Peavalud, nõrkus, unetus. 27.02.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere.

Mul nüüd juba pikemat aega unehäired. Ärkan öösel üles ja magama ei taha enam kuidagi jääda, kuigi õhtuks olen alati väga väsinud. Kui saan magada, näen enamjaolt õudusunenägusid. Päeval valutab üsna tihti pea ja on nõrkustunne. Käisin perearsti juures äsja, kuid ta ei öelnud selle kohta midagi, vaid avastasime mu kõrge vererõhu, mida nüüd pean hakkama mõnda aega mõõtmas käimas. Ise olen alles 14. Äkki oskaksite midagi soovitada ?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Õige valgustus, et silmad liigselt ei pingutaks (siit üks peavalu põhjus). Jalutuskäik iga päev väljas (või kerge treening). Minu harjutus (Palve-Meditatsiooni esimene samm) kodus iga tunni järgselt 3-5 korda aeglaselt-mõnuga ja kindlasti õhtul. Apteegist rahustavat teed. Tuba tuulutada enne uinumist. Sellest alustada.
Koolitükke võtta rõõmuga, mänguliselt-sportmänguliselt, nagu treeningut. Õpi spikrit tegema, see õpetab olulist ebaolulisest eristama.
Iga õpitüki ees teha võike sisendus: ;minu nimi on Mari (pane oma nimi), mulle meeldib väga ....(matemaatika, ajalugu, ...pane õige õpiaine) matemaatika õppimine. Kõik oluline jääb hästi meelde, iga päevaga ikka paremini ja paremini. Mulle meeldib matemaatikat (ajalugu jne) õppida! Ja siis hakka õppima.
Tunne koolielust rõõmu, ära hindeid ületähtsusta. Tähtsad on õppimisrõõm ja teadmised, ka teadmised selle kohta, mida sa veel ei tea!
Noorusrõõmu!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Nõrkus, peavalud ja värinad kätes ja jalgades

Mul on probleem nõrkuse ja värinaga kätes, jalgades. See on kestnud juba umbes kuu.
Mul tuleb lihtsalt peale nõrkus ja siis hakkavad käed ja jalad värisema ning käia on imelik ja kirjutamisega läheb ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Aju verevarustust aitab parandada ning peavalusid kõrvaldada minu Palve-Meditatsioon - esimene samm, aeglaselt, mõnuga 3-5 korda korraga, siis paus.
2) Korralik puhkus ning piisav uneaeg.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: