Selektiivne mutism 23.03.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

See on küll rohkem lastehaigus,aga mind huvitaks,kas ja millal seda esineb täiskasvanutel ja kas see on eriliselt raske psüühiline häire. Samuti huvitab mind,kas eriliselt range pilk on mingi psüühilise häire tunnusmärk,eriti kui sellega kaasneb nähtus nagu tervitamisel inimesest nagu läbivaatamine.Minu teada on see rohkem arglikkuse ja kasvatamatuse tunnusmärgiks.Aga täiskasvanud inimestel on vahel imelikke arvamusi.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Mutism on vaikimine. Ka mina vaikin, kui midagi öelda ei ole. Minu valikuline mutism. Millal see normaalne ja vajalik mutism haiguslikuks on muutunud, seda saab tohter ütelda. Esineb seda ka täiskasvanuil: depressiooni korral on "jutt kinni" ja vaikimist parasjagu rohkem, dementsuse korral on see mutism "terendamas," oligofreenikutel seda on, mitmete insuldivormide korral võib seda ajutiselt esineda jne.
Tohter aitab.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

valikuline mutism?

Tere

Kaksikud tüdrukud 10-a, 4. klassis. Õpivad väga hästi, koolis õpetajad on väga rahul, ei kurda, ainult laulmises: laula aktiivsemalt kaasa - ainult kujundlik hindamine selles koolis.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Kaksikud omavahel suhtlevad-mängivad - väga tore. Leida mänge, asju, ...et nad omavahel veelgi paremini suhelda (seega ka sotsiaalselt areneda) saaksid.
2) See jalgpall või muu rühmatrenn - ülihea. ...

Loe edasi

Valikuline mutism

Tere! Meie pojal on diagnoositud valikuline mutism. Nimelt on ta valinud koolis oma õpetajad, kellega ta ei räägi. Vastab kõike kirjalikult. Õppeedukus muidu väga hea. Ta ei oska ise ka öelda miks ta nii ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lastepsühhiaater ja -psühholoog - see on see lähtekoht.
Võimalusi palju, nii ei oska öelda.
...lihtsalt karda...
üld-rahustavad ettevõtmised-harjutused kindlasti head. Väga väikeses ...

Loe edasi

AD farmakoloogia

Olen kuulnud, et antidepressandid sisaldavad toimeainena üliväikeses koguses narkootilisi aineid. Kas see vastab tõele? Ja veel: millel täpsemalt põhineb fluoxetiini toime?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Fluoxetin - antidepressant, selektiivne serotoniini tagasihaarde inhibiitor
[SSRI]). Seega - serotoniini viiakse sünapsis (närvipilus) rohkem üle. Ravimit kasutatakse depressiooni, obsessiiv-kompulsiivse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: