buliimia - haiglaravi 27.01.05 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 23.a. Hetkel 164 cm ja 54-58kg. Toitumishäred kestnud tõsise probleemina juba 3 aastat. Olin haiglaravil Tartus. Raviti anorektia-buliimiat. Haiglast väljudes kaal 45,5 kg. Omal käel jõudsin ka kaaluni 40 kg. Siis aga ei saanud enam söömishoogudega pidama ja kaal tõusis haiglasse mineku hetkel 49,5kg.
Haiglas õppisin uuesti arstide järelvalve all toituma kolm korda päevas, lisaks pidev kaalumine jne. Haiglast välja saades, aga hakkasin taas ennast piitsutama ja kaalu alandama. Nüüdseks aga juba kuus kuud endaga väga kimpus. Oksendan 5 -6 korda päevas, söön mitu kilo torti päevas + salatid ja liha jms.
Kaotanud olen kõik oma sõbrad ja tuttavad. Elan suletud elu ainult töö ja kodu. Enam ei taha tööl ka käija ja enda eest hoolitseda.

Õgimine käib tsükklitena. kaks päeva õgin nagu hull ja oksendan nii et kurk veritseb ja kõht valutab. Siis kaks päeva närin ainult juurvilju, sest tahan paaniliselt ruttu kaalust alla saada ja kalorid neutraliseerida. Samuti võtan selleks ka lahtisteid 3 tableti asemel 40 tk ja siis hakkavad maos kohutavad valud ja oksendan juba natukese aja pärast kibedat ja haput maomahla.

Iga päev korrutan endale, et saan hakkama, et proovin homme uuesti alustada, aga ei õnnestu. Olen juba nii plaju proovinud, aga....Jah lähen ikka salaja poodi ja toon 300 krooni eest omale toitu, mille sisse õgin ja välja oksendan. Kogu raha seega kulubgi ainult toidule.

Psühholoogiga olen rääkinud, aga ei mingit tulemust, sest ta ainult korrutab, et söö kolm korda päevas ja kui tunned et hoog tuleb siis söö porgandeid.Samuti olen võtnud tablette Flux.

Aga korralikult toituda kardan nt hommikul puder ja lõunal supp või praad jne. Ikka ja alti kui tunnen, et "täna proovin jälle korralik olla! alustan päeva juurikatega. Kardan - karda, et kui teistmoodi söön, lähen paksuks.

Minu suurimaks sooviks on saada ruttu haiglaravi - järelvalve söömisel ja uuesti õieti toituma õppimine, koos õigete kogustega.
Kas haiglaravi on võimalik???

Haiglaravi soovin kuna, tunnen, et ei saa võitu üksi, tunnen, et muidu kaotan ka töö ja muutun täielikult isoleerituks. Töö kaotades kaotan ka ju sissetuleku.
Aga kõige õudsam asja juures on see, et söömishoogude juures ma ju saan aru, et see on kõik vale ja tunnistan seda ka endale, aga sellel ajal olen ju kaotanud oma "pea".

Murelik tüdruk.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Nii Tartus kui ka Tallinnas on võimalik haiglaravi. Ja seda ma ka soovitan.
Kasutage ka muid võimalusi, s.o. vt. meie varasemaid soovitusi söömishäirete kohta. Otsinguga (Edit,i all see otsin olemas) saab õiged kohad kiiresti kätte.
Seega - eelkõige haiglaravi ja siis muud meie soovitused.
Haiglaraviga mitte venitada.
Kannatlikkust,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Buliimia-anoreksia

Tere,
mu sõbrannal on väga tõsine buliimia-anoreksia (emba-kumba, kas ei söö üldse või siis soob üle ja oksendab; kui oksendamishood algavad, siis oksendab mitu korda päevas mitu päeva järjest, ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

a) Perearsti saatekirjaga kohe haiglaravile.
b) Psühhiaatriakliinikus on valvearst ja selle valve-psühhiaatri jutule saab minna smal päeval.
c) Haigla valvetuba töötab ööpäevaringselt.
Loe edasi

Buliimia.

Põdesin buliimiat (oksendamisega) 6-7 aastat raskekujulisemas vormis.
Õnneks oksendasin "viimase buliimiapisiku" välja 3 aastat tagasi.Oleks selline küsimus,et kas on selliseid buliimia tüsistusi,mis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

No ei teki hiljem küll enam midagi. Oled v.tubli. Jätka tervislike eluviisidega, kerge spordiga ja - OLE ISE. Iga inimene elab ju oma elu ja mida rohkem inimlaps on oma-nägu, iskupärane, seda õnnelikum ...

Loe edasi

Buliimia.

Tere!

Olen 27 aastane ja 18a alates kannatanud buliimia käes.Teinud mõneaastase ravi igasuguste antidepr. jne ...lõpuks vist on aidanud,viimane pool aastat olen enamvähem normaalset elu saanud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Olen kindel, et sellest toitumishäirest olete vabanenud. Kurgu-kaelaga on mitmed võimalused ja kurguarst annab selles vallas häid soovitusi. Igati tuleb kasuks:
a) küüslauk regulaarselt toidumenüüsse, ...

Loe edasi

buliimia ja tüsistused

Millised tüsistused võivad tekkida buliimia korral?Lugesin , et 10-20 protsenti söömishäiretega inimestest surevad tüsistuste tagajärjel.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tüsistused suuresti isikupärased. Esikohal ikkagi ainevahetuslikud häired ja sellest tulenevalt antud indiviidi suhteliselt nõrgemad tervislülid annavad endast tunda.
ÄRGE uurige tüsistusi. Uurige ...

Loe edasi

Buliimia?

Kuidas saada võitu buliimiast? Pole päris õige buliimik, kuna toitu välja ei oksenda, aga söön küll nii kuis jaksan, mis sest et kõht täis vms. ja kilod muudkui tulevad. ausõna, ma lähen hulluks, ei tea ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaater aitab ja ise tuleb ka parasjagu pingutada, kodused peavad toeks olema ning sõber julgustama.
Buliimia kohta olen kirjutanud palju - vt. otsinguga otsides.
Kannatlikkust ja eneseusku, ...

Loe edasi

buliimia

olen 18 ja umbes aasta vaevlenud oksendamise käes. nyyd oksendan juba 5 korda päevas ja tunnene et ma lihtsalt enam ei jaksa...tahaksin saada abi, aga kuna elan väikelinnas(paides) siis seal levivad kõik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jagatud muret on kergem kanda. Kindlasti räägiksin emale ja siis ühiselt võtaks selle murekoorma kanda.
Järgmine käik oleks perearsti juurde ja teeks üldanalüüsid ära - näeks organismi praegust ...

Loe edasi

Buliimia

Olen 20 a. TÜ tudengineiu ja 5-ndat aastat buliimik. Sattusin juhuslikult lugema oma kirja, mis ma Teile siin samas kliinik.ee-s 2a. tagasi olin kirjutanud. Tookord kirjutasin, et olen üle 2-e aasta ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tallinna Psühhiaatriakliinikus on söömishäirete raviga tegelev osakond. Arvan, et haiglaravi käigus saate käsile võtta ka alko-probleemid ja suunata enesekindlust ja -usku õigetesse raamidesse.
Haiglaravi ...

Loe edasi

toitumis probleemid

äkki te oskate öelda kust ma saaaksin kiiresti abi toitumisprobleemidele, (buliimia, lahtisti sõltuvus). asi on juba päris tõsine ja kestnud aastaid, kadunud on ka juba eluisu. mis veel hullem nakatusin ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere!
Selle hädaga tuleb pöörduda kindlasti psühhiaatri poole.Loogiline oleks pöörduda oma elukohas töötava psühhiaatri poole.Kahjuks ma ei tea Teie elukohta ja konkreetset soovitust ei saa anda.Tallinnas ...

Loe edasi

buliimia

Mida teha liigsöömise hoogudega,kehakaal on töusnud 20 kg

ja ei suuda söömist piirata.Kus kohast vöiks abi saada?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vaadake meie varasemaid küsimusi – vastuseid buliimia, depressiooni, sõltuvuse kohta. Mis on konkreetselt TEIE liigsöömise põhjuseks, seda saab öelda peale Teiega kohtumist. Mõtlema peab toitumisharjumustele, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: