Käte värisemine 22.10.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Seoses ärevushäirega tarbin rohtu Anafranil,mida olen võtnud 1 kuu.Meeleolu on stabiilne,ärevus vähenenud,mis aga juurde lisandunud on käte värisemine.Kuna töökoht seotud klienditeenindusega siis häirib see väga.Tegelen iseendaga,mõttemaailma korrastamisega.Kas võib käte värisemine olla rohu kõrvalmõju?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Ärevushäired on meelehäireid, kus domineerival kohal on ärevuse mitmesugused sümptomid ja need ärevused ei ole psühhootiliste-, meeleoluhäirete-, orgaanilise ajukahjustuste- või psühhoaktiivsete ("narkotsi")ainete kasutamisega kaasnev ärevus.
On kaks suurt rüma: a) Stressiga seotud ärevushäired (kohanemishäire, äge stressreaktsioon, posttraumaatiline stresshäire) ja b) Stressiga mitteseotud ärevushäired (Foobsed ärevushäired, agorafoobia (paanikahäireta, paanikahäirega), sotsiaalfoobia, lihtfoobia, Paanikahäire, Generaliseerunud, ärevushäire, Depressiooni sümptomitega segatüüpi ärevushäire, Obsessiiv-kompulsiivne häire.
Haiguspilt mitmekihiline, ka ravi mitmete võimalustega.
Anafranil (klomipramil) on tritsükliline AD ja (nagu teisedki AD-d) võib anda (ei pruugi anda) mõningaid kõrvaltoimeid. Tabletid on 10, 25, 75 mg ehk õige annus oluline. Raviarst määrab annuse.
Rohust üksi ei piisa - Harjutused (viis rühma, "uued prillid" e minu ristkülik diagonaaliga ... printsiipi rakendada.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Käte värisemine.

Tere, probleemiks on siis mul käte värisemine, eriti just pingelistes olukordades. Kuna käin veel koolis, siis see värisemine väljendub just seal, kodus sellega probleeme ei ole. Enamasti värisevad need ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tubli, et kirjutad. See mure taandub, kui:
a) korralikumalt puhkad (piisav uni),
b) muutud rahulikumaks (kerged kehalised harjutused),
c) jagad oma muresid esivanematega (Ema, ...), ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: