Paroxetinum ja epilepsia 23.07.10 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,

Seoses ärevushäire ning sotsiaalfoobiaga kirjutas perearst mulle paroxetini. Viis aastat tagasi oli mul viimane epilepsia hoog une ajal (tegu oli fotoepilepsiaga, s.t et hooge esines ainult siis, kui enne seda vaatasin stroboskoopi). Pärast seda pole hoogusid olnud, kuna väldisin stroboskoope. Kas ma tohin AD kasutada?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Põhimõtteliselt tohib (kui praegu EP rohtusid ei võta). Mina aga küsiksin perearstilt Valocordin-diazepam tilku ja võaksin neid 3-5 tilka (oleneb kehakaalust) vajadusel. Ja kõik need soovitused harjutuste, ideomotoorse trenni (kujutlus-harjutused, et nendes situatsioonides olen enesekindel ja probleeme ei ole, ei tule, ei saagi tulla), psühhoregulatsiooni ja uute hoiakute-eluviisi kohta.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

värisemine

Viimaste kuude jooksul olen hädas ärevuse ja pingega. Kõige suurem mure on see, et pingelises olukorras hakkavad pea ja käed värisema, eriti tähelepanu keskpunktis olles.
Läksin trenni, teen hingamisharjutusi, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui tohter määras Serxati (Paroxetinum), siis aga võtta. Hea rohi, aitab probleemi tulemeid kõrvaldada. Muud harjutused ka head - saate organismi tugevamaks, oskate paremini nn stressei taluda. Hingamisharjutustega ...

Loe edasi

antidepressandid

Tere. Kirjutan samuti antidepressandist Seroxat. Olen ravimit kasutanud juba üle kuu aja. Alguses olid mõned leebed kõrvalnähud, nagu higistamine ja pearinglus, need kadusid peatselt. Viimasel ajal on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

SEROXAT e Paroxetinum on ü k s SSRI rühma kuuluvaist antidepressantidestTeil esinevad esinevad "lisamured" vöivad olla tingitud ainult Seroxat´ist vöi ka asjaoludest,et kasutate samaaegselt mingit muud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: