küsisite, et kes selle ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui juba praegu sõltute (leiate 1001! põhjust) Lexotanilist, siis ainult looduslikest vahenditest ei piisa. Muud soovitused ikka endised.
Tegudele ja mitmekihiliselt (rohi, harjutrused, uus hoiak). ...

Loe edasi

Jõuetus, ärevus ja valud rinnus

Tere. Olen 30a mees. Probleemiks on pidev jõuetuse, väsimuse, kokkukukkumise tunne ja muidugi pidev hirm ning ärevus. Algas see asi 3 nädalat tagasi kui käisin perearsti juures kurtmas kergeid hingamisraskusi. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri vastuvõtule ja saate konkreetsed soovitused, ravi. Igati kasuks tuleb:
1. korralik puhkus e õige töö- ja puhkerežiim,
2. möödukas kehaline aktiivsus (aktiveerib organismis neid ...

Loe edasi

ärevus

Tere. Minul juba pikemat aega öösiti südamekloppimine ja ärevus, mis ei lase uinuda, nüüd tekivad sellised hood ka päeval- süda klopib tohutult, kogu keha nagu väriseb ja suriseb seest, süda läheb pahaks, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevuse sümptomid on mitmepalgelised, suhteliselt nõrgem lüli annab endast tunda. Häire on funktsionaalne, s.o. meeleorganid, siseorganid ise on korras.
1) Ärevuse psüühilised sümptomid:
rahutus, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: