probleem punastamisega 20.11.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere lp. Dr. Jüri O.-M. Ennet. Mul on probleem punastamisega. Kui kellegagi raagin voi olen seltskonnas ja minu poole poordutakse, siis tekib kohe mote, et kyll oleks habi kui praegu ilma pohjuseta naost punaseks laheksin, ja siis lahengi. Mitte yks joud ei hoia seda reaktsiooni tagasi. Lahen naost punaseks ja mul on nii habi, et motted lahevad sassi ja parast tunnen end tykk aega uimaselt. Ei julge kellegagi raakida, kahevahel olles veel, siis saan jutupartnerile silma vaadata ja ta ehk ei marka aga juturingis, kus moned inimesed on see lausa koshmaar. Kujutan endale ette kui ebameeldiv see on kui yks jutupartner, ilma pohjuseta, sygavalt punastab. Koik oleks nagu korras aga jarsku keegi lihtsalt laheb naost punaseks. Kui mul tuleb inimestega raakida, siis tuleb see mote nagu vagisi pahe ja katastroof ongi varsti kaes, kui ma just enne pogenema ei paase. Vahel aga on see veel halvem varint, jooksen poole jutu pealt minema, ise naost punane, inimesed tolgendavad seda negativselt. Olen oma punastamise vang, ei saa selle tottu suhelda. Tunnen ennast igal pool ebaturvaliselt, kardan, et jarsku kohtan kedagi pes voi bussis voi tanaval ja ta kysib minult midagi ja ma pean jalle punastama ja jalle on kogu paev rikutud. See on toeline needus.
Jarsku teate mond hea nou ?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Punastamise kohta olen kirjutanud, vaata ka sundhirmude e. foobiate osas varem soovitatut. (vt. otsinguga). Tee endale selgeks, et tähtis on vestluse sisu, aga kahvatamine-punstamine või isegi näopuna muutmatus ei ole üldsegi olulised. Kodus õppetükke õppides või siis midagi tehes on vaja kujutleda, et esined seltskonna ees - esined vabalt, rõõmsalt, enesekindlalt jne. Näitlejad harjutavad ja saavutavad häid tulemusi.
Harjuta sinagi ja saavutused tulevad.
Väike rohi tuleb ka kasuks.
vt. varasemaid soovitusi.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Punastamine

Tere! Lugesin erinevaid küsimusi-vastuseid punastamise kohta. Mul on samuti probleem punastamisega ja rinnak muutub punaselaiguliseks (kust see hajub suhteliselt aeglaselt). Kusjuures tavaliselt ma ise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pange õnnesallikene ümber kaelakese ja kõik on OK! (On Korras!).
Nautige pulmade saabumist ja sellele järgnevat.

Kuulsate naiste-meeste elulugudes ei ole kunagi märgitud nende punastamist ...

Loe edasi

Punastamine

Tere

Mul on probleem punastamisega ja ma ei tea kuidas sellest lahti saada...

Hakkasin punastaam kukil 2-4 aastat tagasi ja see segab mind siiani. Ma ei suuda inimestega ilma ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt eelmine

Loe edasi

Punastamine

Tere!

Mul on probleem punastamisega. Eriti hull on hetked koolis, kus seda märgatakse ja siis öeldakse kõva häälega välja ja mina siis muidugi lähen näost veel punasemaks.
See probleem ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Punastamine on täiesti LOOMULIK reaktsioon ja näitab, et inimene on südamlik ja mitte mingi "puunott". Kui enesekindlust endal tõsta, siis saab seda veidi ülemäärast punastamist vähendada ja siis ka vältida. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: