mida küll teha 30.11.08 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! olen mures ,äkki saate aidata?! Juba pikemat aega kannatan ägeda depressiooni all ,mis sai alguse siis ,kui rasedaks jäin . Otsustasin aborti mitte teha ja sünnitasin ,kuid nüüd on kõik justkui pea peale pööratud ja ma ei talu üldse oma lapse lähedustki ja ei soovi tema eest ka hoolitseda. Pigem vajan rahu ja vaikust iseenda jaoks . Ehk on põhjus selles,et mehega suhted pole just kõige paremad jatema soov on meist võimalikult palju eemal olla. Ma ei leia enam endas lihtsalt seda energiat ,mida lapsele anda ja valan oma viha tema peale välja ,olen püüdnud end vaos hoida aga sellest ei tule lihtsalt midagi enam välja . Tahtmine on langetada selline otsus ,et jätta laps lihtslt kellegi teise hooleks ja loobuda sellest vastutusest. Kas see oleks õige ,siis vähemalt laps ei kannataks ja nagunii pole must mingit head ema.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1. Pigem vajan rahu ja vaikust iseenda jaoks
- Kehaline ja vaimne väsimus on probleemiks. Vajate puhkust, hingetõmmet. Tuleb võtta julgust puhkuseks. Abikaasa julgelt kasvatusprotsessi tõmmata, ka isa-ema ning äi-ämm tegevusse haarata. Julgelt.
Lapse isakesele öelda, et isadus ei piirdu seemendamisega, vaid siis ta algab, ja kestab lapse kasvatamisega. Pole kasvatajat, pole ka isa - ei ole!
Liigsete pingete maandamiseks vajate veidi AD-d, veidi und soodustavat rohtu. Minu harjutus õpetab mingeid maandama.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Vaimne puue

100% töövõimetu sügava puudega 35 a naine. Ei räägi. Ei käi õues. Vahepeal sööb ja siis vahepeal jälle ei söö. Enne käis ise regulaarselt pesemas nüüd pole seda juba 2 kuud teinud. Ei tee väljagi kui palutakse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kuidas aidata?
1) Saate Ise psühhiaatri jutul käia (kindlasti käige!) ning saate siis üheskoos lahendusi leida - mida annab haiglas teha, mida ambulatoorselt.
2) Perearsti kaasamisel - ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: