Vaimne puue 29.10.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

100% töövõimetu sügava puudega 35 a naine. Ei räägi. Ei käi õues. Vahepeal sööb ja siis vahepeal jälle ei söö. Enne käis ise regulaarselt pesemas nüüd pole seda juba 2 kuud teinud. Ei tee väljagi kui palutakse pesema minna. Arsti juurde ta ei tule, lihtsalt ei tõuse tugitoolist püsti ja ei tule. Selline inimene oleks vaja haiglasse panna psühhiaatrilisele ravile aga kui ta ei ole nõus arstile minema siis mida teha? Jääbki tugitooli istuma end näljutama ja pesemata?
Palun abi!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kuidas aidata?
1) Saate Ise psühhiaatri jutul käia (kindlasti käige!) ning saate siis üheskoos lahendusi leida - mida annab haiglas teha, mida ambulatoorselt.
2) Perearsti kaasamisel - mida annab koduõe abil teha.
3) Elukohajärgse sotsiaaltöötaja kaasabil mida annab organiseerida.

Abisaamise süsteem on keeruline, aga ei tohi sellest hirmuda - tegutseda, tegutseda ja tegutseda, küll siis saate ka abistavaid lahendusi.

Lahendid olemas, kannatlikkust!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

vaimne alaareng

Kas vaimne alaareng on psühhikahäire?Kas vaimne alaareng jääb eluks ajaks külge või ?Kas vaimse alaarengu puhul tehakse täiskasvanutele ka teste ?e

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vaimne alaareng on väga lai mõiste - mõne üksiku vaimse arengu aeglustumine või pidurdumine ja ka praktiliselt enamus psüühikafunktisoonide häiritus.
Harjutamisega inimese nii kehalised kui ka vaimsed ...

Loe edasi

Paranoidne skisofreenia

Tere!

Mitu aastat tagasi diagnoositi mul paranoidne skisofreenia ja see aasta sain kolmandat korda 80% töövõimetuse. Minu küsimus on selline, et kui kaua ma seda (80%), mitu aastat reaalselt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Puue ja see % on selleks, et saaks rahulikulmalt oma tervise eest hoolt kanda. Grupi läbivaatamise tähtajad on teil ju teada, s.o. seda vaadatakse regulaarselt üle.
Tähtsam veelgi on õige ravimi ...

Loe edasi

?

tere
tähendab mul on selline häire et ma ei saa ühe koha peal seista et ma pean kogu aeg ringi käima, ise tarvitan praegu zyprexat ja sõjaväest lasti reservi skisofreenia diagmnoosiga. Olen praegu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mõnel rohul on kohe selline kaasnev toime, ringikäimise-tammumise toime. Selle vastu ravim olemas. Tohter teab; talle vaja sellest tammumisest-liikumisest kõnelda.
Skisofreenia rohud lähevad aastatega ...

Loe edasi

alkoholism ja meeleoluhäire

Lugupeetud doktor!
Palun Teie arvamust ja vastust minu ning suguvõsa jaoks väga raskele probleemile. Kui meie peres on 45-aastasel mehel arsti poolt diagnoositud nii alkoholism kui ka bipolaarne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vaimuhäirega kaasneb tihti teine vaimuhäire - alkoholism. See alkoholism stimuleerib meeleoluhäiret ja ka vastupidi. Ravida tuleb mõlemaid. Rohud-ravimid määrab psühhiaater. Rahakaart ja muud olmelised ...

Loe edasi

Ärevushäire.

Olen kannatanud juba mitu aastat ärevushäire all ( kaelalülid on kokku langenud, üks disk välja sopistunud, pidev valu ja pinges lihased). Tarvitan praegu Efexor 75
2 kapslit päevas ja Rivotrili ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pidage nõu selle tohtriga, kes Teile seda süsti varem tegi. Olen ka arvamusel, et depressioon seda ei sega ning valude-vaevuste vähenedes ka depressioon väheneb. Arvan, et aitab.
tervitustega,
Loe edasi

Vaimne võimekus

Tere!
Kuna õpetaja väidab, et minu 12-aastasel lapsel ei ole vaimseid võimeid, siis kas ja kus oleks võimalik sooritada mingi vaimse võimekuse test?
Aitäh!
Siret

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lastepsühhiaatrid aitavad teid.
Seewaldi e PERH Psühhiaatriakliiniku Lastedispanseri tel 697 44 40
Tegutsege,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Kuidas edasi?

Elan ja õpin ise Tallinnas, aga mure on paarsada km eemal olevate vanematega seotud. Nimelt: ema on alates sellest suvest viibinud erinevates haiglates, sest nüüd juhtus see mis juhtuma pidi - ta jäi joomise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui emal VEK-is invaliidsus vormistatud, siis võimalik suunata hooldekodusse. Käib ikkagi meie kohaliku OV sotsiaalameti kaudu. Ka isa ravi ja sotsiaalprobleemid vajavad nii meditsiini kui ka KOV sotsiaalteenistuse ...

Loe edasi

silmade tõmblused

13-aastasel poisil erutudes hakkavad silmad tõmblema, kas see viga on ravitav ja kas peab pöörduma psühhiaatri või neuroloogi poole?Selline puue on tal juba aastaid.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Laste psühhiaatrid tunnevad neid probleeme - tikid - hästi, oskavad ravida. Pöörduge kindlasti nende poole ja saate abi.
Rahulik kodune õhkkond, sportlik tegevus, enesekindluse kasv tuleb suuresti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: