Sassis õhkkond 29.05.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Ma pole enam väga noor, aga pensionini on ikka palju aastaid veel jäänud. Olen mitu toredat aastat töötanud ühes asutuses, kus on mulle väga meeldinud. Töö on meeldiv, palgal pole viga olnud, kolleegid on hästi toredad ja meil on omavahel hea klappimine olnud. Ja muud pisiasjad sinna juurde. Nüüd on aga meil suured muutused ja koondamiskirves õhus. Ja see on ikka õhkkonna absoluutselt ära keeranud. Kuna pole selge, kes jääb ja kes ei, siis kõik üritavad väga veatud ja täiuslikud näida ja üksteisest iga hinna eest paremad. Nooremad kolleegid on kuidagi upsakad. Ja tööletulek on täiesti vastumeelt. Ülemuste käest saab koguaeg vett sogasemaks ajavaid uudiseid ja päeva lõpus on pingepeavalu ning söögiisugi on väga kehvaks läinud. Ja nutta tahaks. Tahaksin olla rõõmsameelne nagu enne ja mul on väga väga kurb ning kahju nende tööasjade pärast. Kuna need ümberkorraldused muudavad töö mitte meeldivaks (ebameeldivaid kohustusi juurde, kui mind ei koondataks), siis tunnen, et tahaksin selle töökoha asendada uue vastu. Kuid oleksin natukene noorem, oleks see ehk kergem. Kui ise tööd otsisin nooremana, siis vajasid asutused neid, kellel juba erialast kogemust. Nüüd aga, kui püüdsin maad kuulata, siis on väga moes just need, kes värskelt diplomi saanud või mõni aastake tagasi. Tunnen ennast väga halvasti ja palun Teie nõuandeid. Aitäh!

Nukker naisterahvas.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kapitalistlikus ühiskonnas on tööalaselt peamõõdupuuks kapital, raha. Mida rohkem me demokraatiast räägime, (sealhulgas ka konkursid, valikud jne) seda suuremat tähtsust omab meie riigis "siseringi seltskond", s.o. liivakastisõber, erakonnakaaslane, naisevennapoeg. See kehtib ka koondamiste korral. Sellist "demokraatiat" on ka tervishoius rohkelt. Teie andumusest ettevõttesse, aastatepikkustest kogemustest ja pühendumusest ei ole "siseringis" keegi huvitatud. Kui "siseringi" rahvast enam ei jätku, siis "välisringi" sobite, juhul kui veel vakantseid töökohti on. Seega - ärge võtke seda südamesse, tervis on tähtsam. Närveerimisega olukorda ei muuda. Poliitikat tabletiga ei muuda. Valige õige erakond ning lõõge aktiivselt kaasa tõe ning õiguse nimel.
Praegu olete depressioonis ja pinges ning selle sümptomeid saab rohtudega leevendada. Kui vabamüügi rahustavad teed ja droogid ei aita nädala jooksul olukorda leevendada, siis pöörduge psühhiaatri poole. Kehaline aktiivsus ja aiatöö on ka tublid rahustajad. Lemmikloomast rääkimata. Kõige suurem sõber olgu aga ikkagi Inimene, lähedane.
Ise kasutan enda tarbeks ütelust: Elus - järelikult õnnelik! Ja eks ta suuresti nii ka on.
Teile parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Tugev valu vasakus rinnus mis lööb selga

Tere, olen mures sellega, et pidevalt öösiti nädalas 1-2 korda on väga pikalt mitme tunnilise kestvusega vasakus rinnus tugev valu ning ka läheb natukene süda pahaks ja väga halb on paigal püsida, sest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö arstiga.
Võta nädal-kaks arstirohud maha!

Meeldiv-rahulik elurežiim.
Sõbralik õhkkond.
Räägi kindlasti oma probleemist Emale
Koos emaga leiate õiged tegutsemise ...

Loe edasi

Rasked tähelepanuhäired

Tere!
Olen 16-aastane õpilane ja ma tunnen, et mul on koolis ja igalpool mujal raske keskenduda. Kord oli isegi nii, et käisin korvpalli vaatamas ja ma ei suutnud mängu jälgida ja aru saada mis toimub ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt eelnev.
Head harjutamist.

Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

aspergeri sündroom

tere,
kui lapsel on 8 aastasena (aastal 2009) diagnoositud aspergeri sündroom, kui kaua see diagnoos kehtib? Kas aspergeri sündroom on geneetiliselt päritav?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kes diagnoosis ja mida on tohtrid peale seda 2009 aastat asjas arvanud, millega ja kuidas laps senini on elanud, arenenud, tegelenud, õppinud jne.
Kõik siin maailmas on dünaamiline, muutuv-arenev ...

Loe edasi

10a lapse vägivaldsus

Tere, minu pojal 10 a on vahel sellised hood, kus ta muutub täitsa vägivaldseks, et ta unustab üldse kōik ära, nagu käiks mingi klik ja tal tekkib selline jōud just siis, kui ta pöörab ära. Koolis ka on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Laste-psühhiaater koos laste-psühholoogiga teevad vajalikke uuringuid ning annavad adekvaatseid suuniseid, vajadusel ka ravimeid.
Mõõdukas ja lapsele sobilik kehaline aktiivsus maandab pingeid vähendab ...

Loe edasi

Laps kardab võõraste inimestega suhelda

Tere! Mul selline mure, et laps kardab võõraste inimestega suhelda. Käib praegu lasteaias. Seal ei suhtle ka teistega. Ta ei söö seal ja ei käi pissil ka lasteaias.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kindlasti minna lastepsühhiaatri jutule.
Kodus rahulik ja rõõmsameelne õhkkond, võimalusel lasteaias olemise perioodi lühendada, rohkelt kehalist kontakti-kallistamist.
Kui ta teid oma mängudesse ...

Loe edasi

Õppimisraskused

Tere. Minu teises klassis käival pojal on õppimisega kogu aeg probleeme olnud, aga nüüd on õpetaja ja kooli logopeed arvanud, et laps peaks minema psühhiaatri vastuvõtule. Nimelt mingitel hetkedel on õppimine ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alustada elukohajärgse psühhiaatri juurest, sealt edasi (vajadusel) Tallinna Lastehaigla või PERH Psühhiaatriakliinku Dispanseri lastepsühhiaatri jutule.
Õpetaja ja logopeedi lühiarvamus (kirjalikult) ...

Loe edasi

Tikid lapsel

7-aastasel poisil avaldusid tikid umbes kuu aega tagasi, ise ta nende esinemist ei mäleta (mälulünk). Avaldub silmade, keele tõmblustes, ka silmaliigutustes. Konsulteerisin neuroloogi (mitte psühhiaatriga), ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tikid (tahtmatud, korduvad, ebarütmilised motoorsed liigutused või häälitsuslikud häired) võivad lühiaegsed või kestvamad olla. Neid peab eristama mõne muu häire sterotüüpsetest liigutustest või mõne ravimi ...

Loe edasi

Unes nutmine

Tere!
Minul on siis selline küsimus, et minu 8 aastane poeg tõuseb õhtuti kuskil 1 tund peale magama jäämist üles ja hakkab nutma ja hüsteeritsema ning siis samal ajal jubedalt sügab ennast igatpidi, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lastepsühhiaater, kerged ravimid, rahulik ja rahustav eluviis. Minu Palve esimene samm - aitab koolitükke õppida, aitab-õpetab rahuneda. Kehalised harjutused annavad enesekindlust.
Mis ta unes näeb, ...

Loe edasi

naise armastus naise vastu

kuidas saada abi, et sellisest armastusest üle saada.mida teha.mul on kaks väikest last.pojad.olen täielikult sassis oma eluga, tahaks sellest välja tulla, aga ise ei saa ja nagu ei tahagi.klas ja kus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Millega Laste isa tegeleb? Korralik mees korrastab seda sättumust.
Konsulteerida ja soovitusi saab seksuoloogilt.
Tore, et Lapsed on. Tegelege nendega rõõmsameelselt!
Parimat soovides, ...

Loe edasi

silmade tõmblused

13-aastasel poisil erutudes hakkavad silmad tõmblema, kas see viga on ravitav ja kas peab pöörduma psühhiaatri või neuroloogi poole?Selline puue on tal juba aastaid.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Laste psühhiaatrid tunnevad neid probleeme - tikid - hästi, oskavad ravida. Pöörduge kindlasti nende poole ja saate abi.
Rahulik kodune õhkkond, sportlik tegevus, enesekindluse kasv tuleb suuresti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: